![]() |
![]() |
![]() |
Пуцко Петрол(поранешен G Mall Skopje) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 23456 27> |
Author | ||
kire85 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Nov-2007 Location: Düsseldorf Online Status: Offline Posts: 400 |
![]() ![]() |
|
WOW!! Ako ova se izgradi mozebi ke bide najubav objekt vo celo skopje....favorit za cista debela 10ka ![]() ![]() ![]() P.S. fala bogu da vidime eden asalen render ![]() |
||
![]() |
||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|
Па доколку нема прес конференција на готово зарем очекуваш некој новинар да земе и уствари да истражува околу ова ![]()
Колку што гледав сега на сајтот на Општина Карпош ДУП за тој локалитет нема. На ГИС алатката која ја имаат на сајтот токму на тој локалитет има бришан бел простор. Веројатно е целата работа во процедура. |
||
![]() |
||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
Инаку има и таква можност која се уфрла чат-пат во дуп-овите. Се остава голем бришан простор и само висинската квота е дефинирана. На таквите простори се остава слобода на инвеститорот. Сличен прсотр има и во аеродром за стокатниците.
|
||
![]() |
||
Vladimir P ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Apr-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 3304 |
![]() ![]() |
|
Стопирано, додека не пројдат овие светски турбуленции, е коментар од „извори“
|
||
Клуб на љубители на железниците во Македонија, Macedonian Railways Fan Club
https://www.facebook.com/767277056651521/ |
||
![]() |
||
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
|
ima nekoja novost vo vrska so obejktov?"
|
||
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
![]() Единствено поголема резолуција на единствениот рендер од надворешноста... ![]() ![]() Edited by Cloverstack - 18-Dec-2008 at 22:04 |
||
![]() |
||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
Еве малку инфо...
И две слики што ни имаат промакнато.... ![]() ![]() Edited by lslcrew - 29-Dec-2008 at 11:58 |
||
![]() |
||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|
![]() Добро бе ја читате ли нишкава и маестро пред некоја недела ги постави сликите и инфото како нови а ги имаме во нишкава повеќе од месец дена. Види на претходната страна. Edited by pbanks - 29-Dec-2008 at 12:06 |
||
![]() |
||
Б.Ѓ.Т ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Nov-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 311 |
![]() ![]() |
|
nemaat promaknato gi ima
![]() |
||
![]() |
||
BOJAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2008 Location: SKOPJE Online Status: Offline Posts: 3438 |
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
![]() Се извинувам за повтарањето на веста, мене ова ми промакнало кога ме зафркаваа cookies на комјутерот, тој период. Така да ми излетало нешто непрочитано! Edited by lslcrew - 29-Dec-2008 at 12:10 |
||
![]() |
||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
|
zosto ne pisuva koga ce pocne ...znaci ne e mnogu sigurna |
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
@ lslcrew
И за 2012 беше искоментирано - со оглед на големината на проектов и катноста на кулите тоа не е воопшто лошо. Сепак збориме за целосно комплетирање на проектот, а импресивни фотки од градилиште би имале многу порано. Само да нема дополнителни развлекувања поради кризава или други фактори... @ my Macedonia За жал никогаш не излезе информација кога ќе почне, само некој спомна дека сега ради глобалнава криза е одложено, а ни тоа не се знае до кога. За сигурноста не би бил толку песимист, сепак се работи за сериозна фирма која веќе го има откупено земјиштето. Мене ме плаши само да не успеат да ги избркаат некои дебелоглавци што би ги закочиле процедурите по државниве институции... Но тоа е екстремно сценарио и не е баш веројатно. Пред се се надевам да не се одложи премногу почетокот на градба ради глобалнава криза. Edited by Cloverstack - 29-Dec-2008 at 16:39 |
||
![]() |
||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
|
da isl vo pravo si ..kolku sum slusal ima i problemi vo israel ..
ama jas mislam deka ima mnogu sansi da se odkaze
1.globalna kriza
2.procedurite
(3.problemi vo israel)
ama sepak ne se znae
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
1. Глобалната криза е фактор за одложување а не за откажување. Плус тоа во Скопје фали многу комерцијален простор и особено деловни простории, па тука сепак доста ќе се гради дури и кризата да биде долга.
2. Тоа го спомнав како екстремно сценарио. На крајот на краиштата израелците веќе имаат доста искеширано, па нема лесно да кренат раце дури и да имаат сериозни потешкотии. 3. Ако мислиш на ова што се случува сега со Газа, мислам тоа е најмал проблем. Вакви проблеми во Израел имало и ќе има во континуитет, тоа за нив не е ништо ново, а и оваа инвестиција не гледам на кој начин би била поврзана со такви фактори... |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
epa dobro ako taka e togas se e super
|
||
![]() |
||
BOJAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2008 Location: SKOPJE Online Status: Offline Posts: 3438 |
![]() ![]() |
|
Работата е за колкав период е одложена инвестицијата? Се сеќавам на трговскиот карши МИ-ДА, го одложуваа и не го изградија
![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
maestro ![]() Senior Member ![]() Joined: 02-Aug-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 505 |
![]() ![]() |
|
Зошто мене ми мириса дека на крај тие кулите од 25 ќе ги смалат на максимум 10 спрата?
![]() Стварно не знам тој простор од вкупно 50 спрата како би се пополнил. Edited by maestro - 30-Jan-2009 at 09:01 |
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
да бе, граѓаните ќе се бунат како им го одземале сонцето
![]() |
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 23456 27> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |