![]() |
![]() |
![]() |
Тротоари |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <12345 14> |
Author | |
mirakuliks ![]() Senior Member ![]() Joined: 06-Feb-2010 Location: New York Online Status: Offline Posts: 831 |
![]() ![]() |
Не е само до градоначалникот туку е до комбинацијата на специфична централна власт со специфична локална власт што овозможува проекти кои реално го надминуваат градскиот буџет. Причините за достапноста на толку финансии нема да го коментирам, бидејќи на таа дискусија не и е местото на овој форум. |
|
![]() |
|
vlatko.mk ![]() Senior Member ![]() Joined: 17-Sep-2010 Online Status: Offline Posts: 259 |
![]() ![]() |
Добрите и продуктивни проекти не ги критикува никој - опозицијата молчи власта се фали (така е во политиката)
Од аспект на граѓанин многу повеќе се радувам на ефтините тротоари отколку на грандиозните скулптури и објекти. Уште повеќе би ме радувало ако се инвестира во раззеленување на Скопје Гледајте само колку убаво изгледаат новите тротоари на партизанска во комбинација со зеленилото ![]() и пред тоа имаше зеленило и беше пријатно, но новите тротоари и жардинери прават сетоа тоа да изгледа подобро ![]() Edited by vlatko.mk - 16-Aug-2011 at 21:38 |
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
![]() оваа релација сум ја газел 5 години, и дај боже да беше и порано ваква гледката,но и за тоа време не беше лошо поготово во мај и јуни |
|
![]() |
|
BOJAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2008 Location: SKOPJE Online Status: Offline Posts: 3438 |
![]() ![]() |
Мене навистина ми се допаѓаат новите плочки поставени на потегот од мостот Гоце Делчев кон влада и кон главната пошта, изгледаат навистина прекрасно само ќе видиме како ќе се покажат во зимските месеци кога ќе падне снег.
|
|
![]() |
|
G.I. Joe ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Aug-2009 Online Status: Offline Posts: 417 |
![]() ![]() |
Partizanska vaka isto ke bidi poplocena velosipedskata i pesackata pateka ??? i dali ke se napravi zelenilo megju niv kako so e od Karpos kon Vlae? Edited by G.I. Joe - 17-Aug-2011 at 10:58 |
|
![]() |
|
<Fresno> ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Jun-2010 Online Status: Offline Posts: 1161 |
![]() ![]() |
Во веста пишува дека и Партизанска ќе се поплочува. Да е до Рузвелтова би било супер. А за зеленило тешко дека ќе се најде место, освен во делот кај ТЦ Буњаковец.
Edited by <Fresno> - 17-Aug-2011 at 11:17 |
|
![]() |
|
The Man ![]() Senior Member ![]() Joined: 06-Oct-2009 Online Status: Offline Posts: 135 |
![]() ![]() |
Колку долго ќе остане тротоарот во оваа состојба ако повторно се дозволува да се паркираат автомобили на оваа површина. |
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
ne ako, tuku ke se. na pocetokot na partizanska odma do soborna crkva, samo sto go zavrsija trotoarot odma se ispokacija koli. taka ke bide i tuka... ne znam zosto bi se raduval na novi ubavi trotoari ako ne se nameneti za luge
|
|
![]() |
|
Supervisor ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Jan-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 1220 |
![]() ![]() |
Абе тоа ти е култура што не се менува плус всадено им е на возачите да се паркираат по тротоари ако има заштита ќе ги оставаат колите по ленти на улица. И да има катни гаражи секогаш менталитетот ќе вели како јас да плаќам кога можам на тротоар да ја оставам сите сакаат да паркираат пред местото каде што ја вршат работата.
|
|
NewYork-London-Paris-Moscow-Tokyo-Skopje
|
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
abe kakva kultura kakvi gluposti sto vi e na vas? ste cule za zakon i sproveduvanje na istiot? ajde neka proba nekoj vo normalen evropski grad vaka da ja ostai kolata da vidite sto ke mu se sluci... da sakaa oni ke stavea i stubcinja zastitni i pajaci i sve...
|
|
![]() |
|
G.I. Joe ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Aug-2009 Online Status: Offline Posts: 417 |
![]() ![]() |
Lekot se samo betonski stubcinja ili metalni na rabot do kolovoznite lenti pa posle i da sakat nema da mozat da parkirat .. Posle raj po cela Partizanska za velosipedistite i pesacite
|
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Тоа се решава елегантно со столбчиња, со ковано железо огради кои може многу убаво да изгледаат со повисоки рабници и едноставно физички се ограничува качување со автомобил. А кога никој не ги гони, тротоарот е низок и препрека нема, е тогаш ако не се паркира некој барај проблем во менталитет, а не сега кога буквално како да има знак дојдете паркирајте. Има начини да се реши, ама допрва треба воља и финансии да реши.
|
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
високите тротоари имаат и негативна страна-при паркирање луѓето подсвесно ја паркираат колата подалеку од ивичњакот на тротоарот бидејќи е повисок него ли долната страна од вратата на колата,па при отварање на вратата можи да ја удри од тротоар.И во вакви случаи несвесно се стеснува улицата за по 0.5 метри од секоја страна во најдобар случај
|
|
![]() |
|
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
![]() |
|
4skopje ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 22-Feb-2011 Online Status: Offline Posts: 284 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
FT ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 22-Jun-2010 Location: Kocani Online Status: Offline Posts: 574 |
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() Edited by FT - 18-Aug-2011 at 16:31 |
|
![]() |
|
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
Со жалење известувам дека белите плочки во пешачката зона карши собрание ВЕЌЕ почнаа да поцрнуваат, се гледа дека квалитетот не е достоен за ова место. А и работниците од Пелагонија Гостивар многу бавно го работат сето ова, барем да беше квалитетно изработена и од квалитетен материјал. Туку, се сеќавам дека и Коце кажа дека пробувале повеќе материјали за да видат за во иднина кој би бил најиздржлив. Ова само го дополнува и разочарувањето на zabegan околу неконзистентноста на пешачките зони во малиот ринг. Па зарем за 2-3 години повторно ќе поплочуваат за да биде исто? За жал, ќе мора.
|
|
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
|
![]() |
|
4skopje ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 22-Feb-2011 Online Status: Offline Posts: 284 |
![]() ![]() |
Pa i bela kosula da ja stavis na terasa ke pocrni,a kamoli nesto sto se gazi.Zatoa postoi voda ,dozd,sneg i sl. da gi opravi! I dosta cekate od zaseda da gledate seiri sto ke se rasipe i sto ke fali.
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
најбитно е плочкиве да не се оштетат со кршење и пукање, а се друго е работа на хигиенско одржување и не се работи за тоа да има издржливи материјали, туку општината, доколку плочникот се оштети, да менува плочки и како и да е, тоа е неизбежна акција на сите плочници во светот кои секојдневно се одржуваат |
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
WNBARCH ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 15-Apr-2011 Online Status: Offline Posts: 86 |
![]() ![]() |
Имам една замерка во однос на новите рабници кои се користат.гледам дека комбинираат два различни вида односно со две висини и прелазот од едната кај другата на расклрсници изгледа импровизирано.прачање ми е дали се прават по калап и колку би ги чинело да ги направат како на сликава односно како и секгде у свет што е??
![]() p.s. овие се прават на лице место така? |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <12345 14> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |