![]() |
![]() |
![]() |
Музејски комплекс „Македонска Борба“ |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 3031323334 50> |
Author | |
HugoGoulding ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1304 |
![]() ![]() |
Сe' во ред, ама на плажава стварно не и е тука место!
|
|
![]() |
|
spaceman091 ![]() Senior Member ![]() Joined: 26-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 516 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
spaceman091 ![]() Senior Member ![]() Joined: 26-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 516 |
![]() ![]() |
go osvetlija muzejov denes epten ubavo izgleda od stranata na vardar
![]() |
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
antiuser ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Jun-2011 Online Status: Offline Posts: 204 |
![]() ![]() |
![]() вака ли ќе биде финалното осветлување ? |
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
никој не знае,а Утрински пишува дека можеби нема да бидат сите објекти спремни за 8.09
|
|
![]() |
|
makonix ![]() Senior Member ![]() Joined: 08-Feb-2010 Online Status: Offline Posts: 520 |
![]() ![]() |
ако ги споредиме овој објект со објектот Музејски комплекс „Македонска Борба“ според вообичаените критеруими, нивната намена е апсолутно различна. Прво двата објекта комуницираат со околината на различен начин. Германскиот музеј има намера да го престави еден мрачен период и на некој начин да го долови низ она што поминале жртвите на нацизмот во конецтрационите логори, па затоа и личи така на еден нацистички мрачен објект и во никој случај нема намера да го слави тој период баш напротив, па затоа и изборот е неславен, туку повеќе тажен и мрачен. Од друга страна нашиот музеј има намера да ги направи македониците горди на својата држава и ја слави борбата на македонскиот народ низ времето 18-20 век (за оние што знаат повеќе за историјата на Берлин, него ли на МК), па за тоа имаме еден класично направен објект баш во стил во времето кога неокласицизмот бил актуелен и борбата за независност на македонскиот народ (времето кога и се правела "железничка станица" во Аранѓеловац од 1920). Не би било лошо ако веќе се критикува да се прави со некаква подлабинска анализа и без цинизам и површен copy-paste, за да има смисла дискусијава во форумов. Стана стандард да се критикува или фали без никаква причина или аргумент. Имам и свои критики до објектов али покрај огромниот спам веќе губи смисла да се разговара. Како што напомнаа некои членови, со друга шема на бои објектот може да изгледа пофино, а плус и околината на објектов уште не е средена. Објектот има една доста смирена динамика, и не е многу нападен. Се прашувам дали недостатокот на екстра декорации/скулптури е поради што овој објект ако не се лажам беше прв осмислен како традицонален од серијата СК 2014. поздрав |
|
![]() |
|
theMac3donian ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 30-Mar-2010 Online Status: Offline Posts: 306 |
![]() ![]() |
Еве осветлен како делува. Според мене доста пристојно.
Но како и секогаш, ќе треба да чекаме цела страна на Вардар да се осветли, за да се виде што бива а што не. ![]() Сликата е превземена од Nikolaben2 @ YT на форумот Кајгана. (овде ја има сликата во целосната резолуција) Edited by theMac3donian - 20-Aug-2011 at 10:31 |
|
(НУ)МНМБЗДИСМНВИМНЖНКР
|
|
![]() |
|
antiuser ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Jun-2011 Online Status: Offline Posts: 204 |
![]() ![]() |
ми се допаѓа осветлувањето.. десетка од мене
|
|
![]() |
|
Charlie ![]() Newbiе ![]() Joined: 19-Aug-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
И на мене ми се допаѓа осветлувањево само плажана ми иде на живци, ептен не и е местото таму.
Edited by Charlie - 20-Aug-2011 at 22:48 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
`цоклето` на објектот не сеуште готово,фали целата пластика(испод цевена линија) а кај црвените стрелки милсам дека ќе има осветление,она што го видовме не би требало да е целосното.од око се гледа дека светилки има само во погорниот дел
![]() |
|
![]() |
|
milena ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 22-Aug-2011 Online Status: Offline Posts: 184 |
![]() ![]() |
torta
![]() |
|
![]() |
|
toasumjas ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Jun-2010 Location: Skopje/ljubljan Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
Me interesira nekoj da napravi fotosop od zgradava cela so prozorci bes tie pauzite izmegu
![]() |
|
![]() |
|
Gjuro ![]() Newbiе ![]() БАНИРАН Joined: 22-Aug-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
![]() |
|
toasumjas ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Jun-2010 Location: Skopje/ljubljan Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
Bravo Gjuro! I dobredojde
![]() eve ja ke ja postiram i tuka ![]() |
|
![]() |
|
tiberix ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Aug-2011 Location: Sofia Online Status: Offline Posts: 284 |
![]() ![]() |
@Gjuro
Daleku podobro izgleda! |
|
![]() |
|
mirakuliks ![]() Senior Member ![]() Joined: 06-Feb-2010 Location: New York Online Status: Offline Posts: 831 |
![]() ![]() |
Вака кога би имал по цел периметар прозори самиот влез односоно делот околу влезот доаѓа до израз.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
кога ќе се влези внатре ќе се види што е причината што нема тука прозори.јас претпоставувам дека тој простор е потребен за изложување на слика или така нешто,или да нема светлина од надвор.а ако немало потреба од ѕид,а да можело и прозори тука да има,грешка голема е направена
|
|
![]() |
|
strajk ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 19-Mar-2011 Location: Skopyeah Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Na renderot ako ste zabelezale vo sredina ima 3 prozori , a ima napraveno 2 .
Edited by strajk - 22-Aug-2011 at 18:15 |
|
ФК Вардар гордоста на Скопје
|
|
![]() |
|
Gjuro ![]() Newbiе ![]() БАНИРАН Joined: 22-Aug-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Зашто у театарот направиле 1000 прозори..И таму влегува иста светлина како у музејов??!! |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 3031323334 50> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |