![]() |
![]() |
![]() |
Булевар Илинден |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2223242526 36> |
Author | ||
Gradinarot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Aug-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 369 |
![]() ![]() |
|
go vozev bulevarot pred nekoj den, poradi nuzda,
![]() |
||
..... .......
|
||
![]() |
||
Swimmer ![]() Senior Member ![]() ![]() Suspended Joined: 09-Aug-2010 Online Status: Offline Posts: 294 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
Gradinarot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Aug-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 369 |
![]() ![]() |
|
danke shen, pa ako moze da pomognat instituciite i treba da go storat toa. A veke vidov drvca nasadeni po toj poteg. So bozja pomosh neka prknat.
|
||
..... .......
|
||
![]() |
||
Plugger ![]() Senior Member ![]() Joined: 15-Sep-2008 Online Status: Offline Posts: 378 |
![]() ![]() |
|
Dali znae nekoj tocno do kade ja pravat Ilindenska? Ja kako sto razbrav se gradi od Zoloskata gradina do Vlada, znaci ne e celosna renovirana. |
||
![]() |
||
mirakuliks ![]() Senior Member ![]() Joined: 06-Feb-2010 Location: New York Online Status: Offline Posts: 831 |
![]() ![]() |
|
Разлистајпозади има и слики и планови, Илинденска се проширува од влада до воена болница, и е негде повеќе од 70% готова. |
||
![]() |
||
Plugger ![]() Senior Member ![]() Joined: 15-Sep-2008 Online Status: Offline Posts: 378 |
![]() ![]() |
|
Fala za informacijata Mirakuliks
Poentata mi bese deka nema cela ulica da se gradi samo del od ulicata posto i od Voena Bolnica nagore e Ilindenska.
|
||
![]() |
||
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
|
Во право си. Илинденска продолжува дури и преку Вардар, само што нема мост...
|
||
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
||
![]() |
||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
Ја возев вечерва со велосипед целата должина каде што се реконструира Илинденска и да информирам до каде се зафатите. Од Влада до парк има веќе поставено сигнализација, офарбани се улиците, има уште некои поситни финеси останати по тротоарите и на раскрницата кај Влада. Од Зоолошка до раскрницата со Никола Тесла исто така е скоро готова, уште жардињерата се работи и нешто ситно по тротоарите. Раскрницата со Никола Тесла се уште не е готова, се работи. Делот од оваа раскрсница до раскрсницата со 8-ми Септември има за асфалтирање уште еден слој, а стариот дел е изгребан и чека исто така слој асфалт. Раскрсницата со 8-ми Септември има уште доста работа и веројатно иде споро зашто се работи под сообраќај. А и деновиве преместуваат некој кабел. Очекувам другата недела веќе да се пушти официјално булеваров, ако не барем да се дозволи возење до Никола Тесла. Комплетното завршување ми изгледа дека зависи од раскрсницата со 8-ми Септември кај Воена Болница.
Во прилог скица од регулацијата со Ленинова. Забрането е свртување во лево. Кога го видов решението прво скептично изреагирав за по некоја минута да разберам дека всушност направиле добро решение со што се добива двотактно семафоризирано решение со слободен проток без да треба да се чекаат возила од спротива за да се сврти лево, бидејќи свртување во лево е забрането па не ни се јавува потреба од чекање. На скицава се обележани со сино и со зелено двете алтернативни патеки да се надоместат свртувања. Сината онаа која би ја препорачувала сигнализацијата и зелената онаа дополнителна што би била доста користена во почеток за оние што незнаат за ваквиот режим, па веќе влегле во раскрницата и треба на наредната да се вратат. Мислам дека се добива ефективно решение. Во врска со скицата, сините знаци сам ги додадов како логична сигнализација што соодветствува со она што видов како се офарбани стрелките и забранетите свртувња во лево на двата правци од Илиндеска. Ако не ги планирале сините знациве, би било добро да ги постават. ![]() Според ова што тука го гледам на решениево, слично ќе функционираше оваа раскрсница да беше на две нивоа, кога веќе булеварот не е тунел. Ленинова можеше да се денивеилира и да нема воопшто никакво прекрстување. Нормално доколку е до толку битно да Ленинова биде цела сообраќајно поврзана во овој регион. Свртувањето во десно на ова решение што сега се изгради можеше слободно да се надомести по околните улички. Раскрниците кај Влада и кај парк како и оние на Орце Николов и на Ристо Шишков и Хаџи Константинов Џинот со Ленинова комплетно можеше да опслужат едно такво олабавување на Илинденска од една плус раскрсница на најтесниот и најзагушен дел што многу значи. Во секој случај постојното решение мислам дека вади максимум можен проток од она како е сега изградена Илинденска и потребата од можни свртувања со можностите на околните паралелни улици. Или па уште еден начин да оваа раскрсница биде попроточна е воопшто да се прекрати Ленинова како што на пример е прекратена со Партизанска. Така нема потреба ни од семафори ни од некаква регулација кога само вртење во десно и тоа само во еден можен правец. Во секој случај ова ми игзледа како најизбалансирано решение кога ќе се земат во предвид и времетраењата на интервалите на семафорот, нормално тој за Илинденска ќе биде многу поголем од оној за Ленинова. Edited by lslcrew - 11-Sep-2010 at 16:36 |
||
![]() |
||
Andrej_LJ ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2008 Location: Ljubljana Online Status: Offline Posts: 2954 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
"Тaм, където глупостта е образец, разумът е безумие." Гьоте
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
![]() Edited by lslcrew - 10-Sep-2010 at 12:16 |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
Swimmer ![]() Senior Member ![]() ![]() Suspended Joined: 09-Aug-2010 Online Status: Offline Posts: 294 |
![]() ![]() |
|
lsl ти кога спиеш?
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|
lsl е киборг
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Нови вести за Илинденска. Има некоја работа што ме буни, новинариве нешто пак замешале. Единствено во веста од утрински во денешното издание пишува дека се проширува до Бледски Договор, во сите други вести денеска што излегоа пишува дека само затворањето од привремениот режим е до Бледски Договор. Сепак такво нешто како "Раскрсницата ќе биде продолжена до улицата..." не постои!
А ако веќе се решиле за проширување до Бледски Договор, (што прв пат слушам и мислам дека е некоја забуна на новинарите од утрински), подобро уште некои стотина метри да се пројде и бензинската. Иако сепак е ова некоја дезинформација.
http://www.utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=7169E6659526C3479F860A422BA27968
Edited by lslcrew - 10-Sep-2010 at 13:20 |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Досадно трета смена! ![]() |
||
![]() |
||
Supervisor ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Jan-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 1220 |
![]() ![]() |
|
Мислам дека уште на почеток беше спомнато дека ќе се проширува булеварот и после раскрсницата односно до Бледски договор и до пристапната улица кон комплексот БТ бидејќи ова е најлогично решение за да не дојде и до загушување на раскрсницата плус за втората траса кон Карпош 3 и Карпош 4 ќе биде порационално ова решение за во иднина од таму да се продолжи...
|
||
NewYork-London-Paris-Moscow-Tokyo-Skopje
|
||
![]() |
||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
|
ovde treba da se stavi visoka zardiniera(kako vo blv. goce delcev)!
![]() |
||
![]() |
||
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
|
Претпоставувам дека не ставаат висока жардињера бидејќи честопати се случуваат митинзи и штрајкови пред Владата, па оградата ќе смета. Од друга страна, ако ова е случајот, зошто воопшто садат дрвца, кога ќе ги изгазат...
|
||
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2223242526 36> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |