![]() |
![]() |
![]() |
Стаза околу куќа |
![]() |
Post Reply ![]() |
Author | |
OFBismarck ![]() Newbiе ![]() Joined: 26-May-2020 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() Posted: 26-May-2020 at 10:13 |
Здраво на сите.
Ми треба совет. Тековната стаза околку куќа е во лоша состојба. Дали е подобро врз неа да се постави нова, или постоечката да се отстрани и потоа да се постави нова? Во прилог, слики од постоечката. Однапред благодарам за било каков совет. Поздрав. ![]() ![]() ![]() ![]() Edited by OFBismarck - 26-May-2020 at 10:16 |
|
![]() |
|
Zelenikovo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Oct-2017 Online Status: Offline Posts: 1631 |
![]() ![]() |
Една слика многу зборои ... ако не ја тргаш старата оди со бели камчина врзнеа а донеа пушти нова, тоа ти е најефтина опција, иако ако е потпропадната навнатре, воопшто има расцеп кај нулта кота, тогај ќе имаш проблем од влага во темели, така паметно е да сториш ако не импровизирана дренажа бар со битумен да ги захефташ по 30-тина сантими најмалку споевите меѓу страта стаза и куќата ... доколку пак одиш со нова Патека, она што треба е старата да ја тргнеш за да не ти се јавуваат утре напукнатини бидејќи истата при потреси ќе работи оздола новата, на страна што може да се провлекува вода ... можеби да подископаш само простор за Цокле до самата Куќа поднего ставиш терпапир кој ќе помине и врз старата Патека, та да ја оставиш и и само бетенориш дебело армирано врзнеа ... |
|
![]() |
|
phenomenon ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 26-Oct-2010 Location: Kumanovo Online Status: Offline Posts: 2691 |
![]() ![]() |
開始されていないだけの戦いが失われ、
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |