![]() |
![]() |
![]() |
Индустриски објекти и зони (општо) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2728293031 35> |
Author | |||
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
||
Avijacija znaes li dali ke ima restoran vo sklop na fabrikata. Ovakov objekt ne samo sto e fabrika tuku e i turisticka atrakcija za toj del. |
|||
![]() |
|||
avijacijamk ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Jan-2013 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 364 |
![]() ![]() |
||
Станува збор за Руска инвестиција што значи дека се бара квалитет. Едноставен пример е лифтот внатре кој се инсталира. Еден од најскапите ако не и најскапиот на Kleemann во моментот кога беше нарачан. Мислам дека тоа доволно кажува. Инаку еве ви мал тизер.... Да не биде ништо не сум ви кажал
![]() http://maya.mk/ |
|||
![]() |
|||
ehrlich ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 31-May-2012 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 1365 |
![]() ![]() |
||
![]() Уф, а не беше нешто некоја хрватска фирма „Мали Лошињ“ или јас нешто мешам? |
|||
![]() |
|||
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
||
I mene mi vrti toa vo glava i siguren sum deka ne gresam deka kaj selo Gari treba da investira Hrvatska kompanija vo fabrika za voda. |
|||
![]() |
|||
avijacijamk ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Jan-2013 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 364 |
![]() ![]() |
||
Доминантно хрватска инвестиција да но мешовита е.
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Avijacija a restorant se planira li vo objektot? |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Не. Објектот е исклучиво наменет само за вработените и нивните функции. |
|||
![]() |
|||
Bojan10 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 21-Jun-2011 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 504 |
![]() ![]() |
||
Воопшто не се радувам на странска експлоатација на македонските ресурси од вода до луѓе.
|
|||
Од чаламот си патиме!
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Јас незнам што експлоатација ќе беше тоа вода која ќе се продава во Македонија исто како и Пелистерка итн. Во нашата држава ни ги опустошија рудниците и многу други работи што можеа да се искористат а сега за еден извор.. Сепак во фабриката има цела кујна, соби за преспивање на работниците со сопствено WC, туш, соба за рекреација и голема тераса горе која ќе се користи... незнам кој друг ваков индустриски објект ги има овие работи само за работниците. А и да не заборавам ќе има постојано медицинско лице задолжено за недајбоже. Кај другите експлоататори нема вакви премиум работи
|
|||
![]() |
|||
Antonov ![]() Groupie ![]() Joined: 10-Jan-2016 Online Status: Offline Posts: 72 |
![]() ![]() |
||
Во меѓувреме, заедно со скандирањето "Да живеат странските инвестиции, да живеат странците"
http://www.libertas.mk/makedonsko-ruskata-fabrika-prodis-za-dve-godini-napravila-zaguba-od-3-milioni-evra/ ... Ете зошто начинот на кој се привлекуваат и функционираат СДИ во Македоније е оспоруван |
|||
![]() |
|||
Navigator ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-May-2014 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 678 |
![]() ![]() |
||
|
|||
![]() |
|||
Dexter26 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 2035 |
![]() ![]() |
||
![]() Хехехеее, немој толку да се потценуваш себеси и на други да им ги припишуваш твоите начини на размислување. |
|||
![]() |
|||
Antonov ![]() Groupie ![]() Joined: 10-Jan-2016 Online Status: Offline Posts: 72 |
![]() ![]() |
||
Жално... При тоа не знаеш дека вработените 9 месеци немаат земено плата. Да, тоа се тие инвестиции "за сликање" и за лопатари. Доаѓаа земаат субвенции, сечат ленти, перат пари и си заминуваат. Да, погледни. Продис е само дел од бројните. Гентерм, Веибо, Џонсон Контрол (или Мети - не се сеќавам како беше)... Државата треба да ги заштити своите интереси, во овој случај на вработените и домашните компании кои работат со овие компании. Продис должи 3 милиони евра, на вработените и други компании. Во меѓувреме доби бројни поволности и субвенции за кои домашните компании може само да сонуваат. Продис не пропадна, напротив Продис функционира одлично, но не во Македонија. И да државата не е крива, криви се поранешниот премиер и министерот за финансии кои за популизам ги собраа сите криминалци и го дадоа "газот" на Македонецот на сомнителни странски инвестиции. |
|||
![]() |
|||
Navigator ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-May-2014 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 678 |
![]() ![]() |
||
"Перат пари и си заминуваат" - Кој тоа пере пари? Имаш некаков аргумент, доказ? Ах да, вие не работите со докази. "Продис е само дел од бројните. Гентерм, Веибо, Џонсон Контрол (или Мети - не се сеќавам како беше)" - Самото тоа што не знаеш дали беше Контролс или Мети доволно кажува за твоите познавања. Нејсе, го спомна Гентерм? Отвори ја нишката за ТИРЗ Прилеп и ќе видиш како напредува изградбата на фабриката, па може ќе ти стане јасно дали Гентерм се повлекол или ја гради една од најголемите фабрики во државата. Настрана тоа што за 7-8 месеци од кога почна со работа има 500 вработени. Веибо? Оди до Крива Паланка и ќе видиш еден објект со логото на Веибо, а внатре, замисли, 700 вработени. "Во меѓувреме доби бројни поволности и субвенции за кои домашните компании може само да сонуваат." - Не сонуваат, туку ги добиваат. Знам дека си изненаден, бидејќи порталите што ги читаш не известуваа кога првите 2 македонски компании потпишаа договори за влез во ТИРЗ. Едната од нив и постави камен темелник. "Продис не пропадна, напротив Продис функционира одлично, но не во Македонија." - Продис е дел од Протек групацијата. Провери како стои Протек после санкциите од ЕУ кон Русија, па може ќе ти стане појасно од каде потекнуваат главните проблеми на Продис Македонија. "И да државата не е крива, криви се поранешниот премиер и министерот за финансии..." - Многу ми е жал за тебе што знаеш и те вади од такт тоа што поранешните премиер и министер ќе ги гледаш на истите позиции уште најмалку 4 години. И не знам зошто воопшти си го трошам времето и објаснувам на некој што нема апсолутно никакви познавања на темата, освен што наслушнал нешто на партиските порталчиња. |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Срце си
![]() П.С.жал ми е што живеете во ова твое "замисли". Веибо ја напушти Македонија и ја продава фабриката. |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Vo zemja kako Makedonija kade sto do pred 10 godini poradi baranje na provizija investitorite ne vrtea vo radius od 500 km (vo Nis ne investiraa od sto im bevme gadni) treba da se raduvame od 100 najaveni edna investicija da ne uspee. A ne da mrcime od 10 edna sto ne investirala ili sto si zaminala. Od sto sakate beloto crno da go pretstavite pravite od sebe budali i si ja vregate inteligencijata (barem tie sto ja imaat). Golemo cudo sto investiral nekoj, ne mu uspealo i si zaminal, loso za tie vrabotenite no tie i onaka nemale podobra opcija a sega kolku tolku imaat nekoja godina staz i iskustvo a so toa i pobogato CV taka da verojatno ke imaat i poveke sansi za da najdat rabota. A za VEIBO se gledase od avion deka e nesto kako SUbrata Roj no kako sto kazav pogore toa nemoze odnapred nikogas da se znae. I se dodeka nikoj ne e osteten negledam pricina za senzacionalizam. Barem ne od luge koi sakat ovde da se prodadat kak nezavisni poznavaci na problematikata.
|
|||
![]() |
|||
one1 ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 13-Mar-2013 Online Status: Offline Posts: 416 |
![]() ![]() |
||
@Antonov они живеат во паралелен свет. Овој култузин ти е пример за неписменоќа, говор на омраза и класично, човече. За таквите само нивната вистина е точна, туку за среќа се помалку се такви како него. И тие пола пола веќе прогледаа.
Барајте надеж во младите генерации, дај боже наскоро се повеќе млади луѓе да се на функции. |
|||
Плав, не црвен.
Масон, не комунист. Критичар, не поттрчко. |
|||
![]() |
|||
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
||
![]() ![]() ---------------- Фабрикана за вода... ![]() |
|||
![]() |
|||
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
||
Фабриката на Антхура МК во Кочани.
![]() фото: Fly Video Production (фејсбук) Еве и неколку фотки од фејсбук страницата на Anthura MK: ![]() ![]() ![]() https://www.facebook.com/Anthura-MK-1579459665611400/ Edited by Џоле - 29-Mar-2016 at 11:03 |
|||
За сè има вторпат
|
|||
![]() |
|||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
||
Зоната кај скопскиот аеродром
![]() |
|||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2728293031 35> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |