build.mk Homepage
Forum Home Forum Home > Главни теми > Инфраструктура > Воздухопловство
  Active Topics Active Topics
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Аеродроми

Bookmark and Share
 Post Reply Post Reply Page  <1 5556575859 124>
Author
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
krale View Drop Down
Senior Member
Senior Member

БАНИРАН

Online Status: Offline
  Quote krale Quote  Post ReplyReply #1121 Posted: 05-May-2011 at 08:03
Originally posted by mirakuliks

Интересно би било дали ТАВ ќе наплаќа повеќе за тие дадени 6 паркинг места во сспоредба со тие на страна од кои треба патниците да се пренесуваат со шатл-автобус, како што е случај на некои аеродроми.

Во прва фаза не очекувам да има разлика во цената. Ако се случи аеродромот да биде хит, и да има потреба од повеќе од 6 рампи, тогаш може да добиваат попуст тие што ќе бидат на писта, а до нив ќе се оди со автобуси.
Back to Top
Plugger View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Plugger Quote  Post ReplyReply #1122 Posted: 06-May-2011 at 03:09

Pa kakov popust ocekuvaj samo cenite da rastat, prasanje samo dali ke bide pomalce ili poveke. Kako sto vidov vo Istanbul ogan skapo e tamo, oni i taka ke pravat pari na tie raboti moze ke gi namalat aerodromskite danoci za da privlecat poveke avio kompanii ali ke gi kachat cenite na tamo kaj sto moze da si go napolnat budzetot kako na primer za parking,za jadanje,pienje. Pominaa tie vreminja kade se plakase parking po 50 denari sega ke go kachat na 200-300 sigurno, so 50 denari ke mozes u WC da ides samo i tolku.

Back to Top
UrbanFreak View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote UrbanFreak Quote  Post ReplyReply #1123 Posted: 06-May-2011 at 08:19
Истанбулскиот аеродром е еден од најскапите аеродроми кои сум ги посетил. Нема кафе под 4 евра, а за 2 пива и хамбургер платив 40 евра. Сепак има и зашто. Аеродромот е вистински крстопат помеѓу Европа-Азија-Африка, па турците тука нашле вешта прилика за заработка. Не очекувам да е толку скап скопскиот аеродром, сепак ќе бие десетина пати помал и 30тина пати помалку фрекфентен, но факт е и тоа дека цените на услужните дејности ќе се зголемат, како би се амортизирал ударот од намалувањето на цената на аеродромските такси.
אל תסתכל בקנקן, אלא במה שבתוכו
Back to Top
Djole88 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Djole88 Quote  Post ReplyReply #1124 Posted: 07-May-2011 at 16:02
Само едно прашање, зошто не сум многу запознаен со оваа проблематика. Во скоро време ќе летам со Туркиш до Истанбул и до Њу Јорк и на нивната веб страна видов дека има опција online check-in односно чекирање неколку саати пред летот од дома или од било каде преку интернет. Лошата вест е што немаат таква опција за Скопје. Е сега прашањето ми е, дали некој од вас има користено ваква услуга било каде и дали скратува од времето на чекање за чекирање? И зошто нашиот аеродром ја нема таа опција? Дали е до аеродромот или до авио-компанијата? И дали има најави за ваква услуга во новата терминална зграда, доколку е проблемот кај нас?

Благодарим однапред
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #1125 Posted: 07-May-2011 at 16:03
Офтопик.

Ако не донесеш добри слики од Њу Јорк, не си човек

http://www.build.mk/forum/forum_topics.asp?FID=32

Edited by pbanks - 07-May-2011 at 16:04
Back to Top
OBX View Drop Down
Newbie
Newbie

Quote OBX Quote  Post ReplyReply #1126 Posted: 07-May-2011 at 16:29
Originally posted by Djole88

Само едно прашање, зошто не сум многу запознаен со оваа проблематика. Во скоро време ќе летам со Туркиш до Истанбул и до Њу Јорк и на нивната веб страна видов дека има опција online check-in односно чекирање неколку саати пред летот од дома или од било каде преку интернет. Лошата вест е што немаат таква опција за Скопје. Е сега прашањето ми е, дали некој од вас има користено ваква услуга било каде и дали скратува од времето на чекање за чекирање? И зошто нашиот аеродром ја нема таа опција? Дали е до аеродромот или до авио-компанијата? И дали има најави за ваква услуга во новата терминална зграда, доколку е проблемот кај нас?

Благодарим однапред

Online Check in ili Web check ima i na skopskiot aerodrom https://webcheckin.airservices.eds.ch/WebCheckIn13/WebForms/PaxByOption.aspx

Mene samo ne mi e jasno kako bi go predal bagazot ako se cekiram online!
Back to Top
nylon View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote nylon Quote  Post ReplyReply #1127 Posted: 07-May-2011 at 18:53

Само едно прашање, зошто не сум многу запознаен со оваа проблематика. Во скоро време ќе летам со Туркиш до Истанбул и до Њу Јорк и на нивната веб страна видов дека има опција online check-in односно чекирање неколку саати пред летот од дома или од било каде преку интернет. Лошата вест е што немаат таква опција за Скопје. Е сега прашањето ми е, дали некој од вас има користено ваква услуга било каде и дали скратува од времето на чекање за чекирање? И зошто нашиот аеродром ја нема таа опција? Дали е до аеродромот или до авио-компанијата? И дали има најави за ваква услуга во новата терминална зграда, доколку е проблемот кај нас?Благодарим однапред

Online Check-in, односно Web Check-in обично се користи кај lowcost-ерите затоа што чекирањето на лице место се наплаќа дополнително, или доколку немаш багаж за чекирање, односно носиш само hand baggage. Ако имаш багаж со тебе мора да чекаш на ред за да го предадеш багажот.

Инаку, мислам дека на скопскиот аеродром нема опција за web check-in, или барем операторите не ги нудат.
Back to Top
Djole88 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Djole88 Quote  Post ReplyReply #1128 Posted: 07-May-2011 at 19:33
Ок сега ми е малку појасно. Ако има таква опција и ако зависи од аеродромот, незнам зошто Туркиш не ја нуди таа опција иако ја од што гледав ја има на повеќето аеродроми кај што слетуваат

@Pbanks> На одење нема шанси да направам зошто немам ама баш никаков апарат и ќе биде скоро полноќ, преморен бла бла А за враќање, тоа негде Октомври, здравје 95% ќе има нешто
Back to Top
mirakuliks View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote mirakuliks Quote  Post ReplyReply #1129 Posted: 07-May-2011 at 20:58

Ок сега ми е малку појасно. Ако има таква опција и ако зависи од аеродромот, незнам зошто Туркиш не ја нуди таа опција иако ја од што гледав ја има на повеќето аеродроми кај што слетуваат

@Pbanks> На одење нема шанси да направам зошто немам ама баш никаков апарат и ќе биде скоро полноќ, преморен бла бла А за враќање, тоа негде Октомври, здравје 95% ќе има нешто

Џоле барем на франкфуртски и на берлинските аеродроми е така што посебни се шалтерите за класично чекирање каде секогаш имаш долг ред за чекање и шалтери за оставање на багаж за тие што направиле онлајн чекирање и обично таму многу малку се чека.
Back to Top
jonny View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote jonny Quote  Post ReplyReply #1130 Posted: 08-May-2011 at 00:13
Web check-in има и на скопскиот аеродром. Сега летав со Адриа од Љубљана до Скопје, и така се чекирав.
Според мене, единствено + е шо можиш да си одбериш седиште. Пак мораш да одиш на чекирање на аеродром за да го предадеш багажот, ако го имаш.
Back to Top
Balken Airways View Drop Down
Groupie
Groupie

Quote Balken Airways Quote  Post ReplyReply #1131 Posted: 08-May-2011 at 01:14
any picture of new terminal
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #1132 Posted: 08-May-2011 at 01:17
Originally posted by Balken Airways

any picture of new terminal

Balken Airways,

Please stop repeating the same question every few days, it's only spamming the thread.

If there would be any new pictures of the terminal taken by any one of us, they would surely be posted in this thread ASAP.

Back to Top
StreetStruck View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote StreetStruck Quote  Post ReplyReply #1133 Posted: 08-May-2011 at 11:39
PreviousBow
Редно време беше.
"Поробените треба да тежнеат кон слободата, а слободните кон совршенство"- Јане Сандански
Back to Top
Bobi View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote Bobi Quote  Post ReplyReply #1134 Posted: 08-May-2011 at 18:51
Имам проблем неможам да прикачам слики.
Помош!
Back to Top
FT View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote FT Quote  Post ReplyReply #1135 Posted: 08-May-2011 at 18:54
Originally posted by Bobi

Имам проблем неможам да прикачам слики.Помош!

http://build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=181
Back to Top
Bobi View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote Bobi Quote  Post ReplyReply #1136 Posted: 08-May-2011 at 19:41

Знаци се изнамачив!!!!
Фала за помошта

Back to Top
mirakuliks View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote mirakuliks Quote  Post ReplyReply #1137 Posted: 08-May-2011 at 20:02
Previous

Nemozhesh da gi zakachish na imageshack so pogolema rezolucija?
Inaku dobar napredok polovinata ochigledno vekje na golemo se zida
Back to Top
Supervisor View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Supervisor Quote  Post ReplyReply #1138 Posted: 08-May-2011 at 20:22
Брат ај те молам пушти ги сликите со оригинал резолуција.
NewYork-London-Paris-Moscow-Tokyo-Skopje
Back to Top
Bobi View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote Bobi Quote  Post ReplyReply #1139 Posted: 08-May-2011 at 20:23

Back to Top
Bobi View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote Bobi Quote  Post ReplyReply #1140 Posted: 08-May-2011 at 20:25

Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 5556575859 124>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

This page was generated in 0.695 seconds.

Copyright ©2007 - 2025  build.mk

Коментарите на форумот претставуваат лично мислење на нивните автори и не претставуваат официјален став на build.mk.