![]() |
![]() |
![]() |
Capitol Mall & Residence - Аеродром |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 45678 12> |
Author | |
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
|
|
Македонија - Земја на чудата!
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
една малце постара слика
![]() и една од денес ![]() |
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
Сосема заборавив дека сликав... па после цел ден сега ми текна дека треба да ги ставам Добро темпо држат...
|
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Почнати се да го прават вториот кат... тоа се три нивоа со се приземјето... Со приземјето зградата е осум нивоа, однсоно седум + поткровје Без него е седум нивоа, односно шест + поткровје. Еве илустрирано до каде е стигната изградбата Зелено - изградено Жолто - во изградба Црвено - неизградено |
|
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
објектот континуирано се гради, сметаљјќи дека моментално карабината е до пола, ќе биде масивен во својата околина
![]() |
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Па и не се баш до пола... но тука негде се... Столбовите кои штрчат се за 3-от кат (сеуште не изграден)... а ги има 6+поткровје... |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Да забележиме прогрес... Еве отприлика до кај се стигнати.... црвено... самата конструкција... жолто... изградба на фасадни ѕидови... Летаат... До Март 2013 мислам дека ќе биде готов... ни една година нема да фати... Edited by FoSsiL - 30-Nov-2012 at 18:06 |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Ок... Направив денеска неколку фотки... Луѓево го кренаа објектов за 6 месеци... Алал да им... Така се работи сериозно... Само ме чуди... Зошто го направија ко бункер со надворешниве ѕидови кај првите 2 ката... Разбирам дека ќе е трговски... ама зошто мора да се затворени... тоа нешто ко општо прифатено да е... Како и да е... еве фотките...
Edited by FoSsiL - 18-Dec-2012 at 16:44 |
|
|
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
то шиба ко лудо
|
|
![]() |
|
daci92 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Dec-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1937 |
![]() ![]() |
За сериозната работа им пружам рака, исто како и на Адора Инженеринг во новиот дел од Ново Лисиче и една фирма во Реонски Центар Аеродром што гради.Секој ден поминувам пред објектов и мене исто како и тебе ме чуди зашто го забарикадираа до толку објектов ,односно зашто ги затворија комплетно надворешните ѕидови. Е сега ме интересира како ќе го решат тоа со надземниот или подземниот премин ,колку што се сеќавам треба они тоа да го направат ако не се лажам. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
А... ова... инаку... е веќе topped out... Сега следи фасада и ентериер... А по се изгледа дека ќе го завршат за помалку од една година... Edited by FoSsiL - 05-Jan-2013 at 02:15 |
|
|
|
![]() |
|
daci92 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Dec-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1937 |
![]() ![]() |
Видов дека го отстраниле едниот кран и дека сега има друг , но сепак тука има сеуште работа околу ѕидовите и фасадата исто така и инсталации бидејќи мислам дека сеуште немаат ни почнато со поставување на инсталации во објектот.Рокот ќе биде запазен во секој случај а можно е како што викаш да го завршат за помалку од година .
|
|
![]() |
|
bojan4e90 ![]() Newbiе ![]() Joined: 30-Jan-2013 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Facebook fan page http://www.facebook.com/pages/Capitol-Mall-Residence/459464594109995
|
|
![]() |
|
bojan4e90 ![]() Newbiе ![]() Joined: 30-Jan-2013 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
CAPITOL MALL & RESIDENCE
[ ![]() Uploaded with ImageShack.us][/URL]6 Edited by bojan4e90 - 31-Jan-2013 at 00:01 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Претпоставував дека има мали промени во изгледот на проектот... И иако многу ми се допаѓаше и предходниот изглед... ќе речам дека добра и позитивна промена во изгледот е направена... И мислам дека вака е уште подобро... Но сепак... ќе го кажам моето мислење и оцена откако ќе се заврши и пушти во употреба објектот... завршната обработка и изборот на материјали секогаш влијаат многу врз конечната оцена... |
|
|
|
![]() |
|
kire85 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Nov-2007 Location: Düsseldorf Online Status: Offline Posts: 400 |
![]() ![]() |
Вака повеќе ми личи на деловен центар отколку на трговски меѓутоа како и да е изгледот, барем на рендеров ми се допаѓа!
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Еве една слика од мене од денеска ,сликана од автобус кога застана на семафори.
На зградата се поставува скеле за правење на фасада, веќе со оплата се поставени последните окна кој се направени за прозори и на нив се прават цирклажи , поголемиот дел веќе се завршени. Во долниот десен дел на сликата може да се забележат две бели и долги да речеме кутии (доле во зградата) , такви има донесено 4 и според формата претпоставувам дека се ескалатори. На објектот се работи постојано ,дури и сега пред еден час кога си доаѓав имаше работници кои работеа. ![]() |
|
![]() |
|
mr bombastic ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Jun-2011 Online Status: Offline Posts: 420 |
![]() ![]() |
Еден од ретките објекти на кој се работи доста сериозно со тенденција да се заврши дури и пред предвидениот рок...секоја чест
![]() |
|
![]() |
|
alexsend ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2011 Location: Скопје, Центар Online Status: Offline Posts: 2086 |
![]() ![]() |
Дали знаете колку ќе чини метар квадратен за домување?
|
|
Јас Скопје никогаш не сум го замислувал вака.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Во претходниот пост имам напишано дека се 4 ескалатори ,денеска видов дека се донесени уште два ескалатори така да вкупно има 6 засега само незнам каде ќе ги поставуваат.
Иначе алекссенд најверојатно околу 1000 евра. Не би ми се верувало да биде поефтино од тоа. |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 45678 12> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |