![]() |
![]() |
![]() |
Нова карта на јавниот превоз во Скопје |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 345 |
Author | |
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
Многу бев ентузијаст за мапава (иако можеби не се приметувало), за жал гледам не сме дале доволно поддршка. Ова би било супер кога ќе се изработи да оди на некој блог за јавен транспорт, каде ќе ги има и рутите на приватниците, а и такси стојалишта, а за ова кој знае, може и да се продаде на град Скопје
![]() |
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
Andrej_LJ ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2008 Location: Ljubljana Online Status: Offline Posts: 2954 |
![]() ![]() |
Ќе може ли некој да ги напише сите станици на некоја од поважните линии во Скопје (2, 5, 15, 22, 23, 41, 57, 65...). Ми требаат под итно и многу би бил благодарен. Барем станиците во Аеродром кој навистина не ги знам.
|
|
"Тaм, където глупостта е образец, разумът е безумие." Гьоте
|
|
![]() |
|
ehrlich ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 31-May-2012 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 1365 |
![]() ![]() |
http://www.jsp.com.mk/MrezaNaLinii.aspx
На страницата на ЈСП, на линкот погоре, можеш да ги видиш станиците за сите овие линии, за некои од нив ги има дури и имињата. Со една напомена за некои од нив може да има некои измени, за 5-ка имам заприметено дека се уште им е поставена старата мрежа, т.е. пред отворањето на стариот мост во Хром. |
|
![]() |
|
mladen_s ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-May-2010 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 407 |
![]() ![]() |
Не мислам дека немало поддршка, генерално секое прашање беше одговорено. Проблемот е во мене, односно фактот што сега имам многу помалку слободно време. Затоа и едвај стигнувам да напишам некој пост на форумов. Од истите причини, немам инсталирано Adobe Illustrator за да продолжам со работа. Сепак, истражував малку на темата изработка на мапи, па согледав дека некои графички работи треба да се почнат одново. Ова значи дека досегашнава работа е добра, но понатаму може да се појават проблеми. Сепак, се надевам да почнам / продолжам наскоро (без ветувања). Во меѓувреме, доколку некој има време, може да постира линии со список на сите станици на нив. А за продажба на Град Скопје има време, ама сигурно не би им ја поклонил. Ако имаат „пола милионче“ за идеен проект за тркало, нека платат некого (не мислам на себе) и за ова.. |
|
![]() |
|
phenomenon ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 26-Oct-2010 Location: Kumanovo Online Status: Offline Posts: 2691 |
![]() ![]() |
![]() |
|
開始されていないだけの戦いが失われ、
|
|
![]() |
|
Andrej_LJ ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2008 Location: Ljubljana Online Status: Offline Posts: 2954 |
![]() ![]() |
Со два збора - резил и неукост!
Да сакале волку грешки да направат, тешко ќе ги направеле. Но 3макс се познати по своите ужасни карти, концепции и дизајни. Уште еден полн погодок за Скопје! Edited by Andrej_LJ - 06-Dec-2013 at 22:21 |
|
"Тaм, където глупостта е образец, разумът е безумие." Гьоте
|
|
![]() |
|
phenomenon ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 26-Oct-2010 Location: Kumanovo Online Status: Offline Posts: 2691 |
![]() ![]() |
Што сакаш бе ти, тие си имаат поголеми приоритети како што е Панорамското тркало
![]() А еве за неукиве каква треба да биде прегледна мапа на автобуски линии: ![]() |
|
開始されていないだけの戦いが失われ、
|
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
![]() by_alexgizh Преземено од http://alexgizh.deviantart.com/art/City-of-Skopje-Public-transport-map-436501739 |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Зарем ова е попрегледна мапа од актуелната на ЈСП?
Плус, трасата на 5-ка не е точна. Edited by phenomenon - 25-Feb-2014 at 10:44 |
|
開始されていないだけの戦いが失われ、
|
|
![]() |
|
Obedineta Makedonija ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 23-Aug-2011 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 1744 |
![]() ![]() |
i 3ka ne e tocna......
|
|
Создаваме за да имаме, а и тоа што го имаме треба да го чуваме такво какво што е !!!!
|
|
![]() |
|
stratus ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Aug-2010 Location: Bitola/Skopje Online Status: Offline Posts: 755 |
![]() ![]() |
Ваков тип на мапа ни треба и одлично е сработена, но не е толку прегледна како што очекував. Веројатно поради големиот број на автобуски линии
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Ваков тип на мапа се прави вака: ![]() |
|
開始されていないだけの戦いが失われ、
|
|
![]() |
|
daci92 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Dec-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1937 |
![]() ![]() |
Мапава е стара ,тројка веќе со години има друга траса , исто така и 5ка и 15ка , 7ца продолжува до горно лисиче, 17 и 7б недостигаат ,3а ,3б и 15а исто така недостигаат кој веќе доста години ги има. Забележав дека и 13ка ја нема.
Но интересно изгледа и правена е во принцип на мапи што сум ги гледал низ европа. Edited by daci92 - 25-Feb-2014 at 12:20 |
|
![]() |
|
Macedonicus ![]() Senior Member ![]() ![]() Google Maps: Regional Expert Joined: 29-May-2011 Location: Czech Republic Online Status: Offline Posts: 398 |
![]() ![]() |
Ја објавиле мапава на Skopjeinfo:
http://www.skopjeinfo.mk/gradot/953734821/skopje-dobi-transportna-mapa-foto- |
|
ಠ_ಠ
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Генијално! Како ли само им текна. Неверојатно корисно инфо. А мапата со трасите што сега се актуелни ќе ја објават најверојатно во 2020 година.
|
|
開始されていないだけの戦いが失われ、
|
|
![]() |
|
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
Дечки, картата јас ја направив. Не е воопшто официјална, и секоја лутина за грешките треба да биде упатена кон мене
![]() |
|
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
|
![]() |
|
daci92 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Dec-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1937 |
![]() ![]() |
Гиж мислам дека има само добронамерни забелешки , најголемите забелешки се за тоа дека недостигаат многу линии. На 5ка голем дел од рутата е погрешна, тројка исто така веќе со години и е изменета рутата низ Аеродром и Ново Лисиче, а сите автобуси кој завршуваа кај ОУ Лазо Ангеловски од 2009 или 2010 одат до крајот на Февруарски Поход и последна им е на кружниот тек.
Инаку честитки за европската карта (мислам од европски тип) бидејќи таква ни е потребна наместо сегашнава што ја имаме на располагање. |
|
![]() |
|
mr bombastic ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Jun-2011 Online Status: Offline Posts: 420 |
![]() ![]() |
Добро а каде ја ставиле таа транспортна мапа?
|
|
![]() |
|
Danndy ![]() Senior Member ![]() Joined: 03-Sep-2010 Online Status: Offline Posts: 410 |
![]() ![]() |
Речен брод? Am I missing something?
|
|
Traveling.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Зошто кон тебе? Зарем јас какко кумановец веднаш гледам колку пропусти има, а камоли некој скопјенец? Која е тогаш смислата на постоење на skopjeinfo? Кoja e таа благовремена информација што можат да им ја понудат на своите сограѓани? А и она мапа што ја стават по станиците не ви е точна: -80а не поаѓа од Транспортен Центар туку од Драчево -ја нема линијата 5а -ја нема линијата 43 -ја нема линијата 118 - никаде не е наговестено дека постои линија 163 Edited by phenomenon - 03-Mar-2014 at 10:25 |
|
開始されていないだけの戦いが失われ、
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 345 |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |