![]() |
![]() |
![]() |
Споменици и скулптури (општо) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 5253545556 209> |
Author | |
spaceman091 ![]() Senior Member ![]() Joined: 26-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 516 |
![]() ![]() |
ajde prvite dva lava pominuvaat nekako, ama ovie neznam me potsekaat nekako kako na crtan film
|
|
![]() |
|
Swimmer ![]() Senior Member ![]() ![]() Suspended Joined: 09-Aug-2010 Online Status: Offline Posts: 294 |
![]() ![]() |
Is this some kind of a joke !???? WTF !?? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() od makfax.com.mk Edited by Swimmer - 29-Aug-2010 at 10:50 |
|
![]() |
|
![]() |
|
Swimmer ![]() Senior Member ![]() ![]() Suspended Joined: 09-Aug-2010 Online Status: Offline Posts: 294 |
![]() ![]() |
Поставени уште два лава на мостот Гоце ДелчевАвтор: Катарина Стојанова
29 август 2010, 09:46
Преостанатите две скулптури на лавови од вкупно четири, утринава беа поставени на северната страна на мостот Гоце Делчев. Лавовите се поставени на двете страни од мостот во стражарска положба. Изработени се во леарницата „Фернандо Маринели“ од Фиренца, од авторот Константин Јанев. „Изработени се од бронза, тешки се по 5,5 тони, а високи се 5 метри. Изработени се во бронза и поставени на армирано бетонски постаменти со релјефи од бронза, со висина од 3,5 метри“ - вели портпаролот на општина Центар Јовица Ацковски. Двата лава чинат 1 милион 180 илади евра и се дел од владиниот проект „Скопје 2014“ ZA OVA !?!?!??!? |
|
![]() |
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
grdo!!seuste ne mi se veruva!!!!ne veruvam se dodeka nemam orginalna slika, slikano od cllenovite na build |
|
![]() |
|
Addvert ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2009 Location: Sofia, Bulgaria Online Status: Offline Posts: 153 |
![]() ![]() |
Mislam oti na nikoj ne mu se veruva ... i se somnevam deka ke je javi barem eden komu ke mu se dopadnat ovie grdosii... ova e dolna zaebancija!!! Da ne recham - ponizuvanje
|
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
ama mene ne mi e jasno zosto ne se sit 4 isti?Sto stoi zad ova?mi fali logikata!!!
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
абе и да не се сите 4 исти, ај тие првите 2 ќе ги проголтавме некако, не е за ај, ама ај.. али ова.......
![]() мислам дека ќе биде најпаметно сите 4 да се симнат и да се шитнат во отпад или во Кина и колку толку да се вратат парите, па макар биле и 30%, некој милион да спасиме.. ова е убедливо најлошото трошење на државни пари.. поштувам и споменици и скулптури али ова е катастрофа!
Особено што мостот и околината тотално се некомпатибилни со споменициве..
|
|
![]() |
|
![]() |
|
leonid23 ![]() Senior Member ![]() ![]() БАНИРАН Joined: 30-Nov-2009 Location: Strumitza Online Status: Offline Posts: 579 |
![]() ![]() |
Grozoti nevideni ! ! !
Pa toa e sigurno delo na nekoj prostacki egzibiscionizam ! Tolku pari potroseni na takvi grozoti ????? Pa za tie pari mozese da se napravi nesto mnogu posolidno ! Ete kako prvite dva lava na primer ! Edited by leonid23 - 29-Aug-2010 at 11:30 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Trafalgar Square Lion 0761 This is one of the four lions guarding the
![]() Trafalgar Square Lion 0764 The view from a different angle showing a Се повише се разочарувам, на крај проектов ќе испадне ништо друго освен една голема копија. Ако патриотизмот и национализмот го билдаме со копија, тогаш се е јасно. Edited by Swimmer - 29-Aug-2010 at 11:35 |
|
![]() |
|
![]() |
|
Andrej_LJ ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2008 Location: Ljubljana Online Status: Offline Posts: 2954 |
![]() ![]() |
Ама намената и самоцелта на целиот проект е да се проснат невидени суми, не да се направи нешто корисно или барем убаво. Така што резултатите се очекувани. Лавови од лего коцки, кои место да вдахнуваат моќ (нели тоа беше еден од главните аргументи), се смешкаат како да ги чешка некој по грбот. Всушност која будала ги има избрано за победници овие 4 лава, кои се за сожалување и потсмев?!
|
|
"Тaм, където глупостта е образец, разумът е безумие." Гьоте
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
@ Andrej
Апсолутно се сложувам, дури не ни изгледаат моќно и опасно, ако веќе треба да ја симболизираат македонската империја и што ти ја знам... смешни се... нема никаква импресивност во нив.. бар да беа во стоечко издание, како оној македонско-вмровскиот симбол бар ќе беа пооригинални ако ништо друго..
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Jumbo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 23-Mar-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 140 |
![]() ![]() |
Овие два лава личат како Lego коцки за деца.
|
|
![]() |
|
Superman ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Jun-2010 Online Status: Offline Posts: 154 |
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
The One Whose Name Cannot Be Spoken...
|
|
![]() |
|
Superman ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Jun-2010 Online Status: Offline Posts: 154 |
![]() ![]() |
Слични вакви има во забавниот парк Universal Studio, Islands of Adventure! Мене ми се убави, како за во тематски парк, а уште од мал сакав да живеам во Дизниленд!
|
|
|
|
![]() |
|
leonid23 ![]() Senior Member ![]() ![]() БАНИРАН Joined: 30-Nov-2009 Location: Strumitza Online Status: Offline Posts: 579 |
![]() ![]() |
Na amblemot na MAkedonska banka ima takov lav !
|
|
![]() |
|
theMac3donian ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 30-Mar-2010 Online Status: Offline Posts: 306 |
![]() ![]() |
Овие изгледа треба да се средновековните... ама малку тепат на АРТ ДЕКО... али нема
веза. ЛоооооооооооооооЛ ![]() ЕНЏОЈ! п.с. Ним некој од ЕУ да ги бендиса, после сите ќе им се клаљаме. ![]() (шала мала) Edited by theMac3donian - 29-Aug-2010 at 12:35 |
|
(НУ)МНМБЗДИСМНВИМНЖНКР
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Дарко ![]() Newbie ![]() Joined: 12-Jul-2009 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Значи во основа го поддржувам проектов 2014., ама овие лавови се најголемата грдосија што сум ја видел....ме потсетуваат на трансформерс или некои друг таков цртан. Навистина не ми е јасно зошто не беа сите четири исти....ама тогаш можеби сите четири ќе беа ко овие последниве два лава а не ко првите
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() ![]() Уште ова ни фали ![]() |
|
|
|
![]() |
|
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
![]() Несомнено потсеќаат на кинеските и ацтечките претстави за „лавови„! |
|
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 5253545556 209> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |