![]() |
![]() |
![]() |
Соравиа центар |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 56789 13> |
Author | |
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
Значи официјално отварање во среда 1.10.2008
![]() Има реклами по весници |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
ни Нострадамус не можеше да предвиди кога Соравиа ќе биде отворена
![]() ![]() |
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
maestro ![]() Senior Member ![]() Joined: 02-Aug-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 505 |
![]() ![]() |
и ја видов реклама во Дневник. Инаку, отворањето поточно е во 21:00 ![]() |
|
![]() |
|
maestro ![]() Senior Member ![]() Joined: 02-Aug-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 505 |
![]() ![]() |
Добро бе луѓе, зошто освен во дневник никаде на друго место немам видено реклама за отворање??
Да не настанала некоја промена или не знам што? Навистина слабо рекламирање. OFF TOPIC: Во „Меана„ можете да го видите цртежот за Соравија што ви го ветив ![]() |
|
![]() |
|
blejdsk ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 320 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Blejd добра слика. Тука се приметува колку поубаво личи белото стакло, него зеленото.
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Ми се свиѓа одразот на облачното небо... Одлична фотка!
![]() Ти ја направи? |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
![]() |
|
blejdsk ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 320 |
![]() ![]() |
da da jas ja napraviv i toa so mobilen)).
Nokia n73 |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
добри фотки, конечно знаеме како изгледа одвнатре
е сега, малку ми се чудни продавниците така збутани во канцелариски простор, исто така ескалаторите ми делуваат некако клаустрофобично, но сепак мило ми е што ќе имаме функционална зграда уште нешто приметив, напишале Soravia center, наместо Soravia centre ![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
center и centre нема многу разлика. Едното е US English другото е British english. Не се работи за печатна грешка!
Edited by lslcrew - 30-Sep-2008 at 16:15 |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Добро си е напишано http://en.wikipedia.org/wiki/Center |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
ок, моја грешка
![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Скиците се последователно од најдолниот кат па нагоре.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() www.soravia.com.mk Edited by lslcrew - 30-Sep-2008 at 18:19 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Па јас и претходно разбрав дека внатре малце ќе биде натрупано во делот на продавниците (малце City Gallery синдром) но дека деловнито простор е топ. Се на се убаво, конечно зградава оди во готови проекти ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Хехе, супер, само зошто:
-не ставија подвижна врата -толку се мали ескалаторите -зошто се изгледа толку набутано :S Инаку, гледам сликите се од А1 а не гледам некаква информација за ова на нивната официјална страна. Се на се, се надевам дека до крај на неделава ќе ја посетам Соравија ![]() П.С. Канцелариските делови според скицата изгледаат убави! |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Имало на А1 статија
![]() http://a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=98291 Бизнис центарот во Скопје почнува со работа Александар Момировски 30.09.2008 19:41 Огромното здание на 14 ката лоцирано во строгиот центар во метрополата денеска конечно ќе ги отвори портите. Стартува со работа шопинг центарот, а утре ќе се отворат и деловните простории на зградата која повеќе од 15 години само попусто го заземаше просторот веднаш до Градскиот трговски центар. Инвеститорите од австриската „Соравиа груп“ велат дека вложиле околу 30 милиона евра за реновирање на целата зграда од која три ката ќе се издаваат како шопинг простории додека останатите се деловни простории. „Цената за кирија е 20 евра за квадратен метар за канцелариски простор, а за делот наменет за шопинг киријата варира од 20 до 40 евра за квардатен метар и зависи од местоположбата, досега има голем интерес издадени се околу 70 проценти од просториите во зградата, ние мислиме дека цената за кирија одогвара на она што го нудиме, одлична локација, модерен аларм систем, обезбедување 24 часа, паркинг простор, бизнис центарот е спроти парламентот „, вели Питер Рот, генерален менаџер на Соравиа Груп во Македонија. Тој тврди дека во зградата веќе се вселени повеќе компании од високата класа кои закупиле и простор и до 1000 и 2000 квадратни метри. Соравиа бизнис центарот зафака површина од 22 илјади квадратни метри од кои 15 илјади се за издавање, останатиот дел се заеднички простории во зградата. Во шопинг делот може да има 35 локала, а во канцеларискиот дел во зависност од квадратурата на канцелариите која е различна може да се сместат вкупно околу 30 клиенти. Соравиа груп ја купи зградата на Бизнис центарот во Скопје во февруари 2006 та на јавното наддавње за сума од 10 милиони и 350 илјади евра. Продажбата следуваше по четирите несупешни обиди на Владата да ја продаде зградата во чија изградба од 2003 та наваму, кога и ја зема под своја сопственост, инвестираше околу 11 милиона евра. Edited by maestro13 - 30-Sep-2008 at 18:48 |
|
![]() |
|
arhitekt ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 30-Sep-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
steta so ne sum znael porano za forumot kje ve izvestuvav navremeno posto bev involviran vo renoviranjeto od sam pocetok ( na obnovata ne na izgradbata, ne sum tolku star)
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 56789 13> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |