![]() |
![]() |
![]() |
Село во град |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <12345> |
Author | |
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Edited by Cloverstack - 12-Jan-2009 at 02:16 |
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
Токму во ова што го напиша ти лежи и одговорот на претходниот пост на бетон. Не гледам како на локацијава би и растела цената со оглед на окружението. Куќата е зафрлена на страна од пешачката зона, нема никаква комуникација со неа (ниту ќе има) а самиот булевар Гоце Делчев е прилично транзитен. Локацијата нема паркинг а тој хипотетички би ја купил за таа дебела цена нема да може ништо таму да изгради (верувам дека никој нормален нема да му даде)... Така да локацијата иако во сред центар е буквално израсток и е комплетно неатрактивна спрема мене. |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
beTon ![]() Senior Member ![]() Joined: 25-Jun-2008 Online Status: Offline Posts: 3893 |
![]() ![]() |
па маркетинг агенција или пак кафетерија на ова место е навистина полн погодок, може и да го купат местото колку да акнат на неа огромни реклами и пријатно и овците на број и волкот сит! незнам зошто но се си мислам дека и околу оваа куќа има некој речен недоречен муабет!
Edited by beTon - 19-Feb-2009 at 20:45 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() За сето тоа треба дозволи, а јас реков дека се подразбира да се пристапи урбанистички рестриктивно (како што налага здравиот разум). Е сега ако некој сака да му помогне на газдата за да си прави профити и да си ја набилда цената со издавање на којзнае какви дозволи, а на штета на градот и граѓаните, тоа треба да биде спречено и санкционирано! Edited by Cloverstack - 12-Jan-2009 at 02:27 |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Еве уште еден кандидат! 42° 0'11.25"N 21°25'26.69"E
|
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Е на оваа локација е моменталното јавно станбено претпријатие 42° 0'14.45"N 21°25'0.89"E. Наскоро ќе биде преселено во Нова Македонија и овој дел тука треба да доживее урбанизација!
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
На точно 1300м од епицентарот на Скопје, 900м од Парламентот и 150м од границата на Општина Центар...
Точна локација ![]() 1 Идниот технолошки парк на Сивус во позадина ![]() 2 Сервисните улички околу Сивус ![]() 3 ![]() 4 Една од клучните раскрсници ![]() 5 Главната улица (во позадина се гледа добро познат објект и колку е ова блиску до нашиот секојдневен живот) ![]() 6 Дел од селската идила ![]() 7 ![]() 8 ![]() 9 ![]() 10 ![]() 11 Старата фабрика за сапуни сликана од позади. Од другата страна е една од главните скопски сообраќајници ![]() 12 Се ближиме полека до трафиките на рампа ![]() 13 ![]() 14 На повидок поставениот билборд на Кисела Вода. Еден од главните проекти кои ги исполни Џорџе Арсовски во минатиов мандат ![]() ![]() 15 Секако околината на тој битен билборд е оплемента со купче павер елементи. Не би ме чудело во општината ова да го квалификуваат како новоизградено паркче ![]() 16 И секако тука е предвесникот на моменталнава хистерија за враќањето кон Старо Скопје. Грандиозниот потсетник на старата рампа која секој "стар скопјанец" ја носи во срце. Уште кога под нејзе ќе помине еден двокатен ретро автобус за некој месец впечатокот ќе биде комплетен. Се надевам дека од втори кат на автобусот некој од надлежните ќе успее да ја види оваа беда и јада во самиот центар на Скопје ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() Билбордот е на општина центар, но поентата си стои! Инаку со сите овие пренагласени општински граници и официјални добродошлици, овде у комбинација со рампава барем можат да воведат и граничен премин ![]() Ионака градов не функционира како град туку како еден куп некоординирани рандом општини чии градоначалници се однесуваат како секоја општина да е засебен полис. ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Мислам дека од другата страна пишуваше Добредојдовте во Општина Кисела Вода. Како и да е.................. Edited by pbanks - 24-Jan-2009 at 20:02 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() Тоа би ја побило мојата теза... општините понекогаш знаеле да соработуваат меѓу себе... кога се работи за билборди за добродошлица ![]() Туку ова село веројатно голем дел ќе отиде за јужен булевар и новата траса на крушевска. Доколку се усвои ГУП каков што се најавува (а по се изгледа така ќе биде) крушевска и нејзината клучка со јужен булевар ќе бидат на овој простор (освен ако не измислат нови мајмунлуци и ради нечии лични интереси не ја заплеткаат работата уште повеќе) |
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
А рампата што симболизира уствари? Не сум стар Скопјанец, не ми е познато
![]() |
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Порано таму проаѓала пругата и имало рампа... И ете сеа е скопска знаменитост. Ја изгради (ако тој збор воопшто може да се употреби за една проклета рампа) актуелниот градоначалник на Кисела вода како еден од неговите први "реформски зафати" на почетокот на неговиот мандат. Ова е веднаш позади монополот. @Clover. Ќе те мрзи ли да напраиш мало мапиче како раскрсницата Јужен/Крушевска би би била поставена во однос на овој кварт? |
|
![]() |
|
Б.Ѓ.Т ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Nov-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 311 |
![]() ![]() |
pisuva |
|
![]() |
|
Б.Ѓ.Т ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Nov-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 311 |
![]() ![]() |
treba da otide sve toa ako se prai juzniot bulevar,a treba i nekoj zgradi da se rusat i uste edna vkva naselba sto se naoga na bulevar srbija kaj podvoznjakot.toj proekt ne veruvam deka bi se realiziral vo narednite 10 god. ako ne i poishe,ke si stoi vo fioka tolku kolku sto ima i do sea stoeno jas otkako znam za sebe znam i za toj proekt i samo se zbori treba da se izgradi i nishto povishe. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Па не можам пошто којзнае како точно би се извело тоа, има многу варијанти. Но доколку крушевска се премести да оди уз транспортен центар, тогаш е логично тука да заврши и тука да биде јазолот со јужен. Edited by Cloverstack - 24-Jan-2009 at 20:37 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Чекак малку сега ме збуди со Крушевска Јужен. И според моменталниот гуп тука треба да завршува крушевска. Така да нема дилеми без разлика дали делот ќе биде кај транспортен. Пак на крај тука треба да дојде крушевска. Единствено може да е разлика од неколку метри подоле! Мене како што ми изгледа у двата случаја смета тутунски!
![]() Edited by lslcrew - 25-Jan-2009 at 02:40 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Не е уопште работа на неколку метри, туку се работи за цирка 300 метри изместување на трасата, на сосема другата страна од ТКС. Тоа менува многу работи, без разлика што сепак се работи за истото „маало“.
|
|
![]() |
|
dimme.von.macedonia ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 30-Jun-2008 Location: Hrvatska Online Status: Offline Posts: 78 |
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() Mozebi kaj nas da se stori takvo nesto? Investitori sigurno ke ima. Se razbira ako ima dadat na lugjeto od Mađir Maalo dobra otkupna cena.
![]() |
|
The beauty comes from within.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() Бидејќи не сум го видел, не можам да давам дефинитивни оценки за тој Пантовчак, ама од сликата што си ја постирал добивам впечаток дека споредбата со Маџир Маало е сосема несоодветна во однос на типот на објектите. На google earth гледам дека и локацијата им е битно различна - Пантовчак колку и да е блиску до центарот, сепак е периферно поставен накај околните ридишта, а Маџир Маало е интегрален дел од центарот на Скопје и меѓудругото има огромно сообраќајно значење. Патем, еве како изгледа Маџир Маало (регистрирано од Владимир): ![]() |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <12345> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |