![]() |
![]() |
![]() |
Grawe |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2345> |
Author | |
5ARCH ![]() Newbiе ![]() Joined: 04-May-2010 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Inaku Avstrijcite /mislam na Grawe/ si imaat svoj nekakov brendiran izgled na zgradite, taka da tesko sto dozvoluvaat da otstapi od nivnata "politika" na arhitektonski izraz.
Znaci - strog izraz, moderen, no ne ultramoderen, staklena kocka... Onoj volumen na "kula" na agolot i svetleckite "liseni" bea edinstvenoto sto ni go dozvolija na fasada i toa so teski ubeduvanja.. Ova se odnesuva na objektite sto gi gradat od nula.. Tamu kaj sto kupuvaat veke pocnati ili izgradeni objekti e druga prikazna.. Primer Belgrad..Ke vi pustam nekoja fotka i od Saraevkoto Grawe...
|
|
![]() |
|
VAGGWS ![]() Newbiе ![]() Joined: 11-May-2010 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
За жал ова е дезинформација ![]() ![]() http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/21609/Poslovni-centar-u-15600-kvadrata/print Поздрав ![]() |
|
![]() |
|
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
Кога сме кај нив, сабајлево видов дека почнаа со местење на тие белите
![]() |
|
![]() |
|
Jumbo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 23-Mar-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 140 |
![]() ![]() |
Лично мислам дека доколку зградава беше уште два,три ката повисока ќе беше многу подобро, нешто како онаа во Софија, незнам зошто но 95 отсто од зградите во Скопје кои се со стаклена фасада се нискокатници, мислам дека кога се избира да се гради зграда до пет ката со стаклена фасада тогаш ова го сваќам како недостиг на инвенција за нешто по вредно, знам деке зградиве на Grawe веројатно имаат некој нивни имиџ но оваа зграда во Скопје ми делува некако многу поскромно од оние во Белград и Софија.
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
![]() Не може да се оди повисоко од максималната висина утврдена со деталниот урбанистички план. |
|
![]() |
|
Jumbo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 23-Mar-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 140 |
![]() ![]() |
Јас само онака кажав од естетска гледна точка ништо повеќе, знам дека не е предвидено да биде 'висококатница' но кога ја гледам стакленава фасада на зградава ми делува неадектватно за петкатница ми делува некако едноставно, на почетокот имаше многу фалење ама по се изгледа ова ќе е просечно зградиче.
Edited by Jumbo - 11-May-2010 at 18:01 |
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
Генерално би се сложил со тебе но во случајов не, бидејќи сепак оваа зграда излегува на ул. Пиринска и мислам дека димензионираноста и е на место. Веројатно кога ќе се урбанизира цел тој ќош карши порта буњаковец, нема толку да ти штрчи објектот. |
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
Срџан Адамович |
|
![]() |
|
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
Нели е овој објект завршен за да му се стави штик? Или се чека на некое официјално отворање?
|
|
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Сигурно внатре уште се работи, треба да почекаме отварање
|
|
![]() |
|
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
1.
![]() 2. ![]() 3. ![]() 4. ![]() 5. ![]() |
|
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|
![]() |
|
Raisinloaf ![]() Senior Member ![]() Joined: 31-May-2008 Location: Gevgelija Online Status: Offline Posts: 227 |
![]() ![]() |
oдлично испадна објектов
![]() |
|
www.realmadrid-mk.blogspot.com
|
|
![]() |
|
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
Па конкретно оваа зграда испадна модерна но истовремено симпатично скромна. Но сум исто против цел град со стакленици и сличните „бизнис-центри“. Кога станува збор за архитектура и оплеменување на простор, ваквите објекти ми немаат никаква вредност, и никогаш нема да остават белег. Edited by La Linea - 30-Aug-2010 at 17:37 |
|
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|
![]() |
|
OKA ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-Dec-2009 Location: Yenni Maalе Online Status: Offline Posts: 332 |
![]() ![]() |
Мислам дека службите на Grawe веќе се вселени (или кај и да е, ќе се вселат) на првиот кат. Останатото е за изнајмување, безуспешно, сега засега. Во тој контекст, слична е состојбата и со објектот на HYPO Leasing, освен нешто ситно од домицилната администрација на компанијата и тазе договорот со ОБСЕ (OSCE) - генерално, рентиерството е драматично оскрнавено од глобалната криза. А рентите на деловен никогаш не биле пониски... П.С. Што се однесува до свечено отворање, не е исклучено такво нешто, никогаш да не се случи. Имено, мајката компанија е во таква финансиска и имиџ криза, да било какви свечености, се во втор план. О, како би биле среќни, да можат да го продадат објектчево, започнато во времињата кога господ одеше... Edited by OKA - 27-Sep-2010 at 22:41 |
|
Врзи два поста без СК2014 и освој трет гратис!!!
|
|
![]() |
|
SpaceAge ![]() Groupie ![]() Joined: 11-Dec-2009 Location: SWEDEN Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Grawe izgleda simpaticno ,ubavi stakla ubav vo ednostavnosta.Prasanjeto e sto so tie nedoizgradeni objeki pozadi?
|
|
![]() |
|
5ARCH ![]() Newbiе ![]() Joined: 04-May-2010 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Objektot e zavrsen, kompletno i vnatre, ima upotrebna dozvola i veke se izdava delovniot prostor...
|
|
![]() |
|
Dave Gahan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Oct-2008 Location: 42°0′N,21°26′E Online Status: Offline Posts: 986 |
![]() ![]() |
Да не испадне дека сме ја пропуштиле информацијава...
Извор ...и одма ќе си кажам во мој стил...не отидов на манифестицијава, баш заради вакви глупости. Истите пред неколку години (не знам и не сакам да знам како) салата „Борис Трајковски“ ја победија со трговскиот во Гостивар....немам ништо против објектов, ама не ми се коментира понатаму... |
|
MAKE CAPITALISM HISTORY
|
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
imase mnogu pointeresni proekti na izlozbata... nemam nisto protiv objektov, ama daleku mi e od zasluzen za 1va nagrada.
|
|
![]() |
|
ebivetre ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Feb-2010 Online Status: Offline Posts: 183 |
![]() ![]() |
Воопшто не одговара на Дебар маало эградава. Како впрочем и грото останати эгради. Сама эа себе си е ок, но не эа таму кај што е..
|
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
Новиот виртуелен мобилен оператор изгледа ќе се всели тука.
http://www.wtimacedonia.com/index.asp EDIT: На линкот имаше слика од зградата, ама сега ја сменале сликата и видете и сами што има ![]() Edited by гитардемон - 04-Feb-2011 at 13:29 |
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2345> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |