![]() |
![]() |
![]() |
Средно училиште „Зеф Љуш Марку“ - Скопје Север |
![]() |
Post Reply ![]() |
Author | ||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() Posted: 14-Oct-2007 at 14:40 |
|
Зеф Љуш Марку. Зградава е запустена ваква одавна. Стварно незнам што се случува со ова, кој е одговорен и дали пак ќе тргне.
1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() |
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
Еј ова беше заплеткано у тужби до бестрага (на релација министерство за образование - изведувач). Нормално со менувањето на власта уште толку се заплеткаа работите... Дали е мрднато нешто од тогаш не знам. |
||
![]() |
||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
За зеф љуш марку. Парите за оваа зграда ги лапна азис положани од дуи, поранешниот министер за образование, и се нема пари да се довржи. Токму тој што гигаше највише џева за правата. Ај да не мешаме политика, само сакав да ви кажам до каде (никаде) се работите.
|
||
![]() |
||
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
|
ja u skoro pominav site prozorci bea staveni aluminski i se rabotese na fasadata, a sega ne znam do kaj se , a za toa deka kradele kradele site koj bil na vlast , ali aj da ne navleguvame vo politika kako sto navede i ti samiot
![]() ![]() |
||
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
||
![]() |
||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|
Го отворија Зеф Љуш Марку. Предизборно ама што е битно
1 ![]() 2 Ова го сликав пред месец дена ![]() |
||
![]() |
||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
Јас не памтам досега да се отворало ново средно школо. Добро е што конечно се заврши. Ем нема да има повеќе гужва во Никола Карев, башка на повеќето ученици ќе им биде поблиска дестинација. А што се однесува до градбата, внатрешно ич не ми се свиѓа, многу е бело, а од надвор делува како да е некое постаро школо само реновирано.
|
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
Финтата е што не е завршено ![]()
Да и мене од надвор така ми изгледа |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
мене па ми е сосема коректно. Ми се свиѓа големиот влезен хол. Повеќе ми бодат очи расфрланите столбови и сводови (некако без логика). Белата боја ми се свиѓа но веројатно ќе биде тешка за одржување. За надвор. Изгледот е прилично конзервативен но како што реков. Се на се коректна работа. |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Затоа пишав предизборно. Но во суштина е завршено. Не се донесени столчиња, клупи и опрема. Но објектот е готов. Бидејќи до почетокот на учебната година има 3 месеци би требало да стигнат да ги средат тие детали. |
||
![]() |
||
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() Ентериерот изгледа како да е инспириран од исламската архитектура, со многу сводови и сл. |
||
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Па мислам дека на религиозна „инспирација“ не и е местото во ваков објект, ама очигледно дека кај нас останува мода да се препукуваме и на овој начин. Цркви, крстови, џамии, звучници... сега и ова ![]() |
||
![]() |
||
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
|
Штета што тоа религиозно препукување е длабоко навлезено, како во менталитетот на просечниот граѓанин, така и во политиката што се води во Македонија. Што значи дека уште ќе продолжува, и за сето тоа време ќе се прават вакви амами наместо училишта и цркви на плоштад. А не изгледа како да ќе прекине во брзо време
|
||
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Јас мислам дека малку забегавте. Свод не значи автоматски исламска архитектура. А и да е така не гледам нешто страшно во тоа. Сепак се е во рамките на нормалата.
|
||
![]() |
||
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
|
Сликите се од вчера (22 април)
![]() DSC00241 by george k. 1981, on Flickr ![]() DSC00242 by george k. 1981, on Flickr ![]() DSC00244 by george k. 1981, on Flickr ![]() DSC00247 by george k. 1981, on Flickr ![]() DSC00251 by george k. 1981, on Flickr |
||
За сè има вторпат
|
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |