![]() |
![]() |
![]() |
Реконструкција на Собранието |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <12345 32> |
Author | |
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
![]() Ама ова е изгледа пак тој проектот што не е прифатен. Гледам само една купола, а нели мора да бидат три. Без три куполи ќе пропадне Македонија... Мада се плашам дека тој проект е три пати погаден од овој, кој што е прилично гаден сам по себе. |
|
![]() |
|
волан ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Dec-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 192 |
![]() ![]() |
Куполи и надградба на Собранието на РМПоздрав до ушесниците на топиков еве еден мој мал допринос ... |
|
волан
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Денеска го имаше Вангел на вестите на сител, збореше за куполите
![]() Рече дека куполите требало да се изградат затоа што ќе створеле атмосфера на мир и хармонија кај пратениците. Таква била вредноста на „добрата“ архитектура. ![]() ![]() ![]() Edited by Cloverstack - 28-Jan-2008 at 00:45 |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Од кај знае тоа Вангел, а не се занимава со фенг-шуи.
|
|
![]() |
|
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
mene ne mi e jasno edna rabota, znam deka nikoj od vas ne bi prifatil nadgradba na objektov, ama cim doslo do toa zarem od 1000 miljon idei ova ja odbrale???
mnogu e SHIT proektov, ima drugi popametni resenija za nadgradba za razlika od ova glupiov proekt.. :( |
|
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
|
![]() |
|
medo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 24-Dec-2007 Online Status: Offline Posts: 217 |
![]() ![]() |
Дали некој се запрашал дали едноставно смее да се надградува таков објект?
Според информациите што ги имам станува збор за објект изграден 1934 год и можам да претпоставам дека се работи за ѕидана конструкција. Ако е само обична ѕидарија тогаш и сега не ги задоволува прописите за асеизмичко проектирање. Ако се работи за ѕидарија со вертикални серклажи дозволен број катови за IX степен на сеизмичност е П+2. Според тоа, не се дозволува никакво надградување. Ако ова е точно, тогаш што правиме муабет кога не задоволуваме прописи?? |
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
Па муабет правиме бидејќи овој проект се турка и покрај сите аргументи против некои од нив субјективни а некои од нив објективни како овој твојот. Зарем мислиш дека некој воопшто размислува за овакви работи заслепен од идејата за реализација на популистички проекти и цементирање свое место во историјата (барем од негова перспектива)? Постов можеби звучи политички обоен но не напишан како таков. Добре дојде медо, убаво е да се види и вистински професионалец меѓу нас ентузијастите/лаици ![]() Edited by pbanks - 28-Jan-2008 at 16:01 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Медо добредојде и од мене.
Интересни податоци изнесе, јас бев убеден дека барем на тоа поле се осигурале дека структурно собранието може да издржи надградба. Они се у филм дека надградбата ќе ја правеле со „лесни“ материјали. Јас стварно не сум стручен да дадам мислење на оваа тема, ама и мене како на pbanks ми личи дека на групата што запнала ова да се направи, аргументите против надградбата не ја интересираат, без разлика колку ги има и од каков тип се... ![]() Edited by Cloverstack - 28-Jan-2008 at 17:36 |
|
![]() |
|
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
dobrodojde i od mene
![]() milo mi e sto ima dosta zainteresirani na forumov barem nema da se lizime na skypercity za da ni dadat subforum MACEDONIA i si imame nas ![]() |
|
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
|
![]() |
|
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
Добредојде Медо.
![]() Ова што го кажа беше дефинитвно најдобриот аргумент до сега против изградбата на куполите. Не ми е јасно како ниеден архитект не се изјаснил со истото, изгледа се плашат. Фала за информацијата. |
|
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|
![]() |
|
Supervisor ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Jan-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 1220 |
![]() ![]() |
абре какви куполи овие луди се стварно
|
|
NewYork-London-Paris-Moscow-Tokyo-Skopje
|
|
![]() |
|
medo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 24-Dec-2007 Online Status: Offline Posts: 217 |
![]() ![]() |
Здраво дечки. Добро ве најдов.
Искрено револтиран сум што освен архитекти, воопшто не се инволвираат и други стручни лица за целиов проблем. Особено се нервирам на новинарите. Меѓутоа, можеби тоа е проблем на нашево општество, не се знае кој јаде кој плаќа. Или можеби грешам... :-) |
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
Мислам дека сите без исклучок сме револтирани од односот на новинарите кон овие проблеми. На лаички начин, инструментализирани од разни кругови на интерес и без трунка аналитичност или професионална поткрепа ја манипулираат јавноста по потреба и често блокираат легитимни проекти а протежираат илегални и невозможни проекти. Меѓу другото тоа е и целта на форумов (и во иднина на порталот). Стручни лица како тебе да можат да го кажат своето мислење со надеж дека ќе допре до пошироката јавност. Можеби во оваа фаза сето тоа звучи идеалистички и смешно... Но... ниеден почеток не е лесен. ![]() |
|
![]() |
|
gotsomekicks ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 305 |
![]() ![]() |
![]() Патем, добредојде медо и од мене. Edited by gotsomekicks - 29-Jan-2008 at 21:08 |
|
![]() |
|
Supervisor ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Jan-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 1220 |
![]() ![]() |
не се знае богами така е
![]() |
|
NewYork-London-Paris-Moscow-Tokyo-Skopje
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]()
Извор: Утрински весник |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
Дефинитвно! Најпаметно (привремено) решение, додека не се најдат средства за нова зграда. Само не ми е јасно како можат да бидат толку дрски и да се прават глуви и слепи за сите противења и сите аргументи против надградбата. Зарем мислат дека ќе придобијат симпатии од некого? |
|
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Аман веќе од Жан, дерман да се нема. Ќе ми каже ли некој зошто за сите киксови во Скопје го сретнувам името на г-дин. Жан??? Еден ли архитект има во Македонија?
Дали знае некој дека со парите потребни за онаа грдосија Влајко можеа да се направат 3 нормални натпатници? Дали знае некој дека со парите од крстот на Водно можеше да се направи и поголем крст во кој ќе функционираше се како што беше замислено, ресторан, лифт, видиковец? И за ова ли повторно Жан????????????? |
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
се имам расшетавано низ рајхстагот (со привилегии од гете-институт шеткавме) и освен шо е внатре многу интересно, куполата е многу забавен дел ама мора да признам дека ја нагрдва градбата 200% хитлер неможам да си го замислам со купола од стакло на неговио рајхстаг... како и да е, имаш прилично широк видик на берлин пошто е многу отворен просторот во околината на рајхстагот, значи забавно е, има шо да се гледа - и има многу туристи нормално... е сега колку шо го знам скопје ако се качиш во купола на собранието нема да видиш ништо наоколу освен тие зградите во центарот околу собранието (зависи колку висока мислат да ја/ги градат)
заклучок: мноооогу глупа идеја |
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <12345 32> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |