![]() |
![]() |
![]() |
Нов град кај Свети Николе |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <123 |
Author | |
phenomenon ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 26-Oct-2010 Location: Kumanovo Online Status: Offline Posts: 2691 |
![]() ![]() |
Па ако го градат кај селото Малино, ќе биде град-дух. Факторот што ќе го елиминира како место погодно за живеење е оној на кој никој не се сетил, а тоа е што сигналот на мобилната телефонија е на една црта и тоа повремено.
Но затоа ако се гради до Горно Коњари има и тоа како потенцијал. Алувијална рамнина, дабова шума, ловиште, река, чиста природа, добра сообраќајна поврзаност итн. Моја замисла е за почеток да се изградат двеста карабини со поголеми дворови, основно училиште, амбуланта која ќе пружа целодневна здравствена заштита, аптека, супермаркет и бензинска пумпа. Да се асфалтирата патиштата Горно Коњари - Студена Бара и Винце-Вак'в-Пчиња. Сега тоа јадро би станало центар на регион кој според пописот од 2002 година би имал 3500-4000 жители во моментот, кон кој би гравитирале скопските Коњариња, Сушица и кумановските села: Пчиња, Ст. Бара, Вак'в, Винце и Живиње. Куќите би им се доделувале на млади брачни парови, кои за возврат би се занимавале со раноградинарско производство. Предност би имале паровите од околните села. Гледате ли колку е едноставно? Edited by phenomenon - 07-Sep-2013 at 11:31 |
|
開始されていないだけの戦いが失われ、
|
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
Мене само некако ОКТА ми боде очи... Ко премногу да (ми) е блиску...
|
|
Македонија - Земја на чудата!
|
|
![]() |
|
Zelenikovo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Oct-2017 Online Status: Offline Posts: 1631 |
![]() ![]() |
името го кандисуваа за Македон, сега ќе требаше да го докандисаат ko Смакедон, но изгледа откако го уапсија СлободанД ја уапсија и идејава сонего, иако велат сакале да го реанимираат муабето, можеби кога кинезите би пуштиле хајспидка та оние административци што би бегале од корони таму да се потприбираат на вонработна почивка :* дали може некој да се докопа до физибилиткава!? https://forum.kajgana.com/threads/Ќе-никне-нов-град-во-Македонија.37132/ 2018 |
|
![]() |
|
Zelenikovo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Oct-2017 Online Status: Offline Posts: 1631 |
![]() ![]() |
![]() дали ова значи sds дека ќе ја турка работава!? не гледам никаква логика во ова, дури минувала и Хајспидка до ваков Град, прво би чинел многу, второ дури и со новио "Автопат" повторно нема да биде доволно атрактивна локација за некоја елита, било бизнис административна или научна, трето со тој камен многу посуштни Самоодржливи Проекти би се исфинансирале пр. како Народ да добие Земјоделска Катарза како алтернатива за гетоизирачкиот вакум, а конечно ниту удбалитичарско-клановската Урбана мафија нема да си допушти ваков зицер ко ризик без безбедно покрието кое сега си го има во Скотје ч’чкајќи зграиче до зградиче во о.Аеродром о.Карпош о.Бутел и наоколу нив! |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <123 |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |