![]() |
![]() |
![]() |
Аеродроми |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 5556575859 124> |
Author | |
krale ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 28-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 1487 |
![]() ![]() |
Во прва фаза не очекувам да има разлика во цената. Ако се случи аеродромот да биде хит, и да има потреба од повеќе од 6 рампи, тогаш може да добиваат попуст тие што ќе бидат на писта, а до нив ќе се оди со автобуси. |
|
![]() |
|
Plugger ![]() Senior Member ![]() Joined: 15-Sep-2008 Online Status: Offline Posts: 378 |
![]() ![]() |
Pa kakov popust ocekuvaj samo cenite da rastat, prasanje samo dali ke bide pomalce ili poveke. Kako sto vidov vo Istanbul ogan skapo e tamo, oni i taka ke pravat pari na tie raboti moze ke gi namalat aerodromskite danoci za da privlecat poveke avio kompanii ali ke gi kachat cenite na tamo kaj sto moze da si go napolnat budzetot kako na primer za parking,za jadanje,pienje. Pominaa tie vreminja kade se plakase parking po 50 denari sega ke go kachat na 200-300 sigurno, so 50 denari ke mozes u WC da ides samo i tolku. |
|
![]() |
|
UrbanFreak ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1732 |
![]() ![]() |
Истанбулскиот аеродром е еден од најскапите аеродроми кои сум ги посетил. Нема кафе под 4 евра, а за 2 пива и хамбургер платив 40 евра. Сепак има и зашто. Аеродромот е вистински крстопат помеѓу Европа-Азија-Африка, па турците тука нашле вешта прилика за заработка. Не очекувам да е толку скап скопскиот аеродром, сепак ќе бие десетина пати помал и 30тина пати помалку фрекфентен, но факт е и тоа дека цените на услужните дејности ќе се зголемат, како би се амортизирал ударот од намалувањето на цената на аеродромските такси.
|
|
אל תסתכל בקנקן, אלא במה שבתוכו
|
|
![]() |
|
Djole88 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-May-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 611 |
![]() ![]() |
Само едно прашање, зошто не сум многу запознаен со оваа проблематика. Во скоро време ќе летам со Туркиш до Истанбул и до Њу Јорк и на нивната веб страна видов дека има опција online check-in односно чекирање неколку саати пред летот од дома или од било каде преку интернет. Лошата вест е што немаат таква опција за Скопје. Е сега прашањето ми е, дали некој од вас има користено ваква услуга било каде и дали скратува од времето на чекање за чекирање? И зошто нашиот аеродром ја нема таа опција? Дали е до аеродромот или до авио-компанијата? И дали има најави за ваква услуга во новата терминална зграда, доколку е проблемот кај нас?
Благодарим однапред ![]() |
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
Офтопик.
Ако не донесеш добри слики од Њу Јорк, не си човек ![]() http://www.build.mk/forum/forum_topics.asp?FID=32 Edited by pbanks - 07-May-2011 at 16:04 |
|
![]() |
|
OBX ![]() Newbie ![]() ![]() Joined: 05-May-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Online Check in ili Web check ima i na skopskiot aerodrom https://webcheckin.airservices.eds.ch/WebCheckIn13/WebForms/PaxByOption.aspx Mene samo ne mi e jasno kako bi go predal bagazot ako se cekiram online! |
|
![]() |
|
nylon ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 23-Oct-2010 Online Status: Offline Posts: 168 |
![]() ![]() |
Online Check-in, односно Web Check-in обично се користи кај lowcost-ерите затоа што чекирањето на лице место се наплаќа дополнително, или доколку немаш багаж за чекирање, односно носиш само hand baggage. Ако имаш багаж со тебе мора да чекаш на ред за да го предадеш багажот. Инаку, мислам дека на скопскиот аеродром нема опција за web check-in, или барем операторите не ги нудат. |
|
![]() |
|
Djole88 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-May-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 611 |
![]() ![]() |
Ок сега ми е малку појасно. Ако има таква опција и ако зависи од аеродромот, незнам зошто Туркиш не ја нуди таа опција иако ја од што гледав ја има на повеќето аеродроми кај што слетуваат
@Pbanks> На одење нема шанси да направам зошто немам ама баш никаков апарат и ќе биде скоро полноќ, преморен бла бла ![]() ![]() |
|
![]() |
|
mirakuliks ![]() Senior Member ![]() Joined: 06-Feb-2010 Location: New York Online Status: Offline Posts: 831 |
![]() ![]() |
Џоле барем на франкфуртски и на берлинските аеродроми е така што посебни се шалтерите за класично чекирање каде секогаш имаш долг ред за чекање и шалтери за оставање на багаж за тие што направиле онлајн чекирање и обично таму многу малку се чека. |
|
![]() |
|
jonny ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 12-Oct-2009 Location: Ljubljana Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Web check-in има и на скопскиот аеродром. Сега летав со Адриа од Љубљана до Скопје, и така се чекирав.
Според мене, единствено + е шо можиш да си одбериш седиште. Пак мораш да одиш на чекирање на аеродром за да го предадеш багажот, ако го имаш. |
|
![]() |
|
Balken Airways ![]() Groupie ![]() Joined: 16-Feb-2011 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
any picture of new terminal
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
Balken Airways, Please stop repeating the same question every few days, it's only spamming the thread. If there would be any new pictures of the terminal taken by any one of us, they would surely be posted in this thread ASAP. |
|
![]() |
|
StreetStruck ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 18-Nov-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 415 |
![]() ![]() |
![]() ![]() Редно време беше. |
|
"Поробените треба да тежнеат кон слободата, а слободните кон совршенство"- Јане Сандански
|
|
![]() |
|
Bobi ![]() Newbiе ![]() Joined: 31-Mar-2011 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Имам проблем неможам да прикачам слики.
Помош! |
|
![]() |
|
FT ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 22-Jun-2010 Location: Kocani Online Status: Offline Posts: 574 |
![]() ![]() |
http://build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=181 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() Знаци се изнамачив!!!! Фала за помошта ![]() |
|
![]() |
|
mirakuliks ![]() Senior Member ![]() Joined: 06-Feb-2010 Location: New York Online Status: Offline Posts: 831 |
![]() ![]() |
![]() Nemozhesh da gi zakachish na imageshack so pogolema rezolucija? Inaku dobar napredok polovinata ochigledno vekje na golemo se zida |
|
![]() |
|
Supervisor ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Jan-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 1220 |
![]() ![]() |
Брат ај те молам пушти ги сликите со оригинал резолуција.
|
|
NewYork-London-Paris-Moscow-Tokyo-Skopje
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 5556575859 124> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |