build.mk Homepage
Forum Home Forum Home > Главни теми > Проекти > Спортски
  Active Topics Active Topics
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

А1 Арена (Спортски центар „Борис Трајковски“)

Bookmark and Share
 Post Reply Post Reply Page  <1 45678 33>
Poll Question: Оценка
Poll Choice Votes Poll Statistics
23 [25.56%]
6 [6.67%]
18 [20.00%]
16 [17.78%]
11 [12.22%]
8 [8.89%]
2 [2.22%]
3 [3.33%]
1 [1.11%]
2 [2.22%]
You can not vote in this poll
Total votes: 90   Average: 7.41

Author
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
vardar View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Online Status: Offline
  Quote vardar Quote  Post ReplyReply #101 Posted: 10-Apr-2008 at 12:51
Тој семафорот сега го приметив....па колку што се сеќавам цело време збореа за висечки семафор во средина (4 големи екрани) ако е ова конечното решение DohWallbash
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #102 Posted: 10-Apr-2008 at 12:52
Стварно бе ова срамота. Ја па очекував семафор таков коцка на средина. Абе при толкава сала семафор може да кошта највеќе 10000 евра. Повеќе неможе да биде.
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #103 Posted: 10-Apr-2008 at 18:00
Ах Пенов, Пенов.... ова е фактура од негово време што сега ја плаќаме...
Back to Top
Cloverstack View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #104 Posted: 14-Apr-2008 at 23:47
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=2805D30FEE1E2344990C1D797C05B2DA

Исчистена депонијата во близина на спортската сала

Еколошката инспекција на Град Скопје побара од претставниците на компанијата „Меркатар“, како сопственици на дел од земјиштето, да ја исчистат дивата депонија која во изминатите месеци се создаде на нивниот имот, со цел уредување на просторот околу новоизградената спортска сала „Борис Трајковски“. Од инспекцијата информираат дека управувачите на фирмата презедоа акција за чистење на депонијата, при што беа подигнати околу 1.000 кубни метри комунален смет. Со тоа се подобри сликата на просторот околу спортската сала, каде што Градот Скопје и Општина Карпош неодамна започнаа со изградба на пристапна улица која ќе ја поврзе улицата „Илинденска“ со повеќенаменскиот објект. (С.И.)

Back to Top
vardar View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote vardar Quote  Post ReplyReply #105 Posted: 15-Apr-2008 at 00:10

СВЕТСКАТА КОШАРКАРСКА СЕНЗАЦИЈА ЌЕ ЈА ОТВОРИ НОВАТА САЛА

„Харлем глобтротерс“ во Скопје

„Црните бисери“ на 22 мај ќе приредат двочасовен спектакл за отворањето на повеќенаменската сала „Борис Трајковски“

Кошаркарската сензација на Америка, тимот „Харлем глобтротерс“ на 22 мај доаѓаат во Скопје за отворањето на новата повеќенаменска сала „Борис Трајковски“ .Раководството на инвеститорот,Јавното претпријатие „Борис Трајковски“, обелоденува дека договорот со познатите „црни бисери“ веќе е потпишан, а уплатен е и аванс. Триесет кошаркари-егзибиционисти два часа ќе ја забавуваат публиката со разни вештини со топка, со која „можат да направат се', освен да ја изедат“. Нивната игра е заснована на невообичаени движења и скокови, интересни дофрлувања, атрактивни забивања и многу гимнастика.

СЕНЗАЦИЈА ШТО РЕТКО СЕ ГЛЕДА

Вечерта на свеченото отворање на салата планирано е да присуствуваат 6.000 гости, односно толку влезници ќе се пуштат во оптек. „Харлем глобтротерс“ се невидена сензација каква што ретко настапува на овие простори - вели Борис Змејковски, директор на Јавното претпријатие „Борис Трајковски“. Спортската сала требаше да биде свечено отворена во текот на овој месец, но поради ангажирањето на светската атракција, терминот морало да биде поместен. Змејковски вели дека до „Харлем глобтротерс“ се доаѓа многу тешко, бидејќи ретко имаат слободни термини за настап.  Нивниот ангажман не ни дозволуваше да ја отвориме салата во април. Датумот 22 мај е избран за официјален датум, но е начелен. Лентата ќе ја пресече премиерот Никола Груевски, а потоа ќе следува шоуто - изјави директорот Змејковски.Освен настапот на „Харлем глобтротерс“ за посетителите ќе има и друга забавна програма, која се' уште се изработува. Змејковски потенцираше дека таа ќе биде богата и професионална.За плаќањето на настапот на „Харлем глобтротерс“ ќе бидат задолжени спонзорите, односно како што вели Змејковски, нема да биде потрошен ниту денар буџетски пари. За свеченоста веќе има и генерален спонзор, но раководството се' уште не го обелоденува.Изградбата на спортската сала, според раководството, изнесува околу 17 милиона евра. На располагање се 700 паркинг-места за автомобили и 32 места за автобуси. Објектот ќе има капацитет за седење од 6.000 стола, но ќе може да се наместат дополнителни 2.000 стола. Изградбата ја почна Градот во април 2004, но ја предаде на државата затоа што немаше пари да ја доврши.

ПРОФЕСИОНАЛЦИ ИЛИ ЦИРКУСАНТИ

Кошаркарската група „Харлем глобтротерс“, составена од Афроамериканци, формирана е во 1926 година во Чикаго. Оттогаш до денес настапиле во 115 земји, а ги гледале повеќе од 120 милиони фанови. Иако играчите располагаат со невидени вештини за играње со топка, мислењата за нив се' уште се поделени, односно за дел од јавноста, сега и во минатото, тие се само циркусанти. Нивниот најголем успех по кој сите ги паметат е во 50-тите години од минатиот век, кога играле меч со професионалната кошаркарска екипа Лос Анџелес лејкерси и убедливо ги победиле. По овој меч забележлив е пробивот на Афроамериканците во професионалните лиги, особено во НБА, кои дотогаш биле составени само од белци. Досега забележале 20.000 победи и 332 пораза.

Јорданка Ивановска

Back to Top
гитардемон View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote гитардемон Quote  Post ReplyReply #106 Posted: 15-Apr-2008 at 13:23
i sigurno kje rechat globetrottersi deka ova e edno od najubavite zdanie kade shto imale chest da igraat i togash kje im porasni nosot  
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
Back to Top
ProMKD View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote ProMKD Quote  Post ReplyReply #107 Posted: 15-Apr-2008 at 23:06
Не е лоша работа! Интересна промоција стварно
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #108 Posted: 16-Apr-2008 at 03:09

Спортската сала ќе се отвори со спектакл на 22 мај

Спортската сала „Борис Трајковски“ ќе биде свечено отворена на 22 мај со голем кошаркарски спектакл на кој учеството го потврдиле „Харлем глоб тротерс“. Покрај главната атракција, остатокот од програмата се' уште не е дефинитивно утврден, но надлежните велат дека тоа ќе биде спектакуларно.

Директорот на салата, Борис Змејковски, вели дека до утврдениот датум се' ќе биде подготвено за отворањето. Деновиве се лакира паркетот во салите, по што ќе следува генерално чистење на објектот. Набавена е спортската опрема за ракомет, кошарка, одбојка, тенис и бокс, а наскоро ќе се распише и тендерот за набавка на кугларницата. Единствен проблем, според Змејковски, може да биде клучката која ги поврзува паркинзите со булеварот „8 Септември“, а која треба да ја изгради Градот Скопје. Засега, и покрај тоа што се работи на другите паркинзи и пристапни улици, нема одговор од градските власти кога ќе започне изградбата на клучката. (С.Н.)

http://utrinski.com.mk/?ItemID=09983E84E6DD60488E9297C344F22BE7

pbanks, clover. Темава ќе ја префрлате у готови проекти, или ќе чекаме 22-ри?!

Edited by lslcrew - 16-Apr-2008 at 03:37
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #109 Posted: 16-Apr-2008 at 03:11
Еве како ќе биде тоа што се чудевме со монтажните слочиња. Се гледа на сликава дека нема да има место измеѓу.
Back to Top
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #110 Posted: 16-Apr-2008 at 03:33

Не ми се покажува сликата
Back to Top
vardar View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote vardar Quote  Post ReplyReply #111 Posted: 16-Apr-2008 at 08:31
Originally posted by lslcrew

Еве како ќе биде тоа што се чудевме со монтажните слочиња. Се гледа на сликава дека нема да има место измеѓу.

Да на сликава изгледа ко да ќе бидат залепени до ѕидот.....само како што викаше ти што ќе биде со вратите позади трибинте Dunno  ај за месец и нешто ќе дознаеме....иначе и коментарите во утрински се слични.... критики за капацитетот и внатрешниот изглед..
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #112 Posted: 16-Apr-2008 at 11:03
Изгледа тука нема врати. Вратите се само на ќошевите.

п.с. Абе и да имало врати, сега ќе бидат прозори со ролетна!
Back to Top
dejan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote dejan Quote  Post ReplyReply #113 Posted: 16-Apr-2008 at 11:16
Ajde, spremete se so kameri i se
Back to Top
гитардемон View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote гитардемон Quote  Post ReplyReply #114 Posted: 16-Apr-2008 at 12:12
golem e "terenot" dolu... videte samo kolku mali lichat koshojte... poshto e taka vo "dlapka" lichi mala salata nekako... ama samo prostorot za publika e mal a terenot e bagi golem...

nego drugo me machi-kje bidi i za rakomet i za kosharka i za odbojka... = kje bidi katastrofa cela iznacrtana so linii na parketot - znachi, pak nemame sala za kosharka (treba da bidi dom na kosharkarskata reprezentacija inache)
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #115 Posted: 16-Apr-2008 at 12:15
ЕЕеее стварно. Кога ќе видам онака миљарда линии како мустра од бурда !!!
Back to Top
shyes View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote shyes Quote  Post ReplyReply #116 Posted: 16-Apr-2008 at 13:05
значи екстра 2 000 седишта ќе се расклопат и би требало да бидат баѓи блиску до  играњето, мене убаво ми личи. Тие лини мислам можат да се лепат нели и да бидат привремени.  
Back to Top
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #117 Posted: 16-Apr-2008 at 21:14
Да де, не знам зошто испаднаа линиите проблем. Секоја мултифункционална сала е за повеќе спортови. Да биде салава само за кошарка е надвор од паметот. Плус тоа главниот импулс за изградба беше европското ракометно првенствоза жени. А како се цртаат линиите тоа е веќе друго.
Back to Top
blejdsk View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote blejdsk Quote  Post ReplyReply #118 Posted: 17-Apr-2008 at 00:18
Abe dosta so zabeleski ,,,,,koga vo drzavicevo nemavme salam sala ,,salata e super i treba da se raduvame sto ja dobivme. zatoa preku leb pogaca ne barajte.. 

Back to Top
vardar View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote vardar Quote  Post ReplyReply #119 Posted: 17-Apr-2008 at 01:32
Originally posted by гитардемон

golem e "terenot" dolu... videte samo kolku mali lichat koshojte... poshto e taka vo "dlapka" lichi mala salata nekako... ama samo prostorot za publika e mal a terenot e bagi golem...

"Terenot" izgleda taka i ke bide, eve eden render od prvata strana... moze da se vidi dosta "praznina" megu tribinite i terenot za basket

nego drugo me machi-kje bidi i za rakomet i za kosharka i za odbojka... = kje bidi katastrofa cela iznacrtana so linii na parketot - znachi, pak nemame sala za kosharka (treba da bidi dom na kosharkarskata reprezentacija inache)

Kolku sto znam odbojka ke se igra vo malata sala so kapacitet od 500 sedista, a za basket i rakomet postojat dve varijanti (kolku shto ja znam).....moze kako sto vika Shyes da se "lepat" liniite vo zavisnost od sportot ili da se nacrtaat liniite za basket a za rakomet podlogata da se instalira po potreba....ako si primetil rakomet vo evropa pretezno ne se igra na parket tuku na druga podloga (neznam kako se vika ali e pretazno plava boja) e ovaa podloga moze da se "isece" na pogolemi kocki i moze za nekolku saata da se montira ( mislam lani ili polani EHF na kometal mu pozajmi tokmu vakva podloga za odigruvanje na edna vazhna utakmica i mislam si ja zemaa so niv koga si odea LOL Toa se dvete opcii koi ja gi znam moze ima drugi.....e sega ovie se poskapi varijanti taka da mozda nashive samo ke gi nacrtaat liniite za basket i za rakomet i teraj...  ne e tolku tragicno iako se slozuvam deka e poubavo bez tie linii za rakomet/odbojka.....
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #120 Posted: 17-Apr-2008 at 01:38
Убаво реков. Ќе биде како мустра од бурда!!! Него стварно, доста критики, ај кажете фала зашто до сега ни ова го немавме.
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 45678 33>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

This page was generated in 0.199 seconds.

Copyright ©2007 - 2025  build.mk

Коментарите на форумот претставуваат лично мислење на нивните автори и не претставуваат официјален став на build.mk.