build.mk Homepage
Forum Home Forum Home > Главни теми > Проекти > Комерцијални
  Active Topics Active Topics
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Веро Центар

Bookmark and Share
 Post Reply Post Reply Page  <1 2526272829 32>
Poll Question: Оценка
Poll Choice Votes Poll Statistics
1 [1.45%]
0 [0.00%]
6 [8.70%]
6 [8.70%]
11 [15.94%]
12 [17.39%]
10 [14.49%]
15 [21.74%]
4 [5.80%]
4 [5.80%]
You can not vote in this poll
Total votes: 69   Average: 4.68

Author
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
GreatMakedon View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Online Status: Offline
  Quote GreatMakedon Quote  Post ReplyReply #521 Posted: 04-Sep-2010 at 09:12
Za Vero Centar sakam da dodadam nesto, za izgledot ste dosta kriticno raspolozeni, sudejki sprema slikiva od nadvor izgledat mnogu ubavo, isto taka vnatre izgledat na nivo, ramstore i vero centar se na isto nivo so shopping centrive na zapad, samo sto nese tolku golemi. GTC da go renoviraat od temel bi bil kako ovie na zapad po golemina. No sepak i Skopje e 600 iljadi ziteli, pa golemi trgovski centri ne bi uspeale tamu
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #522 Posted: 04-Sep-2010 at 11:16
Originally posted by Mr.Edmund

Иако појавата од надвор на Веро центаров ми е прилично грда (до толку не можеа да бидат малку покреативни, па плеснаа таква конзерва на таква локација?!), ентериерот ми е прилично прифатлив. Ми се допаѓа што не гледале само да извадат максимум површина за издавање, туку се потрудиле да направат просторот да биде пријатен за купувачите. Е сега, друга приказна е што истава оваа зграда во некоја Германија или Франција би била третирана како подпросечна, а кај нас таа е надпросечна, само затоа што на г.Веропулос му текна дека пари не прави само површината што се издава, туку и добро обликуван заеднички простор.

Токму тоа е и мојот впечаток, генералната приказна во Македонија е дека инвеститорите (не само во областа која ја дискутираме) се обидуваат со минимум инвестиција да извлечат максимум профити. ВЕРО тука се решил за малку поинаков пристап и изненаден сум што толку многу луѓе (барем на форумов) реагираат негативно на слободниот простор во трговскиот.
Back to Top
Swimmer View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Suspended

Quote Swimmer Quote  Post ReplyReply #523 Posted: 04-Sep-2010 at 11:27
Originally posted by zabegan

Originally posted by FoSsiL

Го има огромниот Веро маркет.... пола простор од првиот кат..... има Мек Доналтц... има кафичи... има мислам колку што видов две места каде што се пиготвува храна, скара итн....  Има огромен функционален паркинг.... има Џамбо кој не е опремен само со играчки и кој нуди многу добри работи... поготово за мали деца.... го има Њу Јоркер... верувајте ми сите парчиња се екстра и повеќето работи ми се допаднаа, секако за мој стил.... и секако се друго што би можело да служи за наше секојдневие... секако тука се и Најк и уште неколку продавници....

но верувајте некој бил доста паметен за да направи место за Скопјани каде можат да го поминуваат денот... мене ми остави впечаток... Веро е место каде можеш да седиш цел ден, со друштво, да уживаш, итн... а ако има навечер некои дешавки, уште пофдобро... и се надевам дека кафичите работат и навечер... односно Веро да работи 24ч... не е важно....

Од друга страна пак во прадавниците, поготово во Њу Јоркер и Џамбо, незнам за Најк и другите, не загледав..... цените беа ненормално ниски... маички по 300, 400 и тоа не обични маички.... одлични, иновативни лол  

а воопшто не е скапо.... исто и играчките во Џамбо... секое дете може да добие голема нешто како бураго количка, воз, багери, авиони, кукли, техно-играчки за цени помали од 1000ден некои беа и по 300, 200, 180.... таа продавница највеќе мисе допадна... уште од мали децата се насочуваат кон некоја насока... од самите играчки... што ги интереира.... а можат да ги имаат за мнгоу малку пари.... 

не сакам да бидам нападен, ама звучиш како воопшто да не си прошетал низ град, сето тоа што го наброја веќе го имаше во Скопје во изобилство, и не мора да е трговски центар за да купиш нешто или да седнеш на кафе
а цените се тие, некаде повисоки, некаде пониски, на различни места насекаде низ градот, само треба да си одбереш тоа што е твој вкус, без разлика дали се играчки или облека, на пример, јас веќе со години купувам фармерки не повисоки од 2000 и маици за помалку од 500 на места кои ми го погодуваат вкусот
за кафулиња да не збориме, од нив живее градот и ги има на секој чекор за секој човек
и плус, не мора да биде бренд, за да го купиш, може нешто трипати поубаво и на кванташки да најдам LOL

проблемот со Веро е што има преголем неискористен или лошо искористен простор, кој можеше да се потроши на повеќе различни содржини, мислам најголем дел од зградата е паркинг, супермаркет и кафулиња, не е оној класичен мол кој сме навикнати да го гледаме по странство, туку е едноставно поголем објект на Веро, што разочарува кај оние кои повеќе очекуваа

си нападен и смачено ми е да гледам постови и реплики со голема доза на напади.. човекот си кажа свое мислење и став и беше фино да се прочита, преставува одреден потрошувачки сегмент, млада/тинејџ популација и лично, како и на андреј, ми беше занимливо да видам како го доживува.. точно ги има сите тие места во изобилство, ама во случајов збориме за овој објект и него го евалуираме, секој на свој начин.. нема потреба од лично омаловажување.. да не лупам реплики, и со другиот пост на фосил се сложувам, сосема на место си кажа, како млада особа јасно е дека тој не е платежно моќен за да го обезбедува профитот на верово, ама може да одигра клучна улога во одговарање на атрактивност, помодарство итн.. зависно од понудата на центаров. Впрочем попрво повозрасните би оделе на места каде што одат помладите отколку обратно.
Back to Top
fichot View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote fichot Quote  Post ReplyReply #524 Posted: 05-Sep-2010 at 00:13

Greatmakedon: Ја не глеам разлика дали било Њујоркер, Гучи или било кој бренд на облека и слично. Мислам убаво е луѓето  да имаат можност да си купат ако имаат пари и да се има поголем избор, ама не гледам причина од било кој од нив да се прави спектакл небаре Волцваген отворил фабрика.  

Во иста линија, да се надоврзам на муабетот од пред неколку страни, не гледам зошто би требало да ја маргинализираме домашната кујна (ќебап, бурек, ајвар...) во корист на КФЦ, Мекдоналдс, ПицаХат и слично. Исто не верувам дека бугарите јадат повеќе во овие „фудотеки“ отколку што јадат банички со боза (Crazy), или грците гиро, да не помислам на турците, индијците, кинезите, французите итн. 

Back to Top
BOJAN View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote BOJAN Quote  Post ReplyReply #525 Posted: 05-Sep-2010 at 00:45
Не ги прочитав претходните коментари за Веро, ама еве и јас да го дадам мојот коментар: новиот Веро има ретко многу промашен простор во квадратура.

Како прво, најатрактивниот дел од еден објект-приземјето да го направиш паркиралиште е навистина промашување на целиот објект-посебно што неговата намена е ШОПИНГ ЦЕНТАР. Подобро горниот спрат да го направиле паркиралиште, ако веќе не сакале да одат под земја(или не можеле поради трезор на НБМ).

Како второ, во внатрешноста има оставено премногу слободен простор-централниот дел од центарот. Оттука, Веро премногу ми е широк и мене како купувач ми делува конфузно, т.е. се губам во просторот. Многу понормални ми се трговските центри коишто се долги но не и широки бидејќи имаш подобра ориентација во просторот(ГТЦ и Рамстор кај нас).

Како трето, очекував поголем број на познати брендови во Веро. Јас никогаш не купувам брендови и во трговските центри низ градов влегувам три-четири пати годишно, ама да потрошиш 40 милиони евра и да не донесеш PizzaHut, KFC или Бургер кинг е тоа е промашај. Да не говориме за бутиците, освен New Yorker и пластични играчки во Јumbo нема ништо ново.

Заклучок: За мене објектов е чист промашај од секој агол на гледањеDunno.
Back to Top
Supervisor View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Supervisor Quote  Post ReplyReply #526 Posted: 05-Sep-2010 at 11:09
За KFC или Бургер Кинг треба лиценци кои се многу скапи и мислам дека Burger King лиценцата за Македонија ја држи некој бугарин и притоа не му се исплати да инвестира и ја продава за огромни пари. Такада Веро нема врска со овие наведените.
NewYork-London-Paris-Moscow-Tokyo-Skopje
Back to Top
Andrej_LJ View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Andrej_LJ Quote  Post ReplyReply #527 Posted: 05-Sep-2010 at 11:22
Како тоа мислиш ВЕРО немал врска со наведените? Јас ли имам врска со нив? Инаку размисулвав за изнесеното од ОКА и Урбан и се сложувам (делумно) со нив. Верувам дека треба време за да дојде во Скопје мол од мега тип (СитиПарк во Љубљана, Уест Гејт во Загреб или Ди Мол во Софија би биле посетените од мене во регионов), но сепак ВЕРО неможе да се нарече ни мол од средна категорија. Покрај екстрите како многу продавници од светски ранг или места за слободно време, навистина мол со ваква понуда (пиперки, патлиџани и продавница од најнизок ранг), нема како да привлече посетител да се задржи повеќе од половина час, што останува пак за пола ден?! Но, како што кажавте, за жал доаѓањето на молови од мега тип е многу бавно: ако ја земеме за пример Софија, таму огромен број од светските брендови беа присутни повеќе од деценија и тек сега, во 2010 година се отворија првите да мола од највисока категорија. Само што јас сум разочаран, што не добивме некаков мол барем од средна категорија (од страна на содржини и изглед), особено што станува збор за таква ексклузивна локација. Останува да се надеваме дека конечно ќе се појави сериозен странски инвеститор (под тоа мислам на инвеститор кој нема да биде од Балканот), кој ќе ги има можностите, знаењето и интересот да, на град од големината на Скопје му доведе мол каков што има во сите поголеми градови и каков заслужува.
"Тaм, където глупостта е образец, разумът е безумие." Гьоте
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Quote Supervisor Quote  Post ReplyReply #528 Posted: 05-Sep-2010 at 11:58
Од сите горенаведени West Gate во Загреб е нешто страшно. Можеби е поголем и од Космос во Солун ама се наоѓа надвор од Загреб на патот накај Марибор на некои 20 км од центар. Има веб страна може да проверите и несомнено е дека има огромна понуда. Во Софија Ди Мал не е нешто спектакуларно барем според мене бидејќи сум бил па можам да кажам дека исто така има лоша локација скоро во центарот на градот со што се прави само додатен хаос и не му е местото таму.

Инаку ова мора да го видите http://www.index.hr/vijesti/clanak/kao-gljive-poslije-kise-u-hrvatskoj-nice-cak-15-novih-trgovackih-centara/434488.aspx

што се е изникнато во Загреб и до каде сме ние во оваа област. Bash

Edited by Supervisor - 05-Sep-2010 at 12:02
Back to Top
my Macedonia View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote my Macedonia Quote  Post ReplyReply #529 Posted: 05-Sep-2010 at 12:16
supervisor, se znae deka kaj nas recisi nema vakvi golemi investicii.Kako sto sum rekol porano, ne samo zagreb tuku celiot region ima najvekje investicii odkako kaj nas.Gledas sam, turci i drzavata gradaat  nesto kaj nas , inace se pusto!
Mkd ne e atraktivna za investitorite posto drzavata bara mnogu dokumentacii(pari), pa posle so sudskite lavirinti itn.Investitorite sekako deka ni begaat, odat po regionov, tamu kade se e lesno i toa!
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Quote Supervisor Quote  Post ReplyReply #530 Posted: 05-Sep-2010 at 12:21
Па еве и за G-Mall гледам дека се истакнува површина од околу 40.000м2 што е сепак премало или се на се две спратчиња со продавници. Пак прават импровизации и ништо од некој огромен трговски центар. На крајот ГТЦ вечно ќе ни остане како најатрактивен и најголем трговски центар.

ПС. Заборавив за Загреб, ИКЕА гради на 200.000 м2 трговски и се отвара во 2012.

Од тие што беа на листата овие два се лудило:
Zagreb Mall 100.000 м2 u/c 2011
Supernova 150.000 m2 u/c 2011
West Gate Zagreb 150.000 m2 (2009 otvoren)
http://www.iicg.hr/

Edited by Supervisor - 05-Sep-2010 at 14:05
Back to Top
Gradinarot View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Gradinarot Quote  Post ReplyReply #531 Posted: 05-Sep-2010 at 15:23
Koj mrcala znaci ima po narodov, boze pomogni, luzeri i paceri malograganski. Merkator u Belgrad ti e so "ekskluziven pogled na i od parking mesta i toa na nivo na ulica, a gore na spratovite ima zbrtni koridori, butici i eskalatori iako i toj centar e so golema kvadratura.
So eden zbor nasive se mnogu podobri skoro vo sekoj pogled. Covek da ne gleda od strana ke kaze ova narodov tuka so istancen vkus, kako da se budat so kafe na San Marko ili slicno, pa sega prosecni raboti im smetaat, ama koga ke se vidi kako se pluka na se sto se pravi tuka ili od domashni avtori, se kompletira slikata na promasheni luzerishta. Aj brkajte rabota....ova se odnesuva na tie sto se odnesuva. Ne deka ne treba da se kritikuva, ama ova e veke zaogjanje.
.....   .......
Back to Top
IN_MOTION View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote IN_MOTION Quote  Post ReplyReply #532 Posted: 05-Sep-2010 at 16:22

Бев вчера во Веро центарот и од моја гледна точка можам да кажам дека:

1. Првиот спрат не би требало да биде паркинг, на прв поглед наликува на катна гаража но воедно и многу е низок тој кат.

2. Просторот кај ескалаторите мене пријатно ми делува што е голем, па толку народ колку што имаше вчера да беше во рамстор по тоа ходниците мислам дека ќе неможеше да се размине човек.

3. Трета забелешка e што многу се големи столбовите, огромни како да носат 50 ката нагоре а не 2!

Генерално можам да кажам дека ми се допаѓа објектот, но од гледна точка на локацијата повеќе би ми се допаѓал доколку би бил +10 спрата со таа големина (да се надеваме дека во иднина ке биде со оглед на столбовите што се толкави).

Оцена  6/10.

Back to Top
Senior Member
Senior Member

Quote Supervisor Quote  Post ReplyReply #533 Posted: 05-Sep-2010 at 16:53
Originally posted by Gradinarot

Koj mrcala znaci ima po narodov, boze pomogni, luzeri i paceri malograganski. Merkator u Belgrad ti e so "ekskluziven pogled na i od parking mesta i toa na nivo na ulica, a gore na spratovite ima zbrtni koridori, butici i eskalatori iako i toj centar e so golema kvadratura.
So eden zbor nasive se mnogu podobri skoro vo sekoj pogled. Covek da ne gleda od strana ke kaze ova narodov tuka so istancen vkus, kako da se budat so kafe na San Marko ili slicno, pa sega prosecni raboti im smetaat, ama koga ke se vidi kako se pluka na se sto se pravi tuka ili od domashni avtori, se kompletira slikata na promasheni luzerishta. Aj brkajte rabota....ova se odnesuva na tie sto se odnesuva. Ne deka ne treba da se kritikuva, ama ova e veke zaogjanje.

Се сложувам за болдираното. Претеруваме со критики. Не дека не треба да ги има, напротив секогаш треба да ги има посебно во транзициска земја како Македонија во која има еден куп афери за градежни земјишта и недоизградени или непочнати трговски центри и објект.
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #534 Posted: 05-Sep-2010 at 16:57

Но зошто толку фаталистички против критиките? Па имаше баш фина дискусија претходно, не се тоа само нафрлани критики, туку едноставно дискусија за разни сценарија кои можеа да се развијат на таа парцела во центарот на Скопје. Зарем не е во тоа поентата?
Back to Top
Andrej_LJ View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Andrej_LJ Quote  Post ReplyReply #535 Posted: 05-Sep-2010 at 16:58
Аман бе, зарем треба да бидеме задоволни само затоа што нешто се гради во Македонија? Треба да не бидеме критични, туку да се радуваме на секој камен? И тоа само со образложението порано ништо не се градеше, сега барем нешто се гради, не е важно што!? Ајде ти бркај работа, кога неможеш да сфатиш дека само ако ги подигнуваме севкупните стандарди и очекувања, инвеститорите на следните обкјекти ќе обрнат многу повеќе внимание на тоа како треба даден објект да изгледа и содржи.
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #536 Posted: 05-Sep-2010 at 17:14
Ја поставив анкетата

Да резимирам

1. Објектот не припаѓа на таа локација
2. Екстериерот е подпросечен
3. Ентериерот е убав и организацијата на просторот мене лично ми се допаѓа (дуќани на приземје во еден мол од овој тип не менуваат ништо, што имаме од тоа што во Рамстор дуќаните се на приземје)
4. Мислам дека објектот ќе игра битна улога во понатамошна ревитализација на овој дел од центарот и тоа му е најголем плус од мене.

Се мислев помеѓу 4/10 и 5/10 но токму поради точката 4 од моето резиме ќе одам со 5/10.
Back to Top
Andrej_LJ View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Andrej_LJ Quote  Post ReplyReply #537 Posted: 05-Sep-2010 at 17:21
Од мене добива тројка поради лошата локација, недоволниот број на содржини и нови продавници, околниот лендскејпинг не е ништо особено, фасадата е неубава (да не зборуваме за шипките на кои се закачени рекламите, како и нивната несразмерност), лошите и неточни ознаки и преводи, како и моите очекувања дека ќе биде квантен скок напред од веќе стариот Рамстор... Плус му е заживувањето на околниот простор, како и убавата подлога на паркингот. Значи 3/10!
Back to Top
my Macedonia View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote my Macedonia Quote  Post ReplyReply #538 Posted: 05-Sep-2010 at 17:21
Od mene ima cista 4-ka
Se soglasuvam sosema so punktovite sto gi pisa pbanks!
Back to Top
UrbanFreak View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote UrbanFreak Quote  Post ReplyReply #539 Posted: 05-Sep-2010 at 17:27

Од мене 5ка.

1. Локациијата бараше многу повеќе од овој објект (4ка за локација)
2. Екстериерот вероватно би добил 2ка од мене
3. Изглед на супермаркет, паркинг, подлога, ревитализација на запуштено централно градско подрачје 9ка
4. Ентериер необичен за мене простран и светол 7ца
5. Избор на продавници и големина на дуќани 3ка

Се на се средна вредност 5ка
Back to Top
BOJAN View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote BOJAN Quote  Post ReplyReply #540 Posted: 05-Sep-2010 at 17:46
Мојата оценка за овој Веро е 4-ка, и тоа само заради тоа што се пополни грдиот простор на кој се изгради.

Мислам дека под итно ГТЦ треба да се модернизира, проектот којшто е прекриен прашина да се отвори и да се гради. Убав проект беше тоа.

Според мене, ГТЦ е засега дефинитивно најдобро решение во центарот на Скопје.
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 2526272829 32>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

This page was generated in 0.254 seconds.

Copyright ©2007 - 2025  build.mk

Коментарите на форумот претставуваат лично мислење на нивните автори и не претставуваат официјален став на build.mk.