![]() |
![]() |
![]() |
Автопат Кичево - Охрид |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <12345 45> |
Author | |||
mon ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Dec-2009 Location: Europa Online Status: Offline Posts: 763 |
![]() ![]() |
||
![]() |
|||
Železničko modelarstvo:
MK: http://outmacedonia.blogspot.se https://www.facebook.com/groups/1683232238510889/ exYU: http://malezeljeznice.net |
|||
![]() |
|||
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
||
Угриноски(лустерот) вели: `тоа што Тито го направи вие неможите ни да го искречите`
|
|||
![]() |
|||
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
||
Ај, да си прашам јас, вака неук... Автопатов што ќе се гради ќе биде целосно нов, или ќе се гради само една нова траса, а стариот пат Кичево-Охрид само ќе се надгради? Може некој да ми објасни? Однапред фала.
|
|||
За сè има вторпат
|
|||
![]() |
|||
Obedineta Makedonija ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 23-Aug-2011 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 1744 |
![]() ![]() |
||
малку ти е смешно прашањето ама еве ќе ти одговорам...., СКРОС НОВА ТРАСА И СИТЕ ДРУГИ ПРИДРУЖНИ РАБОТИ !! 370 милиони евра е проектот, засега ... |
|||
Создаваме за да имаме, а и тоа што го имаме треба да го чуваме такво какво што е !!!!
|
|||
![]() |
|||
Denko ![]() Senior Member ![]() Joined: 14-Aug-2010 Online Status: Online Posts: 2271 |
![]() ![]() |
||
|
|||
![]() |
|||
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
||
Имењак,ја гледав трасата од автопатот во катастар(приватен),но таа беше како да речам грубата траса, а не деталната.До с.Врбјани после Пресека трасите се скроз разделени,но од кај Врбјани трасите се поклопуваа.
Е сега дали од Врбјани ќе имаме автопат и плус магистрала паралелно до него или овие два пата ќе се соединат-незнам.До Охрид овие траси се поклопуваамшто грубо го прикажав на сликата погоре |
|||
![]() |
|||
daci92 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Dec-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1937 |
![]() ![]() |
||
Денко колку што знам јас таа реченица е многу постара и нема врска со тој што го спомнуваш.
Би требало да не се поклопуваат и да бидеме како повеќето нормални земји дека замена за автопатот треба да има регионален/магистрален пат кој би ја поминувал истата траса за повеќе време но за разлика од автопатот не би се наплаќало патарина, е сега кај нас ова правило не важи така да неможам да бидам сигурен ,но ако трасата се поклопува на повеќе места или целосно тогаш сообраќајот до/од Охрид и Струга како би се одвивал во наредните 3-4 години со оглед на тоа дека преку Галичица на А5 е невозможно. |
|||
![]() |
|||
nenad ![]() Senior Member ![]() Joined: 19-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 741 |
![]() ![]() |
||
neka se pravi avtopatot, nemam nisto protiv.
NO samo da se znae deka e protiv sekakva ekonomska logika, nema dovolen soobrakaj za avtopat (a ne veruvam deka toj ke generira vo idnina). se nadevam deka za 10-tina godini nema da zboruvame kolkav kamen na vratot e toj pat! |
|||
![]() |
|||
Тркало ![]() Senior Member ![]() Joined: 31-Dec-2010 Location: Охрид Online Status: Offline Posts: 1179 |
![]() ![]() |
||
Eкспропријација на здраво и работено земјоделско земјиште - за едно евро од квадрат
![]() |
|||
![]() |
|||
Denko ![]() Senior Member ![]() Joined: 14-Aug-2010 Online Status: Online Posts: 2271 |
![]() ![]() |
||
Se raboti li na delnicava? Dajte nekoga fotografija ako moze.
Edited by Denko - 08-Mar-2014 at 12:59 |
|||
![]() |
|||
Тркало ![]() Senior Member ![]() Joined: 31-Dec-2010 Location: Охрид Online Status: Offline Posts: 1179 |
![]() ![]() |
||
Засега само паркингот спремен специјално за ‘отворањето‘, со чакал. И 4 колчиња по 30 цм висина закачени малку понастрана.Ова е состојба од сабајлето. |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
блазе си ти,мене во вторникот ме повикаа(мајками и тетка ми) и им помудија по 40 денари за квадрат,и тоа не ја земаат целата нива.Остатокот ионака ќе биде уништен од багерите |
|||
![]() |
|||
axel ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Dec-2009 Location: kumanovo Online Status: Offline Posts: 3654 |
![]() ![]() |
||
исто и на пругата (коридор 8) нема никакви активности.Баш денес бев до шупли камен и клечовце на делницата ништо не се случува нема работници нема машини.. СЕ надевам дека во најскоро време ке почнат со работа..ке видиме
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Да веруваме дека е до законското блокирање на сите вакви настани одреден период пред избори.Со оглед дека свечено ја отворија изградбата и сега би требало да е тековно работење, дали само на отворање се мислело во уредбите за предизборни настани или и тековни работи?
Edited by Тркало - 11-Mar-2014 at 13:00 |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
тековно јас веќе кажав-не повикаа и ни понудија `фантастични ` 40 денари по квадрат.
како споредба за проширување за рудникот во осломеј,жителите прават барикади и не ги пуштаат работниците да одат со автобусите,оти се незнадоволни со над десет(10) пати поголема цена од оваа |
|||
![]() |
|||
daci92 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Dec-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1937 |
![]() ![]() |
||
Истата понуда ја имаат добиено и мој познаници кој имаат имоти на делницата Миладиновци - Штип... , а ако не се лажам истата понуда ја добија и за железничката пруга до Бељаковце... Edited by daci92 - 14-Mar-2014 at 01:29 |
|||
![]() |
|||
mon ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Dec-2009 Location: Europa Online Status: Offline Posts: 763 |
![]() ![]() |
||
Некаде по весниците прочитав дека приватно земјиште во Шведска на кое државата била заинтересирана да гради пат,
сопствениците не сакале да го продадат за помалце од 25 евра по м2. Знам дека Шведска и Македонија не се исто ама ете, доколку информацијава може да послужи за каква/таква споредба... ![]() |
|||
Železničko modelarstvo:
MK: http://outmacedonia.blogspot.se https://www.facebook.com/groups/1683232238510889/ exYU: http://malezeljeznice.net |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Во меѓувреме, исплатата на луѓето зафатени со експропријација веќе почна и мислам дека е (засега) добра индикација за конкретно активирање.
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
мојата фамилија само потпиша договор,а мислам дека рок за исплаќање беше 2 години.
иначе низ Кичево веќе се зборува кој ќе `втера` камиони,кој ќе ги снабдува со вода кинезите,кој ќе `работи` со Гранит..... |
|||
![]() |
|||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
||
Тоа се знаеше, многу типично за Кичево !
|
|||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <12345 45> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |