![]() |
![]() |
![]() |
Палата Панко Брашнаров (СРД,АДСДП,Служба на Влада) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 34567 8> |
Author | ||
ovaj_stariov ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-May-2008 Location: Prilep Online Status: Offline Posts: 1321 |
![]() ![]() |
|
Типичен пример за награда "Златен Багер"
|
||
build.mk, гради форумска историја
|
||
![]() |
||
JovanOdGjorche ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Oct-2012 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 518 |
![]() ![]() |
|
За објектов нема многу што да се каже, доколку го тргнеме "иновативниот (гипс)барок" настрана, минус е лошата локација, со тоа димензиите на објектот, и преголемата близина до улицата.. друго незнам што да кажам ако толку многу им беше потребен плус простор можеше да се направи на некое друго место, мислам ова им беше еден очаен чекор откако го искористија односно уништија секое зеленило во градот, ова беше и очекувано впрочем..
|
||
And something, somewhere was lost in 1938...
|
||
![]() |
||
Dzeksi ![]() Senior Member ![]() Joined: 01-Apr-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 413 |
![]() ![]() |
|
i so napravi nasiot ni premier koga pak mu se poznavaat grdite zgradi pozadi
![]() |
||
![]() |
||
kiriOK ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-Apr-2012 Location: Tamworth,UK Online Status: Offline Posts: 1023 |
![]() ![]() |
|
Објектов е готов
Ме изненади дека во живо според мене не е толку лоша ![]() Edited by kiriOK - 11-Aug-2015 at 22:16 |
||
![]() |
||
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
|
losha? bog da cuva, vidi shuba e
![]() |
||
![]() |
||
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
|
Кога стоиш пред неа не изгледа страшно, ама кога ќе ја обиколиш и ќе видиш дека е само „кулиса“ за затскривање на „оние грдине комуњарски кули“ (парафразирање на Н.Г.), ќе ја сфатиш нејзината вистинска вредност.
|
||
За сè има вторпат
|
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
изгледа со секој нов објект учат по нешто за тоа како треба да изгледа пристојна фасада (барем тоа)... штета што градов е полигон за вежбање и тестирање на знаење...
|
||
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
||
![]() |
||
jyvation ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2013 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 4191 |
![]() ![]() |
|
Заврши изградбата на палатата „Панко Брашнаров“ на плоштадот пред хотел „Бристол“
![]() Заврши изградбата и уредувањето на палатата „Панко Брашнаров” на плоштадот пред хотел „Бристол“, објави „Скопје инфо“. Во моментов вработените во Службата за општи и заеднички работи на Владата и во Советот за радиодифузија се селат во новиот објект. ![]() Во објектот заедно ќе бидат сместени Службата за општи и заеднички работи и Советот за радиодифузија. АД за стопанисување со станбен и деловен простор ги има само шесте дуќани кои се на приземјето. ![]() Објектот е висок 29 метри, односно има приземје, осум ката и потпокрив. Автори на изгледот на зградата се Никола Стакинов и Жарко Чаушевски. http://republika.mk/?p=468245 Капак на све осветлувањево ![]() Edited by jyvation - 17-Aug-2015 at 12:15 |
||
![]() |
||
BOJAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2008 Location: SKOPJE Online Status: Offline Posts: 3438 |
![]() ![]() |
|
Како е можно еден по правило независен субјект за една западна демократија - Совет за радиодифузија да биде сместен врата до врата со еден типичен државен орган, еден од главните субјекти на извршната власт - Служба за општи и заеднички работи при Владата на Р.М.
Како??? |
||
![]() |
||
iGi_PoP ![]() Senior Member ![]() Joined: 09-Apr-2015 Online Status: Offline Posts: 213 |
![]() ![]() |
|
Pa ... tako
![]() |
||
![]() |
||
King ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 24-Apr-2015 Online Status: Offline Posts: 654 |
![]() ![]() |
|
Така, нај нормално, сега и вратите ли ке ги позиционираме. Надвор од Скопје, обвинителствата, и правобранителите се најчесто во зградите на судовите. Ова е оставштина од комунизмот, и си трае и ден денеска, и овие целосно неспоиви институции се под ист покрив. Самата близина не го нарушува интегритетот и независноста на институциите, туку тоа го прават луѓето кои работат во тие институции. |
||
![]() |
||
ja_licno ![]() Senior Member ![]() Joined: 11-Aug-2015 Online Status: Offline Posts: 110 |
![]() ![]() |
|
Oд напред изгледа добро,ама странично објектот е ужас.
|
||
![]() |
||
genevica ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 15-Dec-2014 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Фушерај - ако отидете навечер и ги погледнете гипсаните столбови ќе забележите колку се криво малтерисани. А и ласјните што им иг ставија напрозорите кич невиден !!
|
||
mijacite osnova na makedonizmot
|
||
![]() |
||
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
|
Објектов е само завеса и ништо друго.
|
||
![]() |
||
Dexter26 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 2035 |
![]() ![]() |
|
Просторот многу грдо е "разубавен". За прв пат поддржувам рушење на новоизграден објект. Мислам дека не постојат народни пари кои биле фрлени на вакви глупости кои не би можеле да ги прежалиме. Кога веќе се фрлени народните пари на вакви грдосии, може да биде фрлена дополнителна сума на народни пари - значително и багатено пониска сума - за рушење на оваа грдосија, бидејќи ептен го нагрдува просторот, наместо да го разубави, што наводно беше главната причина за постоењето на овој објект, според зборовите на вистинскиот автор на објектот. Edited by Dexter26 - 19-Aug-2015 at 02:49 |
||
![]() |
||
SugarBlue ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 02-Aug-2015 Location: Eindhoven Online Status: Offline Posts: 42 |
![]() ![]() |
|
Во оваа "палата" e предвидено да се сместат три државни институции. Мене стварно не ми е јасно како ќе ги собере, познавајќи ја нашата напумпана администрација
|
||
![]() |
||
BOJAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2008 Location: SKOPJE Online Status: Offline Posts: 3438 |
![]() ![]() |
|
Точно така, во право си. Уште треба да додадеме дека на прислушкуваните разговори го слушнавме лично премиерот како ја нарачува изградбата на оваа зграда. Кога е негова идејата, негово е идејното решение, логично е и сместувањето на овие институции да биде по негова мерка. Само парите за ова лудило се на граѓаните. |
||
![]() |
||
Navigator ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-May-2014 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 678 |
![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
SugarBlue ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 02-Aug-2015 Location: Eindhoven Online Status: Offline Posts: 42 |
![]() ![]() |
|
Колку лица работат во овие институции? |
||
![]() |
||
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
|
Две се, не три. АДСДП ќе ги имаат само дуќаните долу, за издавање (баш да видиме кој ќе ги земе, та по која цена).
Иначе мислам обратно, дека баш овие две институции немаат потреба од толкава зграда. СРД има околу 40 вработени (ко што прочитав некаде), а бирото за јавни набавки... не знам, ама не верувам дека се многу повеќе. |
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 34567 8> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |