![]() |
![]() |
![]() |
Нова фасада и ограда на објектот на Владата |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 4748495051 64> |
Author | ||
macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Feb-2008 Location: Lerinsko Online Status: Offline Posts: 754 |
![]() ![]() |
|
Now they're going to spend 5 million euros to apply a protective coating on the facade
![]() ![]() |
||
![]() |
||
gorco ![]() Senior Member ![]() Google Maps: Regional Expert Joined: 22-Oct-2009 Online Status: Offline Posts: 642 |
![]() ![]() |
|
Озбилен сиии ? Ја за ова не плаќам данок. А сигурен сум дека и ти исто... Вака и да остане у спомен. Како и да е, фино изгледа: ![]() |
||
![]() |
||
iGi_PoP ![]() Senior Member ![]() Joined: 09-Apr-2015 Online Status: Offline Posts: 213 |
![]() ![]() |
|
Bev sarkasticen...
Mislam deka vakov narod ne zasluzuva ni karton fasada a ne plaster fasada... nego ajde... |
||
![]() |
||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
|
Таман е...
![]() |
||
Македонија - Земја на чудата!
|
||
![]() |
||
enigma ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 24-Feb-2015 Online Status: Offline Posts: 14 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
||
enigma ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 24-Feb-2015 Online Status: Offline Posts: 14 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
||
![]() |
||
gorco ![]() Senior Member ![]() Google Maps: Regional Expert Joined: 22-Oct-2009 Online Status: Offline Posts: 642 |
![]() ![]() |
|
Преродба 2015.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
HugoGoulding ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1304 |
![]() ![]() |
|
Не е ова организирано и испланирано од опозицијата, никако. Плански смислено да ја уништата фасадата, чисто се соменувам дека ова се случило спонтано за толку краток период во вака јак интензитет, но ај да не мешаме политки.
Било кај нас или било каде во Европа и светот не поддржувам кога се прават вакви вандалски чинови кон објекти и останата урбана опрема, како кршење, палење, каменување, шкртање, фрлање со јајца итн итн. И што постигнаа со ова? Ама баш ништо. Само идни додадни финансиски трошоци, ете тоа. Не знам кој при малку разум може да поддржува и да се радува на вакви вандалски, примитивни и дестркутивни активности и однесување без разлика за кој или каков објект се работи, или дали поддржува некои работи или не. Вандализам е вандализам и е за осуда. Edited by HugoGoulding - 06-May-2015 at 01:19 |
||
![]() |
||
tiberix ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Aug-2011 Location: Sofia Online Status: Offline Posts: 284 |
![]() ![]() |
|
Потпис. |
||
![]() |
||
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
|
А тоа што насилно ја променија фасадата на оваа зграда и потрошија милиони евра народни пари ич не е за осуда, нели?
Граѓаните го изразија револтот кон политиките на оваа влада. Подобро да фрлаат со јајца кон згради, одошто да запукаат пушки. Имај го тоа на ум. Оти дотаму стигна работата со ароганцијата на оваа владејачка гарнитура која ги погази сите принципи на демократијата, на владењето на правото, на немешањето на извршната со законодавната власт, почитувањето на човековите права и слободи итн. итн. Да ве потсетам ли како заврши Милошевиќ кој имаше сличен начин на владеење? |
||
За сè има вторпат
|
||
![]() |
||
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
|
Ако побарам назад, ќе ја најдам ли истава реакција кога се демолираше о. Центар? |
||
![]() |
||
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
|
tocno, vandalizam ne poddrzuvam, no toj zapocna uste vo momentot koga se stavija skelinja na vladata...
|
||
![]() |
||
Danndy ![]() Senior Member ![]() Joined: 03-Sep-2010 Online Status: Offline Posts: 410 |
![]() ![]() |
|
Одвратна е фасадата, на секој можен начин... ама МОМЕНТОТ со јајца и домати... е вандализам, јбт.
Во многу посилно светло се случуваше во Атина во 2010, кога беа запалени државни објекти кои подоцна беа обновени со ДРЖАВНИ ПАРИ! Нека не се занесуваат, ниедна влада, никој на овој свет нема да ја остави СО ЈАЈЦА и домати фасадата, а ние сите ќе платиме. Има многу по цивилизирани начини на протест, кој е неопходен... ама вандализам, не е еден од нив. Толку. |
||
Traveling.
|
||
![]() |
||
Macedunicus ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 02-Nov-2014 Location: Неготино МАК Online Status: Offline Posts: 42 |
![]() ![]() |
|
Taka e bratce! ![]() Mnogu bogata drzava sme pa ushte i na unishtuvanje na opsto dobro da se radush, da se raduvash na nasilstvo protiv sopstveniot narod t.e policajci, koi go stitat drzavniot imot od huligani i nasilnici, koi vprocem samo si ja izvrshuvaat svojata dolznost i se nashi luge so familiii i deca, e Non-Sense i definitivno za psihjatriski tretman. Edited by Macedunicus - 06-May-2015 at 14:45 |
||
![]() |
||
Staro Skopje ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-May-2013 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2692 |
![]() ![]() |
|
Доколку сме многу богата држава, тогаш зошто се даваат милиони за непотребни фасади?
|
||
Градот убав никна, но го откорнаа
|
||
![]() |
||
Kid_A ![]() Senior Member ![]() Joined: 24-Nov-2014 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 452 |
![]() ![]() |
|
Без многу политика тука.
Ќе може некој да постира слика како изгледа фасадата денес и колку може да се санира? |
||
![]() |
||
Dexter26 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 2035 |
![]() ![]() |
|
Кој би рекол, не поминаа ни 24 часа, а веќе почнаа да поставуваат скелиња на објектот за да ја исчистат фасадата.
Уште да беа луѓе со здрав ум и разум, па кога веќе ги поставуваат скелињата, наместо да ја чистат, да земеа да ја обноват фасадата во автентичен, а не во гипскартонски стил. http://www.24vesti.com.mk/chistenje-na-vladinata-zgrada-po-vcherashnite-protesti Чистење на владината зграда по вчерашните протести
|
||
![]() |
||
HugoGoulding ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1304 |
![]() ![]() |
|
https://scontent-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/10659415_10205120174103140_7731261337965672916_n.jpg?oh=79f5ff323264c65bee5c0f8fa259daca&oe=55D2045D
Edited by HugoGoulding - 06-May-2015 at 15:25 |
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 4748495051 64> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |