build.mk Homepage
Forum Home Forum Home > Останати теми > Останати теми
  Active Topics Active Topics
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Нови регистарски таблички

Bookmark and Share
 Post Reply Post Reply Page  <1 45678 25>
Author
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
гитардемон View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Online Status: Offline
  Quote гитардемон Quote  Post ReplyReply #101 Posted: 17-Aug-2010 at 22:28
PB за Пловдив и C за Софија може?

Или NZX за Солун и ZZZ за Атина?

Ако кажеш дека претпочиташ GV и ŠT наместо CK и OX за срамота!
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Quote гитардемон Quote  Post ReplyReply #102 Posted: 17-Aug-2010 at 22:30
Originally posted by FoSsiL

Е кај има во БИТОЛА - В, или пак во ПРИЛЕП - две Р. Нешто со мене да не не е во ред, или пак тоа било така и до сега. Незнам.

А кај има во Прилеп па латинично П? (т.е. P)

Или во Битола латинично Б? (т.е. B)

Човече азбуката ни е кирилица, толку е тешко сфатливо?
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
Back to Top
FoSsiL View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote FoSsiL Quote  Post ReplyReply #103 Posted: 17-Aug-2010 at 22:35
Незнам. Не сфаќам, се збунив. Не е важно. Сеедно ми е. Само нека бидат добри, кога ќе ги прават.
Back to Top
UrbanFreak View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote UrbanFreak Quote  Post ReplyReply #104 Posted: 17-Aug-2010 at 23:00
Мене ми се допаѓа предлогот на Гитар во врска со употребата на букви кои ги има во двете азбуки, и мислам дека е сосема во ред. Од предложените изгледи гласам за тие со грбовите на општините, па може да се позамислат општините со грди грбови и да се обидат да ги поправат. Во секој случај предлогов би бил вистинско освежување.
Back to Top
alexgizh View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group

Quote alexgizh Quote  Post ReplyReply #105 Posted: 17-Aug-2010 at 23:14
Originally posted by гитардемон

PB за Пловдив и C за Софија може?

Или NZX за Солун и ZZZ за Атина?

Ако кажеш дека претпочиташ GV и ŠT наместо CK и OX за срамота!

Претпочитам СК и ОХ наместо SK и OH секако, јас само забележав на неконзистентноста. А едно е што јас претпочитам, а друго е што би требало да се стандардизираме со ЕУ, т.е. да биде на латиница за и литванците да не разберат. Ако Бугарија и Грција имаат ЗЗЏ или ПБ или ЊЉ, мене не ми прави никаква разлика, а помалку ми е аргумент дека и ние треба да ставиме СЏ за Скопје. Баш ние имаме предност бидејќи сме помала земја и имаме можност еднозначно да ги означиме градовите без употреба на X, Z или која и да е додавка. Едноставно, знаеш дека СК е за Скопје, а од кај би знаел дека SXZ е Скопје?
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Quote гитардемон Quote  Post ReplyReply #106 Posted: 17-Aug-2010 at 23:22
Ти всушност ми кажуваш дека сум во право? Инаку нема неконзистентност, A, B, E, 3, S, J, K, M, H, O, P, C, T, У, X (или A, B, C, E, H, J, K, M, O, P, S, T, X, У, 3) се од иста азбука. Што има неконзистентно или мешање на азбуки во BT vs CK? И двете се на кирилица. Важно ја сфаќаш поентата.

Зошто Литванец не би го разбрал CK? (прочитано ц-к). Граничниот офицер ќе знае што да напише. За него 3А (Зајас), НЕ (Неготино), КУ (Куманово) ќе бидат три-А, ха-е, ка-ипсилон. Исто и во Исланд. Во Бугарија и Македонија ќе бидат ЗА, НЕ и КУ. Во Грција триа-алфа, ита-епсилон, капа-ипсилон. Поуниверзално од тоа, каде?
Back to Top
46&2 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote 46&2 Quote  Post ReplyReply #107 Posted: 18-Aug-2010 at 00:19
Гледам се развила одлична дискусија. Ми недостигаше темава.

Околу користењето на кирилица би прифатил само под еден услов. Целосно да се изгубат кодовите на градовите.

Друг проблем. Ако не го користиме З ќе имаме 14 букви кирилични кои одговараат на латинични. Твоите таблици гитар имаат формат 123 АВ или ако удрам математика би излегло 195 804 за секој град. За некои градови таа бројка нема да е доволна. За Скопје сигурно не, ама и другиве помали градови растат и како ќе се подобрува стандардот така и ќе има повеќе регистрирани коли. Плус нашиот систем на издавање на таблици буквално троши комбинации. За кој не сфатил ќе се потрудам да објаснам што значи тоа. Начиот систем преферира со секоја нова кола да се издава нова таблица а старите одат во архива со други зборови кажано не можеш да задржиш таблица и да ја ставиш на друга кола. Во Белгија и Швајцарија тоа е можно и може 30 години да си возиш иста таблица можеш и да ја продадеш на друг. Кај нас кога ќе се откаже накоја комбинација не се враќа за повторно издавање.

Друга компликација со фонтов е следнава. Замислете си велешка кола ВЕ 123 АН направи прекршок или ја снимаат на камера во Англија (давам пример). И сега тамошен полицаец контактира телефонски со нашиот и му диктира што чита на латиница а нашиот треба да запише и да дешифрира инаку погречно ќе се разберат. (Ехе си направив филмче) Ќе излеза VE 123 AN тотално погрешно.
I use public toilets and I piss on the seat.
Back to Top
Danielbtmk View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Danielbtmk Quote  Post ReplyReply #108 Posted: 18-Aug-2010 at 00:42
Од кога ќе почнат да се издаваат вакви таблици т.е. за од кога е најавено ?! оти како што гледам темава постои веќе 3 години...

Edited by Danielbtmk - 18-Aug-2010 at 00:42
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #109 Posted: 18-Aug-2010 at 01:39
Малку глупости е ова да се изведуваат сега импровизации со де факто паралелни територијални организации за возила кога веќе си имаме. По општини и крај, кога веќе немаме Градови како единици. Има ИСО3166-2:МК код и по него секоја општина ќе си добие таблици, со исклучок на Скопје. Преферирам латиница, пошто таблицата не е само за домашна употреба, туку и за во странство. Ова со букви што се дуплираат по азбуки ми е малку глупаво. После кодот на оштината треба да следи грбот, после грбот може два модела да идат. Едниот е со унифициран образец ХХХХ-АА, или па според очекуван број на возила секоја општина да си пресмета образец со множење на броевите 23 и 10 по колку пати треба и да се дојде до некоја бројка што е половина повеќе или дупло од очекуваниот број возила како маневарски простор за издавање нови , препродажба и продажба на нови возила.

Еве го списокот, значи СК за скопските општини. Всушност има и многу кодови што не разбирам зашто се такви, како ET за Тетово и SL за Свети Николе, но ова веројатно има врска со старата организација. Во секој случај идејата ми е дека по општини треба да си бидат кодовите.
Before↓ After↓ Subdivision name↓
MK-AD MK-01 Aerodrom
MK-AR MK-02 Aračinovo
MK-BR MK-03 Berovo
MK-TL MK-04 Bitola
MK-BG MK-05 Bogdanci
MK-VJ MK-06 Bogovinje
MK-BS MK-07 Bosilovo
MK-BN MK-08 Brvenica
MK-BU MK-09 Butel
MK-CE MK-77 Centar
MK-CZ MK-78 Centar Župa
MK-CI MK-79 C~air !Čair
MK-CA MK-80 C~aška !Čaška
MK-CH MK-81 C~ešinovo-Obleševo !Češinovo-Obleševo
MK-CS MK-82 C~učer Sandevo !Čučer Sandevo
MK-DB MK-21 Debar
MK-DA MK-22 Debarca
MK-DL MK-23 Delčevo
MK-DM MK-25 Demir Hisar
MK-DK MK-24 Demir Kapija
MK-SD MK-26 Dojran
MK-DE MK-27 Dolneni
MK-DR MK-28 Drugovo
MK-GB MK-17 Gazi Baba
MK-GV MK-18 Gevgelija
MK-GP MK-29 Gjorče Petrov
MK-GT MK-19 Gostivar
MK-GR MK-20 Gradsko
MK-IL MK-34 Ilinden
MK-JG MK-35 Jegunovce
MK-KB MK-37 Karbinci
MK-KX MK-38 Karpoš
MK-AV MK-36 Kavadarci
MK-KH MK-40 Kic~evo !Kičevo
MK-VD MK-39 Kisela Voda
MK-OC MK-42 Koc~ani !Kočani
MK-KN MK-41 Konče
MK-KY MK-43 Kratovo
MK-KZ MK-44 Kriva Palanka
MK-KG MK-45 Krivogaštani
MK-KS MK-46 Kruševo
MK-UM MK-47 Kumanovo
MK-LI MK-48 Lipkovo
MK-LO MK-49 Lozovo
MK-MK MK-51 Makedonska Kamenica
MK-MD MK-52 Makedonski Brod
MK-MR MK-50 Mavrovo i Rostuša
MK-MG MK-53 Mogila
MK-NG MK-54 Negotino
MK-NV MK-55 Novaci
MK-NS MK-56 Novo Selo
MK-OD MK-58 Ohrid
MK-OS MK-57 Oslomej
MK-PH MK-60 Pehčevo
MK-PE MK-59 Petrovec
MK-PN MK-61 Plasnica
MK-PP MK-62 Prilep
MK-PT MK-63 Probištip
MK-RV MK-64 Radoviš
MK-RN MK-65 Rankovce
MK-RE MK-66 Resen
MK-RM MK-67 Rosoman
MK-AJ MK-68 Saraj
MK-SS MK-70 Sopište
MK-NA MK-71 Staro Nagoričane
MK-UG MK-72 Struga
MK-RU MK-73 Strumica
MK-SU MK-74 Studeničani
MK-SL MK-69 Sveti Nikole
MK-ST MK-83 S~tip !Štip
MK-SO MK-84 S~uto Orizari !Šuto Orizari
MK-TR MK-75 Tearce
MK-ET MK-76 Tetovo
MK-VA MK-10 Valandovo
MK-VL MK-11 Vasilevo
MK-VE MK-13 Veles
MK-VV MK-12 Vevčani
MK-NI MK-14 Vinica
MK-VC MK-15 Vraneštica
MK-VH MK-16 Vrapčište
MK-ZA MK-31 Zajas
MK-ZK MK-32 Zelenikovo
MK-ZR MK-33 Zrnovci
MK-ZE MK-30 Želino

Во однос на канцеларии за регистрирање (не технички прегледи, одвоени се администратиовно) може да се специфицираат кои канцеларии за кои општини ги држат таблиците и готово.

Edited by lslcrew - 18-Aug-2010 at 01:43
Back to Top
alexgizh View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group

Quote alexgizh Quote  Post ReplyReply #110 Posted: 18-Aug-2010 at 10:35

Ти всушност ми кажуваш дека сум во право? Инаку нема неконзистентност, A, B, E, 3, S, J, K, M, H, O, P, C, T, У, X (или A, B, C, E, H, J, K, M, O, P, S, T, X, У, 3) се од иста азбука. Што има неконзистентно или мешање на азбуки во BT vs CK? И двете се на кирилица. Важно ја сфаќаш поентата.

Зошто Литванец не би го разбрал CK? (прочитано ц-к). Граничниот офицер ќе знае што да напише. За него 3А (Зајас), НЕ (Неготино), КУ (Куманово) ќе бидат три-А, ха-е, ка-ипсилон. Исто и во Исланд. Во Бугарија и Македонија ќе бидат ЗА, НЕ и КУ. Во Грција триа-алфа, ита-епсилон, капа-ипсилон. Поуниверзално од тоа, каде?

Во право си за заедничките букви од азбуката. Моментот за кој јас говорам е да има конзистентност, ако сите одат на кирилична квази-латиница: СК (це-ка), НЕ (ен-е), да одат сите така. А не, едните да се читаат на кирилица, другите на латиница (иако буквите користени ги има во двете азбуки).

Инаку, тоа што го кажа lsl го поддржувам комплетно. Ознаките како UG за Струга се сосем прифатливи (за да се разграничи со ST за Штип, без да се користи латинично Ш бидејќи не се распознава од С).
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Quote гитардемон Quote  Post ReplyReply #111 Posted: 18-Aug-2010 at 12:05
Темава нема разумен компромис, единствено решение е штом ви смета кирилицата, тогаш да ги издадеме новите таблички на античко македонско писмо со барокни елементи за рамки. Или пак да си го смениме официјалниот јазик за да не се бунат странците кога се во Македонија.

А после ќе слушам муабети од членови на форумов како Бугарите ни ја краделе историјата и нè ништеле со „лагите“ дека тие ја измислиле кирилицата или Самуил бил нивен.

Глаголица - Кирилица, Солун - Кирил и Методиј, Охрид - Климент и Наум. Ама не.

Znaci od denes na novoto pismo ke pisuvam, ιλι πακ να ναισταροτο!

Edited by гитардемон - 18-Aug-2010 at 12:06
Back to Top
FoSsiL View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote FoSsiL Quote  Post ReplyReply #112 Posted: 18-Aug-2010 at 12:14

aahhahhhah гитаааар. Никој не му смета кирилица. Само што јас не сфаќам некои комбинации. А можеби си во право. И воопшто не е важно. За таблички да се фатиме сега. Како е, нека биде. Нека биде како сега што се, со нов фонт и дизајн. 

Предлогот ти е супер.

А мене не ми ни сметаат овие стариве сега што ги имаме, постојни.

а тоа што го пиша на која азбука е. Мислам дека значи: или пак на ова старото. Дали?

Back to Top
46&2 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote 46&2 Quote  Post ReplyReply #113 Posted: 18-Aug-2010 at 12:29

1. Тоа не е лоша идеја, и онака многу таблици се горе долу базирани на истиот фонт, со мали разлики. Мојов фонт не беше германскиот, туку еден сличен на него.

2. Не ги разбирам придобивките, но штом викаш така мора да има причина, која ќе ми ја кажеш

3. Единствена причина за која тој модел ми е навистина прифатлив е БиХ, поради глупостите што се случуваа по војната. А за другите држави баш и не е нешто особено важно да се познава од кое место е кое возило, но како по навика би сакал секој град да си има код А инаку и чешкиот модел не е лош.

4. Пластика, и тоа рециклирана. И голема еколошка такса за нееколошките трошачи! Ама ние сакаме да ја рестартираме топилницата во Велес, а тука зборувам за еколошки стандарди...

5. Апсолутно, и не знам зошто ги нема досега. Баш ме интересира кои други ЕУ држави ги имаат. Во Грција досега само 2 пати сум видел, што ми е малку несфатливо, кога е дозволено очекував чаламџии како нив да имаат многу повеќе.

6. Тоа мислам дека е добро за speedy check за регистрацијата на некое возило, но со оглед на агилноста на нашите сообраќајци, тоа ќе остане неискористено

Кнап сум со време ама најдов време да ти одговорам

1. Не мора целиот фонт да се менува да се сменат само 5 до 10 симбола кои би изгледале поинтересно и би биле попрепознатливи за нашите табли. Еве погледни ги Грчките таблици и примети ги 1, 4,7, 8, 6, 9, N и уште некои ама сега не ми текнува. Малку се поразлични

2. Ако загледаш поубаво секоја држава од ЕУ го има тоа. Обично се наоѓа на дното на таблицата. Придобивкете се во тоа ако се сомневаат за фалсификат таблици и ако го проверат тој код ако излезе таа регистрација тогаш се исклучува сомнежот (барем ја така мислам). Многу мислат дека ако табличката има грбови и шари обични ќе биде потечка за фалсификување.

3. Тоа не им смета на Шпанија и Унгарија на пример кој се 10 пати поголеми и по териоторија и по жители затоа не ми е јасно од каде толку желбата да се гледа на колата од кој град е кога цела Македонија е 200 на 200 километри.

4. Да бидеме во нешто први на Балканот.

5. 1000 такви да се продадат по 500 евра сигурно ќе се отплати пола од опремата и просторот за издавање на табличките.

6. Се се може кога се сака. Ако не си во тек скоро на седница опозицијата даде предлог да се воведат такви налепници затоа што во МК моментално има околу 90 000 нерегистрирани возила. Најбрзо и најлесно решение за тој проблем.

Како што гледаш јас тежнеам првенствено да имаат одредени функции таблиците и да се искористат искуства од други држави. Ова со хералдикава е чисто влијание од Австрија и Швајцарија а сите знаеме дека тие се едни од најчестите странски коли кај нас посебно во летниот период. Оттука мисла дека е и желбата да се користи Германски фонт. кој има историска важност само за Германија со него прв пат во Фашистичка Германиај е направен обид да се спречи фалсификат со одредени букви и бројки. Посебно 0 и О и P и B.
I use public toilets and I piss on the seat.
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #114 Posted: 18-Aug-2010 at 12:56
Еееееј не почнувајте. Гитар дај не трипај, не заебавај! Никому не му смета кирилица, таблица е документ за меѓународна комуникација. Друго е Русија со којзнае колку милиони возила и некои од нив воопшто во целиот свој животен век нема да излезат надвор од илјадниците километри Русија, друго е Макеонија каде што практично секое трето возило барем еднаш годишно излегува од државава. Ај ако не и лични документи на кирилица да ставиме. Мене ми се има случено во Германија да немам пасош со мене (во хотел оставен) и да треба да се легитимирам за плаќање со картичка, па со кирилична стара лична карта да треба да објаснувам што и како пишува. Латиницата е официјално писмо во скоро сите меѓународни комуникации и писмо на три од шестте службени светски јазици (оон). Можеме да дигаме чатал, ама тоа ќе биде крајно непрактично и највеќе проблеми ќе донесе на сопствените граѓани.

Α οντ να'ι'σταρωτο πισμο, ιμα ι ποσταρο στο νε ε πρεδμετ να ρασπραβα σεγκα ι τουκα.
http://rosetta-stone.etf.ukim.edu.mk/
Back to Top
alexgizh View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group

Quote alexgizh Quote  Post ReplyReply #115 Posted: 18-Aug-2010 at 13:00

Темава нема разумен компромис, единствено решение е штом ви смета кирилицата, тогаш да ги издадеме новите таблички на античко македонско писмо со барокни елементи за рамки. Или пак да си го смениме официјалниот јазик за да не се бунат странците кога се во Македонија.

А после ќе слушам муабети од членови на форумов како Бугарите ни ја краделе историјата и нè ништеле со „лагите“ дека тие ја измислиле кирилицата или Самуил бил нивен.

Глаголица - Кирилица, Солун - Кирил и Методиј, Охрид - Климент и Наум. Ама не.

Znaci od denes na novoto pismo ke pisuvam, ιλι πακ να ναισταροτο!

Претера. Никој не спомна несакање на кирилица или антички писма. Само реков стандардизација. Користење на една азбука а не мешавини.
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Quote гитардемон Quote  Post ReplyReply #116 Posted: 18-Aug-2010 at 16:32
Originally posted by alexgizh

Претера. Никој не спомна несакање на кирилица или антички писма. Само реков стандардизација. Користење на една азбука а не мешавини.

Ама шефе една азбука е! Нормално, ако сакаш да гледаш две, тогаш се две. Зошто за Штип и Гостивар да имаме ŠT и GV? Подобро е Т и ОС, без разлика што можеби тебе не ти асоцираат на Штип и Гостивар, барем се наши букви. Латиницата за македонскиот јазик е комунистичка измишљотина, како што љубат многумина да кажат за многу други работи во државава. А за античкото писмо се зафркавав.

Originally posted by lslcrew

Еееееј не почнувајте. Гитар дај не трипај, не заебавај! Никому не му смета кирилица, таблица е документ за меѓународна комуникација. Друго е Русија со којзнае колку милиони возила и некои од нив воопшто во целиот свој животен век нема да излезат надвор од илјадниците километри Русија, друго е Макеонија каде што практично секое трето возило барем еднаш годишно излегува од државава.

Ај пак сега. А Бугарија и Грција? На латиница имаат таблички, или ист систем како што предлагам јас?

Originally posted by lslcrew

Ај ако не и лични документи на кирилица да ставиме. Мене ми се има случено во Германија да немам пасош со мене (во хотел оставен) и да треба да се легитимирам за плаќање со картичка, па со кирилична стара лична карта да треба да објаснувам што и како пишува. Латиницата е официјално писмо во скоро сите меѓународни комуникации и писмо на три од шестте службени светски јазици (оон). Можеме да дигаме чатал, ама тоа ќе биде крајно непрактично и највеќе проблеми ќе донесе на сопствените граѓани.

Па старата возачка беше само на латиница, и не беше ништо подобра идеја. Новите документи се на кирилица и латиница. Што е тука нејасно? Во Грција се прво на грчки па на латиница. Во Ерменија прво со ерменско писмо, па на латиница.

Латиницата е официјално писмо во скоро сите меѓународни комуникации и писмо на три од шестте службени светски јазици (оон). Можеме да дигаме чатал, ама тоа ќе биде крајно непрактично и највеќе проблеми ќе донесе на сопствените граѓани.

А каде јас барам кирилични таблички? Јас барам таблички со знаците A, B, C, E, H, J, K, M, O, P, S, T, X, 3 + сите 10 цифри (без разлика што 3 беше претходно вклучена). Демек ако е OH место OX или KB наместо KV на Германецот му менува нешто, бидејќи сите во Германија знаат што е Охрид, и што Кавадарци.

http://rosetta-stone.etf.ukim.edu.mk/

За Томе и за неговата теорија за каменот од розета имам слушнато уште пред 2 години, и тогаш исто како сега слатко си се изнасмеав. Пази, и на антички македонски „наставник“ правело множина „наставници“, за разлика од другите славјански јазици каде би било „наставники“, па затоа македонскиот не бил славјански јазик. Insane in the membrane, insane in the brain!
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #117 Posted: 18-Aug-2010 at 19:00
Не знам што се запна сега, инат ли те фати некој. Може сите да си измислуваат сопствени шеми и да користат свои азбуки, ама тоа само отежнува комуникација со останат свет. Латиница за македонски јазик точно е дека е комуњарска измишљотина, не дека и кирилицата е нешто помалку, но сепак тоа е моја азбука и ја користам и ја почитувам. Тогаш може би била за внатрешна ју комуникација латиницита, но не значи дека треба денеска да ставаме на клада употреба на латинично писмо во одредени прагматички и практични цели. Барем Македонија си го држи успешно писмото во својот јазик, немам весници на латиница, на било кои производи упатствата се на кирилица.

За Томе и за неговата теорија за каменот од розета имам слушнато уште пред 2 години, и тогаш исто како сега слатко си се изнасмеав.
Си слушнал, не си дослушнал, најмалку да си разбрал! Тоа е десет петнаесет години дело работено што ужива меѓународна заинтересираност. Не е предмет на дембата тука, ама неможаш да оставам вака да остане исмејано неосновано.

Back to Top
Senior Member
Senior Member

Quote гитардемон Quote  Post ReplyReply #118 Posted: 18-Aug-2010 at 19:03

Батали азбуката која е предмет на меѓународно иссмевање, не заинтересираност како што кажуваш ти, туку кажи ми што мислиш за Бугарите и Грците, тие луди се што користат букви што ги има во нивните азбуки? Светот не ги разбира?
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #119 Posted: 18-Aug-2010 at 19:07
Грчките таблици се сосема со различен модел, нема скратеница за град. Бугарија ако сака да има таков спобркан модел, нека има. Што да ти кажам друго. Сите други држави што користат нормални модели, глупи ли се?
Back to Top
UrbanFreak View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote UrbanFreak Quote  Post ReplyReply #120 Posted: 18-Aug-2010 at 21:01

Еве еден предлог за да нема забуни. Таблиците да бидат само со бројки како во Израел

Или како во Фрнција што беше за градовите да користиме броеви наместо букви (пример Париз мислам 75 беше)

Edited by UrbanFreak - 18-Aug-2010 at 21:05
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 45678 25>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

This page was generated in 0.299 seconds.

Copyright ©2007 - 2025  build.mk

Коментарите на форумот претставуваат лично мислење на нивните автори и не претставуваат официјален став на build.mk.