![]() |
![]() |
![]() |
Фудбалски стадиони во Македонија (општо) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 23456 17> |
Author | |
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
Салата во Битола требаше да добие некои 4000-5000 столчиња, а две години еве уште „доаѓаат“, сега наеднаш успеале столчиња да стигнат во Штип. Нормално дека не се истите, бидејќи кога менуваа сигурно 15.000 столчиња имаа извадено, но како не стигнале во салата во Битола, ќе ни биде нејасно.
Честито за Штип. |
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
![]() Игралиштето во Градско. Не навлегувајќи во бедноста на начинот на кој е пробано да се предава античка историја, ќе ве замолам да обрнете внимание на втората реченица. Една работа е што има печатна грешка (држва), втора и победна за мене е што се величи личност која е директно „заслужна“ за ПРОПАСТ на македонската држава. |
|
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
|
![]() |
|
bojanbole ![]() Groupie ![]() Joined: 27-Mar-2011 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Bedno, ova ne ni treba, plus nekoj nepismen go pisuval ova.
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
не знам кои се стандардите, но информативна табла за мене претставува рендер, инвеститор и изведувач, а не лекција по историја, без разлика колку е граматички или историски точна
и значи ли ова дека на арена „Филип втори“ треба да и ставиме плоча посветена на ликот и делото на човекот? иако се практикува и такво нешто, не гледам потреба од тоа |
|
![]() |
|
Phalanx ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 06-Nov-2010 Location: Munich Online Status: Offline Posts: 70 |
![]() ![]() |
Jas sam iz Vasilevo. I ova igralista pred edna godina ja renovira i napravija tribini, ama saa pak nov "malecok" stadion e premnogo za edno tolko malenko selo, i bez tava nema nogo gledaci, 3/4 tribina po sekoj fudbalski nadprevar se pne tribinata |
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
Барав низ нишкава каде има вакви игралишта за да ги сместам на Google Earth, и видете што има во Кадино: Добро, ај нека ми каже некој (а ќе ве има такви) зошто ова е логично? ![]() |
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
Тоа горе е новото, ова доле е старото. Сум бил во Кадино и од прва рака знам.
|
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Да де. Ама зошто им требало новo, и тоа одма до старото? Не ми е јасно некако.
Edited by гитардемон - 10-May-2011 at 00:25 |
|
|
|
![]() |
|
krale ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 28-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 1487 |
![]() ![]() |
Два клуба. Скарани се. ![]() |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Кога и така од корен се прави ново зашто да се раскопува старото, што па мора на истат локација нива е, не дек авикам дека треба на нова, ама па ништо не е различно. Може старово ќе бид еземјоделско, може ќе биде индустриска зона, не знаеме што плановите предвидуваат за локацијата.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Мислев мислиш дека им направиле 2 ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Goran ![]() Senior Member ![]() Joined: 09-Jul-2009 Online Status: Offline Posts: 195 |
![]() ![]() |
Vest sto ja procitav denes nisto po detalno zasega Охрид ќе добие современ спортски комплексСо вчерашното усвојување на предлог одлуката за донесување детален урбанистички план за Урбана заедница 17, Урбан блок 17.2 опфат 1, 2009-2014 (Спортски центар Атина Бојаџи), од страна на советниците, се даде зелено светло за изработка на архитектонско- урбанистичкиот проект за градежната парцела на овој простор на која ќе биде изграден современ спортски комплекс. Како што потенцира раководителот на секторот за урбанизам при локалната самоуправа, Бранко Арнаудоски, за да се стави предлог одлуката за овој простор пред советниците, претходел долг период договори со министерството за транспорт и врски и министерството за животна средина, по што била добиена согласност од надлежните министерства. ![]() Во рамки на комплексот е предвиден стадион со капацитет од 25. 000 гледачи, покриена спортска сала, една помошна спортска сала, два базени од кои едниот ќе биде покриен и еден на отворено, помошни спортски терени за голем фудбал, за мал фудбал, кошарка, тенис, одбојка, како и еден објкет кој во зимски период ќе се користи како лизгалиште, а во летниот како игралиште за хокеј на трева. Во комплексот е предвиден и паркинг простор кој ќе го опслужува целиот комплекс, кој ќе се протега на голема површина под нивото на теренот и над првиот кат, а на приземниот кат ќе има содржини поврзани со спортските активности . 27.05.2011 10:39 |
|
![]() |
|
MGS ![]() Senior Member ![]() Joined: 10-May-2011 Location: Охрид,МКД Online Status: Offline Posts: 307 |
![]() ![]() |
Премногу е стадион со 25 000 седишта во Охрид.12,најсила 15 000 се доволно.
|
|
![]() |
|
Dragan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2009 Location: Tetovo Online Status: Offline Posts: 1172 |
![]() ![]() |
Мислим дека на Охрид солидно е да има стадион со 25.000 гледачи, зошто во летниот и зимскиот преоден рок на екипите таму се вршат поготовки на многу познати екипи од сосеството, па потребно е подобра инфраструктура и услови.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Дефинитивно не е премногу. Не дека ќе се полни стадионот, но мора да има алтернатива на скопскиот, и како што многу точно кажа Dragan, Охрид е регионален центар за подготовки, слично како Дојран. Плус Охрид догодина ќе игра во првата лига, па кој ќе ги знае, може ќе им треба нов стадион.
|
|
![]() |
|
spaceman091 ![]() Senior Member ![]() Joined: 26-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 516 |
![]() ![]() |
ne sum protiv izgradba na stadion od 25,000 no koj se tie ekipi sto idat na pripremi vo ohrid? blazrimi, elbesani ili tirana? cak i tie ekipi idat na pripremi vo bugarija, hrvatska i turska... i dokolku bi pravele pripremi vo ohrid dali ke napolnat barem 50% od kapacitetot na gledaci? tesko toa...
da ima alternativa na skopje koga igra reprezentacija toa edno golemo DA sekako no pred da go renoviraat ohridskiot stadion, treba da se sredi od koren tumbe kafe vo bitola... koj so godini e ostaven taka i pred se bitolcani bi zasluzile da ja gledaat reprezentacijata
|
|
![]() |
|
vlatko.mk ![]() Senior Member ![]() Joined: 17-Sep-2010 Online Status: Offline Posts: 259 |
![]() ![]() |
Дали тие кои го правеле планот знаат колкав е тој стадион од 25 000???
Тоа би бил стадион помал за само 7 илјади од Арена Филип II за која сметам дека ќе биде полна само неколкупати годишно ... И ме интересира од каде опшина охрид ќе ги обезбеди 7цифрените суми во евра за изградба на комплексот ... Edited by vlatko.mk - 29-May-2011 at 00:44 |
|
![]() |
|
Тркало ![]() Senior Member ![]() Joined: 31-Dec-2010 Location: Охрид Online Status: Offline Posts: 1179 |
![]() ![]() |
Па не се само битолчани граѓани на Република Македонија.Охриѓани демек не би ја гледале репрезентаијата?Немој така ![]() СРЦ Билјанини Извори имат голема потреба за реновирање,можда не со 25.000 седишта стадион,ама со 15 е супер.А и поголем капацитет не е страшно,добро е да мислиме за во иднина.Добра поволност е шо стадионот не е во околина на други објекти (мислам на станбени),исто и не е проблем со земјиштето.Значи,услови постојат.Исто и атлетската патека е голем плус,мислам дека се само Билјанини и Филип 2(после реновирање)со атлетска патека. И ако веќе гледаме на алтернатива на Скопје со нешто поголем капацитет ете ја Струмица (ФФМ доби средства за покривање на трибините,прашање е како се искористени).Значи ,прво покривање на Младост во Струмица,па сите други понатака. И уште една работа,ако проектов е целосно во план на Општина Охрид не е ненормално за верување.Ако нашиов градоначалник правилно ги искористит своите познанства и пријатели. |
|
![]() |
|
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
Ако ова почне да се реализира, сигурно ќе биде со помош на централната власт, особено поради скорешните разговори локална власт охрид со централна. Али тоа не е битно. Од друга страна, 25 000 е сасвим ок, можеби Македонија има план за 10 години да организира европско со уште некој сосед, па до тогаш да иаме 2-3 репрезентативни стадиони. Може и салата да се догради за да биде од повисока категорија. А ако има добри услови, не би било пречка и јаки европски екипи да доаѓаат на припреми, а со тоа да се организираат турнири па да има и туристи, како што прави Анталија преку зима. Може тука да се направи и редовен митинг од европската лига и сл. Од друга страна и јас сакам Битола да има нов стадион, ама мислам дека тамошната власт не сака. Пари таму има поприлично доста, да не заборавиме дека ЕЛЕМ пред некое време донираше неколку десетици илјади евра на тамошните клубови, што значи со помош од државата, буцетот на општина Битола, кредит и по некој спознор, Битола може да има нов стадион. Но ај да видиме да не е ова само обична дезинформација, па џабе да добиеме позитивни мислења пред време.
|
|
![]() |
|
Dragan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2009 Location: Tetovo Online Status: Offline Posts: 1172 |
![]() ![]() |
Исто така факте дека 4 екипи од македонија секоја година играат во европа без разлика дали е за уефа лига или лига на европа сите го користат градскиот стадион и поготово термините лига на шампиони во вторник среда лига на уефа четврток па ако падне термин две македонски екипи да играат во вторник а домаќини се може да се искористи Охридскиот стадион ( додека се реализира ) со тоа ќе се олесни стадионот во скопје
![]() |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 23456 17> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |