![]() |
![]() |
![]() |
Такси превоз |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <12345 16> |
Author | ||
beTon ![]() Senior Member ![]() Joined: 25-Jun-2008 Online Status: Offline Posts: 3893 |
![]() ![]() |
|
досега имаше купони, имаше наградни игри, разноразни попусти а и стални корисници но сега и малку (plastic card) технологија нема да е на одмет,
|
||
![]() |
||
beTon ![]() Senior Member ![]() Joined: 25-Jun-2008 Online Status: Offline Posts: 3893 |
![]() ![]() |
|
деновиве во скОПјени доаѓа една прилично свежа новина во такси превозот и технолошки и во поглед на адвертајзингот, со еден збор отидовме и ние малку напред со технологиите и јавниот транспорт истиот момент утре сигурно ќе го имаме можеби и во меѓуградскиот и во градскиот јавен транспорт, но засега само во “Наше Такси“ ќе можеме да видиме за што станува збор...
да не објаснувам многу видете сами што е муабетот Skopje Taxi TV
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
еве неколку комбинации, кај нас ќе го имаме првиот пример на LCD екран вграден во наслонот на седиштето...:
Edited by beTon - 25-Oct-2008 at 12:45 |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
наше такси ќе стане препознатливо со оваа новина па и поокупирано ќе бидне и за на аеродром и за меѓуградски релации, но во секој случај Скопјани имаат резервна варијанта за live broadcasting со шоумени од сите маала и села на Скопје, т.е. дивите такси ветерани од СК кои ги има повеќе него што има регистрирани, ако се земе во предвид лиценцирањето и фискализацијата! Metropolis TV Taxi Macedonia |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Edited by beTon - 11-Nov-2008 at 21:21 |
||
![]() |
||
BOJAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2008 Location: SKOPJE Online Status: Offline Posts: 3438 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
||
damjan ![]() Newbiе ![]() Joined: 08-Nov-2008 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
decko bravo od kaj ti e ovaa informacija???
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
едно време ми даваа бронхи па полесно се дишеше, сега сум на слатка тајна, така да ова е најмногу што би можел во моментов да поделам... (се додека не се стокмат некои работи околу агенцијата која го тера муабетов) после ќе се распишеме и за други работи, пример како телевизии, згради, студентски кампуси и нормално авторски права пред се...
|
||
![]() |
||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
|
Добар и сајтот, имаат опфатено сè:
http://www.lotustransport.com/ Не ми се допаѓа само тоа што не се потрудиле да имаат исти бои како наше такси, или да се договорат некако нешто вака сите распар нема смисла. Инаку новост е што во Битола сите такси возила треба да бидат жолти, а поголемиот дел веќе и се. Тоа е позитивно, но тоа што сите имаат различни табли е малце глупаво... Сепак новост е што на некои коли има реклами, добро за Битола. |
||
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
||
![]() |
||
Б.Ѓ.Т ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Nov-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 311 |
![]() ![]() |
|
super im e zamislata a dobra im e i stranata.i ovoj del najvise mi se sviga
![]() ako e vaka ne mi treba drugo taxi ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
vardar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Mar-2008 Online Status: Offline Posts: 1106 |
![]() ![]() |
|
Браво
![]() Него нели има нови стандарди
![]() Еве им ја интернет страната на нашиве
|
||
![]() |
||
BOJAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2008 Location: SKOPJE Online Status: Offline Posts: 3438 |
![]() ![]() |
|
Ова со превоз до други градови или до други држави е ЧИСТА ГЛУПОСТ и тоа може да го измислат само македонците, јас не познавам друга држава во светот со вакво нешто. Како и да е, по НАШЕ ТАКСИ доаѓа и ЛОТУС, а сепак сеуште нема такси во градов со GPS уред, такси во кое ќе можеш да побараш од возачот на ЛЦД мониторот да ги покаже најкусиот пат од почетната до крајната точка. Не знам дали беше GPS ured или нешто друго, но сепак знам дека во нашите такси возила тоа го нема.
Годинава имав искуства со такси-возење во Нови Сад и Париз и можам да кажам дека таму оваа можност ја имате, дури самиот апарат ќе ви искуца колку треба да платите за да стигнете до бараната дестинација. Ама добро, касниме во секоја област по неколку години, па не е ни чудно што касниме и во такси-превозот, се надевам на ваков уред во 2009 година. |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
па веќе го има во расчекор taxitv-то на наше такси т.е. се работи на негова имплементација, лиценци и покриеност. околу рекламирањето ќе има и поуникатни понуди, но за сето тоа ќе треба да побарам зелено светло како би фрлил точно инфо околу половичниве најави... во принцип во такси превозот во СК збунува само стандардизацијата која најверојатно постои само за на хартија. за мене логично е да постои вип услуга и за други градови и за надвор од државава но сето тоа мора да е законски регулирано, а не да е оставено на компаниите сами да тарифираат на вакви релации! исто ако веќе сакаме европски модел на такси возила мора секое такси да има abs и мин 4 воздушни перничиња, исто пример германија таксистите имаат право со себе да возат огнено оружје за самоодбрана, јасно сето тоа лиценцирано и постојано надгледувано, мора да имаат ограничувачи за брзината и јасно унифицирана боја, а доколку се дозволи и линијско такси е тогаш ќе имаме врапче во рака, а може и до чучулига да ја дотераме работата. |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
мал апдејт за лотус, разбрав дека комплетно најавите им биле фол, маркетиншки трик! луѓето можеби имале во план да ги реализираат најавите со кои истрчаа, но тоа било и сеуште е само макетиншки трик! добив информација дека имале само 20 коли за сега, немале gps систем туку класична радиостаница, а воедно бидејќи 20 коли немаат ни диспечер, патем од ТВ немаат ни абер, на презентацијата во александар палас имале залепено на наслоњачите фото панел од lcd монитори! значи ако досега имало маркетинг фол, ова било најоригинален! патем немам видено никаде низ град некоја нивна кола а камо ли да се качам, диспечер немаат па не може ни човек да ги повика, значи се на се институционално работите стојат исто како во плустарс не дека е лошо човек да се користи со маркетинг трикови, но жалосно е што не постои никаква волја медиумите и институците да ги обзнанат овие информации. јасно е дека нашиве медиуми служат за рекет но некои работи што се ептен апла аут мислам треба некако некој да се интересира за да ги покрие... |
||
![]() |
||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|
Јас имам видено 1-2 пати нивна кола низ град. Изгледаа прилично културно. Знам дека ЛЦД монитори и слични зезанции звучат интересно но во Скопје треба да се исполнат прво некои елементарни стандарди како што се нови, пристојни коли со климатизација така да искрено се надевам дека на компанијава ќе и тргне макар и немале GPS.
|
||
![]() |
||
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
|
Па, јас сум видел нивна кола на повеќе наврати - сите Шкоди Фабии... Е сега, за ова што го направиле стварно е лудо...
|
||
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
па не е проблем тоа дека изгледаат културно (со новиот правилник сакале нејќеле ќе мораат) туку дека истресле зелени до немајкаде, тоа мислам кажува многу и за компанијата и за сопственикот на истата. не дека нешто ќе му преземе на некого муштерии(поготово не со 20 коли), но муабетов е дека ваквиот начин на рекламирање мора да се надмине, ова ми звучи како партиски војници да и ја правеле кампањата! знам дека допрва барат лцд монитори за вградување, но морало да напоменат во презентацијата во весници дека се работи за развоен план и дека сега ова сеуште е пилот проект, тие како истрчаа помислив навистина влетала нова добра компанија по скопскиве улици! инаку и наше такси во развојна фаза им е гпс муабетот и уште ред други муабети околу такси тв, но никаде не истрчале со некаков муабет а уште помалку со ваков фол, туку сигурно чекаат прво да се среди работата па сетне да излезат со новината, затоа и никаде сеуште не го рекламираат т.е. не се пофалиле со такси тв услугата бидејќи муабетот не е до крај заокружен, иако веќе такси твто функционира како појава по нивните такси возила... |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Дефинитивно гласам за НАШЕ ТАКСИ дека се боље од Лотус, барем сега за сега. И како и се останато од транспорт во Македонија и Скопје мнооогу заостанува во такси превозот од западноевропските земји. Всушност, единствени унифицирани такси возила има Охрид и не знам кој друг град во земјава.
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
и Битола воведе регилатива за унифицирана боја есенва, има поназад во нишкава, но таму добија таксистите и малку луфта околу имплементацијата.
|
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <12345 16> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |