![]() |
![]() |
![]() |
Marriott Skopje |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 25262728> |
Author | ||||
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
|||
Jas ne gledam deka ke ima nekakvo ogranicuvanje na gosti vo restoranot kako sto zborevte pred nekoe vreme.
Отворен е Дистрикт, нов ресторан во центарот на Скопје Без разлика дали планирате деловен ручек, романтична вечера или само пијалак со пријателите после напорниот ден, во планот за посета нека ви биде ресторанот Дистрикт. Овој новоотворен ресторан се наоѓа во центарот на Скопје, на самиот плоштад, во склоп на хотелот Мериот Уникатно дизајниран, уреден во модерен стил и доза на традиција, ресторанот нуди атмосфера за сите оние гости што сакаат да се чувствуваат пријатно и опуштено во кој било период од денот. Посебно задоволство за посетителите е отворената кујна на ресторанот околу која се сместени масите, а тоа создава амбиент на блискост, отвореност и лесна комуникација помеѓу професионалниот готвачки тим во кујната и присутните гости. Во целиот тој отворен простор, главниот шеф преку мешавината на рецептите од Источна Европа и медитеранските влијанија, многу брзо ги буди сетилата на мирис и вкус, отворајќи го апетитот и поттикнувајќи ја желбата кај гостите да вкусат нешто ново, уникатно и вкусно од менито на Дистрикт. Уникатно дизајниран, уреден во модерен стил и доза на традиција, ресторанот нуди атмосфера за сите оние гости што сакаат да се чувствуваат пријатно и опуштено во кој било период од денот. Посебно задоволство за посетителите е отворената кујна на ресторанот околу која се сместени масите, а тоа создава амбиент на блискост, отвореност и лесна комуникација помеѓу професионалниот готвачки тим во кујната и присутните гости. Во целиот тој отворен простор, главниот шеф преку мешавината на рецептите од Источна Европа и медитеранските влијанија, многу брзо ги буди сетилата на мирис и вкус, отворајќи го апетитот и поттикнувајќи ја желбата кај гостите да вкусат нешто ново, уникатно и вкусно од менито на Дистрикт. Единствен ресторан во градот што нуди мени за салати од каде гостите може со сопствен избор на состојките, самите да го изберат саканиот вкус, а умешноста на готвачите е дополнета од уникатната Хоспер (Josper) скара, што секој оброк го прави посебен. Барот во ресторанот Дистрикт пак нуди мени со уникатни и несекојдневни коктели. Ресторанот Дистрикт е отворен седум дена во неделата, од 06:30 часот наутро, па се до полноќ, правејќи го достапен за сите граѓани и туристи што се наоѓаат во главниот град. За резервации и за повеќе информации околу менито во Дистрикт може да се јавете на 02 510 2535. Izvor: http://www.makmoda.com/otvoren-e-distrikt-nov-restoran-vo-centarot-na-skopje/ ![]() ![]() ![]() Edited by kultuzin - 29-Jun-2016 at 09:42 |
||||
![]() |
||||
jyvation ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2013 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 4191 |
![]() ![]() |
|||
![]() |
||||
![]() |
||||
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
|||
steta ulicava sto ne e pesacka, edna od najubavite ulici vo skopje e
|
||||
![]() |
||||
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
|||
За сè има вторпат
|
||||
![]() |
||||
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
|||
Нешто позитивно се случува овде. Веројатно како реакција на срамот на off.net.mk од пред две недели.
![]() |
||||
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
||||
![]() |
||||
SaraH ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 21-Feb-2016 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|||
Преубаво. Конечно Скопје заличе на европска метропола.
|
||||
![]() |
||||
Danndy ![]() Senior Member ![]() Joined: 03-Sep-2010 Online Status: Offline Posts: 410 |
![]() ![]() |
|||
На која поточно „заличе“? Еве од десетина европски метрополи кои сум посетил, мене баш на никоја не ме потсеќа... баш спротивно
![]() Edited by Danndy - 07-Dec-2016 at 13:16 |
||||
Traveling.
|
||||
![]() |
||||
skoz13 ![]() Groupie ![]() Joined: 07-Oct-2015 Online Status: Offline Posts: 41 |
![]() ![]() |
|||
Мене ми личи на Севиља
|
||||
![]() |
||||
SkopjeZaVardar ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 13-Dec-2015 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 66 |
![]() ![]() |
|||
Мене на Пјонгјанг.
|
||||
![]() |
||||
Skopje 1982 ![]() Newbie ![]() ![]() Joined: 13-Nov-2016 Online Status: Offline Posts: 27 |
![]() ![]() |
|||
Не личи на ништо. Не постои главен град во Европа кој е во ваков хаос и ѓубре.
|
||||
![]() |
||||
ja_licno ![]() Senior Member ![]() Joined: 11-Aug-2015 Online Status: Offline Posts: 110 |
![]() ![]() |
|||
Злобен народ цц..
|
||||
![]() |
||||
Doni ![]() Newbiе ![]() Joined: 09-Nov-2016 Online Status: Offline Posts: 9 |
![]() ![]() |
|||
Се што е направено од оваа влада не чини,што не е јасно ? Градски ѕид,студентските домови,поштата тоа е СКОПЈЕ,УБАВИНА,МИЛИНА ! Мелем за очи кога го гледаш.....да ти дојде да си се убиеш од депресија ![]() Edited by Doni - 08-Dec-2016 at 13:50 |
||||
![]() |
||||
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
|||
„Сосила убаjна не бидует.“ - Прличев |
||||
![]() |
||||
Doni ![]() Newbiе ![]() Joined: 09-Nov-2016 Online Status: Offline Posts: 9 |
![]() ![]() |
|||
Се согласувам,не можеш на прост исполитизиран народ научен на грдо да му вметнеш слика дека може и класа да се има во архитектурата. |
||||
![]() |
||||
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
|||
Класа? Аааа мислиш на стиропор класата. |
||||
![]() |
||||
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
|||
Добро изгледа од оваа перспектива
![]() ![]() извор: Ина Многуфина (фејсбук) Edited by Џоле - 08-Feb-2017 at 10:55 |
||||
За сè има вторпат
|
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
Некаква метална конструкција се створи од страната накај МТ чирот. Супер што уш колку толку се ограничува движењето од таа страна.
|
||||
![]() |
||||
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
|||
ovdeka se sozdade cir isto kako i toj kaj telekom so luna parkot sto go postavija na maliot prolaz od kej na plostad. teski idioti se, neverojatno kakva nepismena bagra odlucuva za gradot.
|
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
Дива лига сме, хаос на сите страни... ![]() КОНСТРУКЦИЈА ЗА ЛЕТНА ТЕРАСА НИКНА ПОМЕЃУ КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА И „МЕРИОТ“ ![]() Челична конструкција на речиси 200 квадратни метри се издигна деновиве во центарот на градот, помеѓу објектот на Комерцијална банка и хотелот „Мериот“. Работници секојдневно работат на монтирање на конструкцијата, додека минувачите се прашуваат што се гради сега на плоштадот „Македонија“. „Не е ниту споменик, ниту некој нов објект. Станува збор за урбана опрема која ја поставува хотелот ‘Мериот‘ за летна тераса. Одобрението е издадено од Град Скопје“, не' информираа од градежната инспекција на Општина Центар. Оттаму не беа во можност да кажат на колкава површина ќе се простира летната тераса. Единствено посочија дека направиле увид на терен и оти притоа констатирале дека „Мериот“ поставува урбана опрема со одобрение од Град Скопје. Инспекторите констатирале дека 27 отсто од земјиштето зафатено од конструкцијата е во државна сопственост, а останатиот дел е приватна сопственост на хотелот. Од Градот, пак, не кажуваат на кого го издале одобрението за урбаната опрема и за каква намена. Единствено ни ја објаснија процедурата. „Град Скопје издава одобренија за поставување урбана опрема, додека контролата е во надлежност на Општината. Надлежен за ваков вид градба и контрола врз урбаната опрема е Општината и затоа информација треба да се побара од соодветната Општина“, велат од Градот. Конструкцијата би требало наскоро да биде комплетно монтирана и уредена. Извесно е дека на неа ќе се работи секојдневно во пресрет на стартот на сезоната на летните тераси што почнува на 1 април. толку се ограничува движењето од таа страна. [/QUOTE] http://www.utrinski.mk/?ItemID=D0575015A1BF1346B370E6B8C85BB79A |
||||
За сè има вторпат
|
||||
![]() |
||||
alexsend ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2011 Location: Скопје, Центар Online Status: Offline Posts: 2086 |
![]() ![]() |
|||
Таму и така сонце не фаќа...
|
||||
Јас Скопје никогаш не сум го замислувал вака.
|
||||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 25262728> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |