![]() |
![]() |
![]() |
Плоштад Скендербег |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2930313233 39> |
Author | ||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
ако некој не сакал да се гради монструмов од плоштад, тогаш воопшто немаше да се гради, ниту пак ќе се градеше на дискутабилна гранца меѓу општини... |
||
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
||
![]() |
||
skoz13 ![]() Groupie ![]() Joined: 07-Oct-2015 Online Status: Offline Posts: 41 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
||
Newone ![]() Newbie ![]() ![]() Joined: 15-Oct-2015 Location: Male Online Status: Offline Posts: 33 |
![]() ![]() |
|
Имам дилема. Дали мене ми се чини или навистина нема никаква врска првичната визуелизација за плоштадното решение, со елегантно премостување на линија на терасата од стоковна куќа Мост и потоа скалници кон Даут Пашин Амам? Ова сега личи на голема ,дивоградба,!!!
|
||
Архитектурата го отелотворува сонот на луѓето.
|
||
![]() |
||
iGi_PoP ![]() Senior Member ![]() Joined: 09-Apr-2015 Online Status: Offline Posts: 213 |
![]() ![]() |
|
Najglupo resenie sto do sega imam videno...
Ovoj plostad ke bide prazen 99% preku godinata... Od milion razni resenija otidoa so nesto tolku glupo... |
||
![]() |
||
Petar Skopje ![]() Senior Member ![]() Joined: 19-Sep-2014 Online Status: Offline Posts: 271 |
![]() ![]() |
|
И комплетно ќе го покрие и затвори Даут-пашиниот амам.
|
||
![]() |
||
King ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 24-Apr-2015 Online Status: Offline Posts: 654 |
![]() ![]() |
|
Секогаш кога Тирана ти е инспирација, ова е резултатот.
|
||
![]() |
||
Staki ![]() Senior Member ![]() Joined: 11-Oct-2014 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 125 |
![]() ![]() |
|
Доволно ќе беше паркингот кај споменикот на Скендербег, да се направи подземен, а надземниот дел(сегашниот паркинг да биде плоштад). Многу просто, ама кај нас мора да е сложено.
|
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
рендери за проектов што во моментов го градат имаш неколку страни наназад во темава |
||
|
||
![]() |
||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
|
Denesni
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
|
Базентот скендербег.
![]() |
||
![]() |
||
Staro Skopje ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-May-2013 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2692 |
![]() ![]() |
|
Навистина не знам зошто сè уште се употребува оградава-убиец од 1960тите
|
||
Градот убав никна, но го откорнаа
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
тука почнале да поставуваат метални носачи за платформата, само не можев да сликнам во возење
|
||
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
||
Bojan10 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 21-Jun-2011 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 504 |
![]() ![]() |
|
Едно од најглупавите дела во времето на простоќата во Македонија.
Динамит ќе мора да игра овде. |
||
Од чаламот си патиме!
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Зошто динамит? Продолжување кон опера и балет...
|
||
![]() |
||
Bojan10 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 21-Jun-2011 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 504 |
![]() ![]() |
|
Не е добро направено.
Не се искористени ни 1/10 од потенцијалите. Функционалноста му е речиси никаква. Ова служи само за проширување на општина Чаир кон Вардар. И за сликање и фалење на говорници на големоалбански идеи, а со цел да се добијат гласови за избори. Поврзувањето на стара чаршија со културниот цетар требаше да се наораави на друг начин и да се среди еден од најголемите метежи во Скопје во ист замав. Дај дефинирај што е плоштад, и дали може ова да се нарече плоштад. Еве да кажеме дека не го прават албанци за промоција на агресорски идеи, да кажеме дека цело скопје е Мексикански град. ОВА не е плоштад, ова урбанистичко злодело, ова е ругло за град Скопје. + Се затвора визурата кон стоковна Мост, која како инсталација го украсуваше просторот и се надоврзуваше стилски на старата чаршија. ![]() Едноставно плоштадов е нефункционален грозен, еден од погрозните чирови во градот, ама сега може да собере повеќе албанци за митинг. |
||
Од чаламот си патиме!
|
||
![]() |
||
one1 ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 13-Mar-2013 Online Status: Offline Posts: 416 |
![]() ![]() |
|
Плоштадов е производ на лажниот проект за лажна историја наречен Скопје 2014. Односно тој е одговор на боксот и е контра бокс. Во такви времиња живееме.
|
||
Плав, не црвен.
Масон, не комунист. Критичар, не поттрчко. |
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
Дали некој воопшто помислил да ја пресмета штетата врз сообраќајот поради тоа што веќе втора година булеварот е стеснет, а којзнае уште колку време ќе биде така? Имам фотка од март 2015, специјалниот сообраќаен режим е наметнат барем од тогаш, а можеби и од порано... Булеварот Гоце Делчев е исклучително важна сообраќајна артерија за Скопје, пред стеснувањето сигурно се справувал со 60-70 илјади возила дневно, ако не и повеќе. Поради изградбата на овој тотално непотребен т.н. „плоштад“, индиректната цена која граѓаните ја плаѓаат преку изгубено време, поголеми трошоци за гориво, поизразена амортизација на возилата и поголемо загадување, кога ќе се помножи со толку голем број на возила и со толкав долг временски период, сигурно е на човек да му се сврти во глава. Парите потребни за изградба на оваа колосална глупост што ја нарекуваат плоштад, особено што тоа се пари фрлени во ветар, се секако премногу, но ете ни тоа не е финалната цена. Нејсе, прашањето ми е следново: зарем кога се носат одлуки за реализација на вакви проекти, нема некаква законска обврска макар формално да се предвидат и трошоците кои произлегуваат од ваквите ситуации и тоа да се вметне во некоја анализа, некоја документација?
Интересно... Овде сакаш динамит. Знај се согласувам. Ама за троа поликолор испрскан врз триумфалната капија и другите чирови од Ск2014 те фаќа хистерија, дечките и девојките што прскаат ги ословуваш со најпогрдни имиња и се предмент на очигледна омраза од твоја страна. Јас мислам у суштина арен ти е тебе плоштадов, едино фали да се викаше плоштад Аминта 3-ти, и да беше со рељефи и скулптури од Валентина Стевановска. |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Штo збoрувaш чoвек. Нели читaш декa прaшaв штo е тoa плoштaд?
Oвa си немa врскa сo плoштaд. Јaс вooпштo не сум нaпaлен пo aнтикa и скулптури. Нaпрoтив, зa мене се исти и тие штo прaвaт пoени нa величaње и тие штo јa плукaaт. Ист склoп луѓе,сaмo си земaле стрaнa. Edited by Bojan10 - 24-May-2016 at 22:36 |
||
Од чаламот си патиме!
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
![]() се е тоа ок, само многу бе некако селективен со динамитов и деструкцијава... не дека не би ти се придружил во рушење на вакви урбанистички катастрофи, ама не биди контрадикторен |
||
|
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2930313233 39> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |