![]() |
![]() |
![]() |
Министерство за надворешни работи |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <12345 38> |
Author | |
beTon ![]() Senior Member ![]() Joined: 25-Jun-2008 Online Status: Offline Posts: 3893 |
![]() ![]() |
добро а редоследот со подземната сообраќајница како ќе оди, прво улицата ќе ја завршат а после ќе градат, или сега зграда а тунел во иднина, со оглед дека веќе архивот е почнат, а сигурно и оваа ќе ја почнат.
државата сигурно се вади на тоа дека нема време да чека на градот, но малку ми е нелогично кога веќе постои бришан простор зошто најпрво не би се завршила улицата, а сетне да се садат одозгора печурки. мислам дека далеку попрактичен е ваквиот пристап и за самата механика на тло, но и за изведбата на самиот тунел. добро зависи и на која длабочина ќе тера оваа улица, но во секој случај ми делува изместено пристапов! |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Завчера ваму имаше камион за испитување на тлото. Денеска поминав со апарат ама камионот веќе го немаше.
|
|
![]() |
|
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
|
|
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|
![]() |
|
kire85 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Nov-2007 Location: Düsseldorf Online Status: Offline Posts: 400 |
![]() ![]() |
pa ovoj objekt kako sto go planiraat vaka ke ja pokriva novata filharmonija, ili gresam?
|
|
![]() |
|
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
Не, мислам дека објектот ќе биде повеќе кон аголот кај мостот отколку накај филхармонијата... |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
и мене не ми е јасно, нели во најновите планови за мал ринг има кружна зграда пред мостот на цвеќето, а веста вика дека ќе биде кај што се продаваа книги
|
|
![]() |
|
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
![]() Мислам дека тој објект на министерството е под шифра 7.10, значи точно каде што сега се наоѓаат препродавачите на книги |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Јас незнам што има нејасно по дести пат! На овој последниот план што гфо постираше маркивцата 7.10 е МНР.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Добро де, тоа е ТОКМУ ТОА што го напишав и јас во мојот пост... |
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
МНР ќе се смести на Кеј Ако с’ биде во ред со изборот на најповолен изведувач, се очекува градежните работи да почнат до крајот на годинава До крајот на годинава се очекува почетокот на градежните работи за нова зграда на Министерството за надворешни работи, на слободниот простор до Македонската опера и балет, информираа надлежните од Службата за општи и заеднички работи при Владата. Како што е наведено во објавата на меѓународниот тендер, распишан во март годинава, предвидено е зградата да биде со висина од 29 метри, односно седум ката со потпокрив. Површината за градба е 1.436 квадратни метри, а во објектот е предвидено да бидат сместени од 400 до 500 вработени. Планирана површина на работниот простор е од 11.000 до 13.000 квадратни метри. |
|
![]() |
|
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
Тука се заградува
![]() Edited by Cloverstack - 15-Jan-2010 at 18:41 |
|
![]() |
|
Шпер ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Jun-2009 Location: Струмица Online Status: Offline Posts: 310 |
![]() ![]() |
Да, баш денес приметив дека продавачите на стари книги и учебници (и по некој антиквитет) кои стоеја на ова место се префрлени на кејот, спроти новиот Веро што се гради (дај помогнете да ја дефинирам точно локацијата
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Абе нема потреба свативме, добро си објасни
![]() |
|
![]() |
|
ArchiTechTone ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Jan-2009 Online Status: Offline Posts: 280 |
![]() ![]() |
Смеат да оградуваат? Колку што знам уште официјално не е усвоен планот... Или МНР е усвоен со претходниот ДУП, па нема врска дали новиот план е усвоен или не?
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Да од порано е внесен
|
|
![]() |
|
Mr.Edmund ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 23-Jul-2008 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
...отиде кејот од левата страна на Вардар....
![]() |
|
СМРТ ЗА ФАШИЗМОТ-СЛОБОДА ЗА НАРОДОТ
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
... Како и да е.... |
|
![]() |
|
Baze ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Jan-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 409 |
![]() ![]() |
Новата зграда на МНР ќе биде во барокен стил
Изградбата ќе трае 18 месеци, а Владата за тоа планира да потроши 12 милиони евра Деспина Трајковска http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=EE169204599D3147B2A0E9A647A4893A Edited by pbanks - 16-Jan-2010 at 00:47 |
|
![]() |
|
Andrej_LJ ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2008 Location: Ljubljana Online Status: Offline Posts: 2954 |
![]() ![]() |
Ах, секогаш кога ќе прочитам вакви колосални за наши стандарди суми (12 милиони евра) ги споредувам со 4-6 нови Siemens Desiro композиции, кои возат за Битола, за секои 2-3 саати во денот...
![]() |
|
"Тaм, където глупостта е образец, разумът е безумие." Гьоте
|
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Ајде немојте и тука да почињате со ребаланси на буџет (се однесува на последниов пост на Андреј). Да се задржиме на објектот.
Шпер вероватно мислиш на локација позната како "Дрводекор". Ќе има добри локации за сликање на објектов, од мостот, од трговски, од кулите ако е отворено горе ќе може и други објекти по кејот да се фатат. |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <12345 38> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |