![]() |
![]() |
![]() |
Соравиа центар |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 45678 13> |
Author | ||
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
|
![]() ![]() Пбанкс кога планираш да пуштиш анкета за проектов? |
||
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
||
![]() |
||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|
Во секунда штом ја отворат и направиме финална фотосесија да оценуваме на база на тоа ![]() П.С. Одавна се спремам да ставам анкета и за Бизнис Центар Скопје (седиштето на ЕУ) ама никако да направам една тура слики за тој објект. Воопшто немаме добра сесија од кога е отворен :( |
||
![]() |
||
maestro ![]() Senior Member ![]() Joined: 02-Aug-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 505 |
![]() ![]() |
|
јес, јес и пак јес
![]() зградава се направи баш како што замислував и претпоставував! Браво! Се надевам ќе се продолжи со вакви згради низ Скопје, ама да не кочат со изградба и до 15 години ![]() btw, тој додатокот малце не ми се вклопува ама не е ни многу лош ![]() уште еднаш, супер изведба!! Edited by maestro13 - 14-Sep-2008 at 18:32 |
||
![]() |
||
maestro ![]() Senior Member ![]() Joined: 02-Aug-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 505 |
![]() ![]() |
|
Извинете ако пак сум спам или офтопик, ама, може ли да ми каже некој кога:
-година во која оригинално бил проектиран проектот (јас мислам дека е 1992 или 1994 ама не сум сигурен) -и година во која започнал да се гради бившиот светски бизнис центар. |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Еве ме пак тука
![]() инаку, денес ја видов зградата одблиску, баш е она што се вика фасцинантно, вистинска убавица! на момент се двоумев дали сум во њујорк или во скопје ![]() иначе, само тој долниот страничен дел не ми прави многу ќеиф. Ај што тоа големите прозорци делуваат како пазарна тезга, туку и тие деталите над прозорите се одвратни (за мене). Нагоре веќе нема збор, се е перфектно. П.С. Ако може некој да ми одговори на прашањата од мојот претходен пост (веднаш над овој) |
||
![]() |
||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|
![]() Па веројатно 1993-1994 е почетокот на градбата но не сум сигурен точно. Знам дека ја гледав како расте коа бев средно. Зградата ја дигнаа стварно бргу. На почетокот мислам дека имаше некои проблеми но после почнаа да редат по еден кат месечно. ... и еве не 15 години подоцна конечно дочекавме да се отвори ![]() Edited by pbanks - 17-Sep-2008 at 21:30 |
||
![]() |
||
Cibi ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-May-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 167 |
![]() ![]() |
|
pbanks znaci imas nakaj 30 i poveke godini
![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
а што е со она што прочитав погоре во нишката дека соравија ќе ја купела и грдосијата на југобанка? ![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
30 не повеќе... се си пишува уредно во профилот ![]() |
||
![]() |
||
Cibi ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-May-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 167 |
![]() ![]() |
|
не сум ти го отворил профилот иначе малку шега беше тоа.
![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
а ако де ништо не реков ![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Е, сега, горните делови остануваат празни додека не дојде некој заинтересиран за откуп на деловен простор?
![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Колку што јас знам скоро цела зграда веќе има закупци |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
супер, тогаш уште од одма зградата ќе свети секоја вечер ![]() да не знае некој случајно (па и неофицијално) кои се закупците?? |
||
![]() |
||
Ганчо ![]() Newbiе ![]() Joined: 02-Jan-2008 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Најгорните се наводно земени од Мобилком Австрија (ВИП)
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
новост: наскоро нов дуќан на bitsiani во соравија
![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
ако не се лажам скоро имаше информација дека повеќето (или сите) дуќани на Fashion Group кои се расштркани по ГТЦ ќе се релоцираат во Соравиа центарот. Колку што знам и Bitsiani го држат тие. |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
не знам, ама прееска случајно вртев канали и на МТВ налетав на Детска евровизија и у тој момент поминуваше еден кајрон: „нов bitsiani во тц соравија - наскоро“ или нешто слично. |
||
![]() |
||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
Bitsiani е грчка компанија, од кај сега автријци го држат?!
Ај малку разјасни ја Fashion Group. Ова е нешто како узречица или стварно постои некој заеднички договор под ова име?! |
||
![]() |
||
UrbanFreak ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1732 |
![]() ![]() |
|
![]() Fashin Group е франшизинг трговска компанија која во Македонија ги работи Mango, Bitsiani, Springfiled, Goledn Point, Okaidi, Geox, Bata...... |
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 45678 13> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |