![]() |
![]() |
![]() |
А1 Арена (Спортски центар „Борис Трајковски“) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2930313233> |
Author | |
FCB ![]() Newbie ![]() ![]() Joined: 26-Jul-2011 Location: USA Online Status: Offline Posts: 29 |
![]() ![]() |
Vo Amerika salite sto se koristat za hokej na mraz i basket ja menuvaat podlogata za samo nekolku saati, zavisnost od potrebata. Mrazot ne go topat, tuku nad nego se postavuva izolacija i nad nejze se montira parketot. Ima mnogu videa na youtube kako izgleda toa. Eve edno od niv:
http://www.youtube.com/watch?v=_uFt-wEj7jY&feature=related |
|
![]() |
|
Harry Potter ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2012 Location: Skopje, Macedon Online Status: Offline Posts: 13 |
![]() ![]() |
да, ама ова за нас е научна фантастика
![]() |
|
![]() |
|
Djole88 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-May-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 611 |
![]() ![]() |
Пред неколку дена е отворена сала за бокс во спортскиот центар Борис Трајковски
Отворена нова сала за бокс во Спортскиот центар „Борис Трајковски„Нова боксерска сала во состав на спортскиот комплекс „Борис Трајковски“ во Скопје во петокот(17.02) беше свечено пуштена во употреба. http://www.skopjeinfo.mk/otvorena-nova-sala-za-boks-vo-sportskiot-centar-%E2%80%9Eboris-trajkovski%E2%80%9E-384.aspx целиот текст на линкот зошто освен ова се друго е политички говор на директорчето и премиерот П.С: Има интересна информација, која треба да се провери. некако ми се многу 35 спортови и тоа олимписки. „центарот „Борис Трајковски“ кој го сочинуваат преку 15 спортски објекти, а е сертифициран за преку 35 олимписки спортови, рече Капушевски“ |
|
![]() |
|
Harry Potter ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2012 Location: Skopje, Macedon Online Status: Offline Posts: 13 |
![]() ![]() |
епа ајде да ги изброиме. моментално ми текнува на овие: 1. ракомет 2. кошарка 3. мал фудбал 4. хокеј на мраз 5. уметничко лизгање 6. бадминтон 7. ватерполо 8. пинг понг 9. бокс 10. одбојка 11. пливање (можеби тука рачунаат повеќе категории ![]() 12. инлајн хокеј 13. борење толку ми текнува. можеби и џудо, таеквондо и гимнастика има во СЦБТ, не сум сигурен. |
|
www.MacedonianFootball.com
|
|
![]() |
|
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
Мал фудбал дури од 2016 ќе е олимписки спорт. Веројатно рачунаат и тенис, стрелаштво, дигање тегови, мечување, гимнастика со 3 подкатегории како и 4-те категории од пливање. Али ипак 35 спортови ми се малце премногу нереални. Ако е така, СЦБТ да ја кандидираме за Олимписки игри 2020. |
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
joecamel ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 30-Apr-2012 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
I ovde da prasam
![]() |construction_cost = ? |architect = ? |operator = ? |broke_ground = 2004 - dali znae nekoj tocno na koj den i mesec? fala ![]() Edited by joecamel - 30-Apr-2012 at 02:00 |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
![]()
Оператор ваљда е СЦ Борис Трајковски, друштво кое беше формирано специјално за таа намена. |
|
![]() |
|
vlatko.mk ![]() Senior Member ![]() Joined: 17-Sep-2010 Online Status: Offline Posts: 259 |
![]() ![]() |
СЦ Борис Трајковски има шанси по вторпат да биде домаќин на ЕП во ракомет за жени.
Неофицијално од РФМ излегле информации дека по откажувањето на Холандија - и пријавувањето на 11 земји кои имаат желба да го ораганизираат шампионатот се формирал табор Македонија - Србија - Црна Гора кој има големи шанси да ја земе организацијата. Ме интересира дали нкој знае кои се усови треба да ги исполни салата - пример паркинг места и слично за организација на ваков настан. Или поедноставно кажано дали во случај на организација на вакво нешто ќе мора набрзина да се доградуваат паркинзи пошто постоечкиве ги зафативме со картинг (кој можеби може да се тргне) и хокеј арена (која незнам каде би се поместила)??? ![]() Edited by vlatko.mk - 06-Jun-2012 at 20:12 |
|
![]() |
|
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
Па штом салата у Ниш која има помал простор за паркирање беше дел од машко ЕВРО, а особено што сеа им е зорт на ЕХФ и не толку важно колку паркинг места ќе има (реални да бидеме едино Македонци ќе има и дали десетина странци, така да нашите можат и у парк да се паркираат). Така да за паркинзите нема никаква фрка и онака на ЕВРО 2008 беа полупразни нон стоп, освен Македонија кога играше. Битно е да има помошна сала, да има сала за прес и да има ложи. Сето тоа го има БТ, плус поважни се и излезите за евакуација, така да БТ многу лесно ќе ја помине контролата ако ЕХФ даде зелено светло.
|
|
23ka.wordpress.com
|
|
![]() |
|
M. A. de Voltaire ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 31-May-2012 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Па салава беше веќе домаќин на ЕП во женски ракомет..зошто не би била по втор пат.
|
|
![]() |
|
Denko ![]() Senior Member ![]() Joined: 14-Aug-2010 Online Status: Offline Posts: 2271 |
![]() ![]() |
Mnogu se zboreuvase za toa deka na Skopje mu treba sportska sala so kapacitet od 13-14000 stolcinja. Ne deka ne sakam sala so takva golemina no faktot deka natprevarot (baraz za SP) na maskata rakomenta reprezentacija protiv Avstrija ne bese rasprodaden do posledno mesto me tera na mislenje deka sala so kapacitet preku 10000 stolcinja vo momentov e nepotrebna.
|
|
![]() |
|
alexsend ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2011 Location: Скопје, Центар Online Status: Offline Posts: 2086 |
![]() ![]() |
Ама и фактот дека на квалификациите кошарка за Литванија имаше неколку натпревари на кои немаше место ни за стоење. Врв беше мечот со В.Британија.
Но и факт е дека оваа сала е релативно нова па нова поголема сигурно нема да се гради барем деценија од сега. Што се однесува до мене би трампал 10к од екс Градски за 5к во Борис ![]() Но кој претпоставување пред 5 години дека фудбалот ќе падне како грчка, а ракометот и кошарката ќе бидат главни спортови во земјава... |
|
![]() |
|
Ebatejuzernejm ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 05-Jul-2012 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Каква грешка е Б.Т. тоа е чудо. Искрено покатастрофална сала немам видено.
Премала е,ни 15.000 како сите нормални светски а и во повеќето балкански градови. Мора или да се прошири или да се гради нова ПОГОЛЕМА САЛА. |
|
![]() |
|
sk103 ![]() Newbiе ![]() Joined: 18-Jun-2012 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Сакам само да потенцирам неколку точки кои би биле некој вид сиже на она што веќе е кажано и напишано во оваа нишка:
1. Салата Б.Т. е градена во време кога Скопје немаше репрезентативен затворен објект, дури ни да влезе во конкуренција да се натпреварува во Македонија 2. Буџетот на салата е некаде околу 20 милиони евра (за споредба арената во Загреб ако не се лажам надмина 100 милиони евра). Не сум сигурен колку беше можно да се најдат спонзори за поголем буџет. 3. Скопје со добивањето на салата Б.Т. доби репрезентативен објект во кој може со гордост да ги нагости сите наши селекции и клубови во меѓународните натпревари. 4. Дискутабилно е, пред се од финансиски аспект колку е моќна Македонија да организира некое поголемо натпреварување од европски или светски рамки, а и колку сето тоа би било исплатливо. Последните континентални натпреварувања во фудбал, кошарка, ракомет и одбојка се селат се повеќе на исток, поради неисплатливоста претпоставувам, а и желбата на земјите од бившиот источен блок за себепромоција. 5. Одржувањето на објектите од ваков тип е пропорционално со нивниот капацитет и бројот на настани кои се организираат. 6. Од проектантска гледна точка салата Б.Т. според мене има само една фалинка и тоа објективна. Имено, премал е распонот на подолжните кровни носачи кои се димензионирани претешки. Ова пак генерира да недостасува т.н. втора бочна трибина, со што се намалува вкупниот впечаток и капацитетот. Но, сепак при ова треба да се има во предвид дека нашата градежна оператива за жал се уште не е во состојба да произведе и изведе објекти со големи распони а лесна кровна конструкција. Како за илустрација видете само каква кровна конструкција донесе ТАВ за терминалната зграда и зградата на воените хангари на аеродромот Александар Велики. За жал, произведена во Турција и изведена од турски фирми, добиена по евтина цена. Наш инвеститор се сомневам дека може да ги добие тие цени во која било земја производител. 7. Она што посебно загрижува е што се поретко, барем во Скопје, може да се видат деца како играат фудбал, кошарка, а да не збориме за ракомет или одбојка. Скопје како никогаш досега има неизгазени тревни површини а старите и новоизградени спортски терени се почесто зјајат празни. |
|
![]() |
|
BOJAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2008 Location: SKOPJE Online Status: Offline Posts: 3438 |
![]() ![]() |
Едно големо ДОБРЕДОЈДЕ на форумов! Се сложувам со многу точки од напишаното, но најбитното за мене во симболиката, во тоа што влегуваш со прв пост со кој навистина сакаш исцрпно да се изразиш. Ни требаат вакви членови ![]() |
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
потпис, секоја чест и од мене за дебитантскиот пост на новиот член ![]() |
|
![]() |
|
vladegf ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Dec-2009 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 638 |
![]() ![]() |
Концертот на Лени Кравиц на 2 октомври е откажан, па за еден месец се пролонгира и комплетното акустичко реновирање на салата во СЦ „Борис Трајковски“ во Скопје.
Честа прв да настапи во новата, акустична сала во Спортскиот центар ќе ја има „Слаткаристика“ на 2 ноември годинава, предводена од тинејџерскиот хит Марко Маринковиќ-Слаткар. Со ваква арена, организаторите и промоторите ќе имаат помали трошоци во однос на озвучувањето на концертите, а граѓаните ќе бидат во можност да присуствуваат на висококвалитетни музички збиднувања со квалитетна продукција какви што се одржуваат и во соседните балкански и светски метрополи. Изработката на целата акустика е планирано да заврши до 1 октомври 2012 година и со овој проект Скопје ќе добие одлична концертна сала со капацитет од 13.000 гледачи. |
|
![]() |
|
Spiridon ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 03-Oct-2011 Online Status: Offline Posts: 70 |
![]() ![]() |
Vo sekoj slucaj,sala za 5-6.000 lugje ne ni trebase.Mozebi 14-15.000 sedista ke bea premnogu vo ovoj moment,ama treba da se gleda malku i podolgorocno.Nie uste dolgo vreme nema da imame pari za nova sala,a ovaa sto e napravena e realno mala za grad so golemina na Skopje.10-12.000 ke bese mozebi idealna golemina.Ni premala,ni pregolema. Eve MZT Skopje ke igra ovaa godina vo ABA Liga,pa ke imame moznost da se uverime deka na nekoi utakmici ke bide premala. Ama greskata e napravena i toa e toa.Ne moze da se popravi. |
|
![]() |
|
Djole88 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-May-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 611 |
![]() ![]() |
Во контекст на кошарката и МЗТ, кој е во моментов актуелен. Доколку во наредни неколку години МЗТ напредува како што сега напредува, доколку и лигата се издигне на едно повисоко ниво, ќе имаме пред-услови за играње во Евро-лига. Ама еден од условите е имање на сала од 10 000 капацитет. И тогаш што ќе правиме? Ќе градат нова сала или ќе се пропушти евентуалната шанса за да ги гледаме најдобрите екипи од Европа во Скопје?
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2930313233> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |