![]() |
![]() |
![]() |
Туш маркети |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 34567 8> |
Author | |
vardar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Mar-2008 Online Status: Offline Posts: 1106 |
![]() ![]() |
![]()
|
|
![]() |
|
EL DUKO ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 08-Nov-2008 Location: GEVGELIJA Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
vo gevgelija na vlez od 2009-februar,lokacijata e kupena za 75e m2 i e odobrena dozvola za gradba,
![]() |
|
![]() |
|
vardar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Mar-2008 Online Status: Offline Posts: 1106 |
![]() ![]() |
Kumanovo
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
Прилично мало маркетче но ај да го евидентираме...
http://www.total.com.mk/default.aspx?mId=16&eventId=14068 |
|
![]() |
|
Insomnia ![]() Newbiе ![]() Joined: 13-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Zdravo samo sto se reg. na ovoj forum, i mislam deka strana generalno ne dobra tuku ODLICNA!!! 5 od mene
![]() Fala Unapred. ![]() |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Здраво и добредојде
![]() Благодарам за пофалбата ![]() |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
![]() За жал не се работи за нов маркет туку за преуредени простории. Тоа ја објаснува и релативно малата квадратура. Координати 41°42'47.91"N 21°47'10.67"E 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() 7 ![]() 8 ![]() 9 ![]() |
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
Офтопик: Вакви супермаркети се најпрактични ми се чини, има сè во нив, а не се онакви маалски бакалчиња, а не зафаќаат ни премногу простор. Само наместо по еден во град треба по 5 да има, но тоа е почеток за Туш. Добро е што има Тинекс и Тедико, а и некојси Супермарио 2-3 (барем во Битола) кои се од ваков тип, "вградени" во некоја зграда. Сепак Тедико не е со ваков широк асортиман, т.е. електроника одвреме навреме посебни понуди и слични, т.е. западноевропски стил. А ни Тинекс не се баш вакви. Овие се баш како LIDL, ALDI и слични асортимани. Имаше некаде и онакви Кам маркети знам во МК? Во Битола мислам нема.
|
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Ако идеш по цигари или по две пива или по мастики, не ти се исплати да влагаш у голем суспермаркет, таквите бакалчиња се супер работа. Прашање е колку можат да се издржуваат покрај големите супермаркети, особено во нивна близина! Посебно ми се свиќа начинот на кој тоа фукционира низ Грција, барем колку што јас ги имам приметено дека 90% од малопродажбата е на овој тип. Супермаркетите се со големина измеѓу, помали некаде од тинекс, а поголеми од нашиве бакалчиња (поголемо од кифла, помало од југо
![]() |
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
Епа оттука црпам инспирација. А не се баш помали да ти кажам право, има од игла до локомотива, исто како едно Веро. Повеќето (90%) се и на два ката, или со подземје, или до втор кат. Значи наместо станбени ги имаат преобратено во супермаркет становите (секако многу дискретно не се ни приметува, па претпоставувам дека така е направено). Инаку се на истите 3-4 бренда, не е некој локален на некојси газда, како бакалче. Тука за така се трафиките кои ги има на секој чекор, и работат цела ноќ. Ако не ти се чека ред, оттаму. Штета што кај нас многу слабо ги има трафиките. Нели имаше иницијатива за промена на сите трафики во Аеродром, што се случи со тоа? Памтам имаше вест пред 6-7 месеци од некој весник, ја имаме тука.
Edited by гитардемон - 19-Jan-2009 at 21:10 |
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
Insomnia ![]() Newbiе ![]() Joined: 13-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Luge fala epten
![]() |
|
![]() |
|
maestro ![]() Senior Member ![]() Joined: 02-Aug-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 505 |
![]() ![]() |
А зошто тие 4 маркети во Скопје сеуште не се започнати? Или се започнати, а јас не знам. ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Јас се радувам и дека Меркатор ќе влези што е можно поскоро. Нели видовме на нивниот сајт дека планираат до 2012 да имаат 5% од македонскиот пазар. Тогаш ќе имаме некаква конкуренција, но додека не има барем 5 здрави и добри компании на пазарот, тогаш ништо не бидува. Тинекс и Веро ги сметам за здрави, но немаат ми се чини многу пробиено на пазарот. Веро има само во БТ, СК и ТЕ (колку што знам), а Тинекс дали го има во источна Македонија и тоа не ми е познато. Сепак тоа што туш почнаа оттаму е позитивен индикатор за развојот на пазарот таму. Или пак, почнале оттаму бидејќи нема Веро таму. Исто и во Велес и Куманово.
|
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Абе четири: Скопје, Прилеп, Струга, Струмица. А не четири во СК, плус овие ![]() Edited by гитардемон - 20-Jan-2009 at 18:47 |
|
|
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
sigurno ce gradi 1 katnica vo skopje
deka site tus marketi vo makedonija se so 1 katnica
|
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Не е тоа некој битен фактор. Еве кај мене у маало има еден тинекс на 4 ката, а пак растор е огромен маркет на еден кат! |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Tus pocna i vo slovenija prvo da ja osvojuva pereferijata,znaci tie pomali gradovi kako Maribor,Koper,Kranj , etc.Tus prviot supermarket vo Ljubljanago otvori vo 2005 godina,kako Tus Cash and Carry.Oni mislam deka go proucuvale pazarot vo pereferijata i odlucile ista strategija .Gledam deka i vo BiH i Srbija isto pravat.
|
|
![]() |
|
Б.Ѓ.Т ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Nov-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 311 |
![]() ![]() |
@lsl
kazi mi koj e toj tinex na 4 kata??????? toj sto e kaj nas vo k.voda ne e na 4 kata tuku e na 3 nivoa a eden kat.suteren,prizemje i potkrovlje znaci nema ni kat... zaboraiv i podrum Edited by Б.Ѓ.Т - 20-Jan-2009 at 23:12 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Da de 4 megjukata! |
|
![]() |
|
Andrej_LJ ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2008 Location: Ljubljana Online Status: Offline Posts: 2954 |
![]() ![]() |
TУШ имаат одлична влезна стратегија во Македонија. Освојуваат градови каде што досега немало ланец на добри супермаркети. Тедико или Хедис се селски бакалници, без никаква контрола, буквално истурени на улица. ТУШ сакаат да го освојат нескопскиот пазарен дел прво и јас сосема ги поздравувам во таа одлука. Не треба и не смее се да е во Скопје. Иначе за Меркатор сум многу скептичен дека во брзо време ќе влезе...
Пазарењето во маалски продавнички тука е само во крајна нужда затоа што цените се драстично поскапи одколку во супермаркетите како ТУШ, Меркатор, Шпар или ЛИДЛ. |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 34567 8> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |