![]() |
![]() |
![]() |
Модели во Битола |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 4567> |
Author | |
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
Откако го снимив ми текна точно каква форма сакаш, ама нема врска, се гледаат тука корисни алатки. Значи ти треба Intersect. Прво црташ една форма заоблена, па после правиш Intersect (пресек) со другата форма. Voilà:
Еве отпосле ми текна и друг начин: Се извинувам за жигот, ама не ми се даваат 100 евра ![]() Edited by гитардемон - 18-May-2011 at 23:33 |
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
toteto ![]() Newbie ![]() ![]() Joined: 13-May-2011 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
И јас како второто напрајв, само не знаев како да го сечам :S Иначе вакви се гледав зраците на сонцето на горната фонтана кај што ќе го клават Филип II.
И еве шо сакав да напрам, не е според димензии но некако вака изгледа ![]() |
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
Џабе ти е, вака ќе имаш миљарда полигони. Поарно само слика како текстура со мали нерамнини, нема потреба од толку детални криви.
А шо ти текна на фонтаната? |
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
toteto ![]() Newbie ![]() ![]() Joined: 13-May-2011 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Па пред некој ден седев таму и ми текна на фонтатаната. А за полигони, можи кружниот дел да е составен од 3-4 полигони а не вака од 12.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Да не не се 12, да не се 1200 ако е вака нацртан. Ај види во model info.
|
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Со полукружни и со 3 полигони целото зема 350 полигони, а вака со прави линии како сега што ја напрајв зема 9. И на крај цела 355 полигони.
![]() Остануват уште текстурите и дупките кон не знам да ги дупнам ( ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Како бе не можи. Можи комотно со intersect. Нацртај една кружница негде во XY рамнината (хоризонтала), и со pull над фонтаната, и после пресек напрај. Сакаш пак видео?
![]() Ама не ја оставај вака фонтаната, ќе треба и постаментот за споменикот, а и кантите, клупите и рефлекторите. Ако те мрзи, можиме заедно да го средиме. |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Инаку јас го доцртав ова:
![]() ![]() Следно на ред е тобакото (па еврејската куќа ептен на другата долна страна), и тогаш дури ќе имаме готова линија. Edited by гитардемон - 19-May-2011 at 17:37 |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Ти газам на територија
![]() И еве видеото дека не можи ![]() http://www.youtube.com/watch?v=aEKR1GoUDXY Edited by toteto - 19-May-2011 at 17:54 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
А сакаш да напрам са јас дупки?
![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Е сега и ти тешкиот дел го завршив и сега сакаш да го земиш и да напрајш рамните делој...
![]() А да ми дајш нешто skype таму да пишиме, да не го полниме форумот и така само двајцата си пишиме... |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Еве ти:
Ете го бе! Инаку за Skype во приватна порака, чекај. Edited by гитардемон - 19-May-2011 at 18:28 |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Ако имав по еден денар за секој пиксел на видеото, ќе соберев негде колку за геврек...
И финтата на крај била не сум ги правел доволно долги „стубојте“ па не можело да пресечи убо. btw прифати ме на скајп |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Ај да се пофаиле, завршив со фонтаната. Споменикот не се знај кога ќе го клат, изгледа Битола 2014...
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Моделот е бомбона. |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Земете воздух, и потоа скролнете надолу.
Бидете сигурни дека зедовте... ![]() ![]() ![]() Со објектите одоколу ќе се добие една целина, и ќе ги заличи Edited by toteto - 23-May-2011 at 01:25 |
|
![]() |
|
G.I. Joe ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Aug-2009 Online Status: Offline Posts: 417 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
![]() |
|
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 4567> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |