![]() |
![]() |
![]() |
Транспортен Центар Скопје |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page 123> |
Author | |
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() Posted: 01-Oct-2010 at 15:35 |
Незнам, реков ај да пробам... ми треба за после за "реконструкцијата", а претходно немав модел, па реков ај ќе ја праам, како излезе така, но ќе биде нешто ваљда.... Па незнам, ако можете почнете го и вие... па после ќе споредуваме, на кој му е подобар.... еве една слика, до кај сум.... |
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
Ај кажете ми колкави се столбовите, јас вака од око.... акоима некој точни податоци за висината, добро ќе дојдат, за да ги поправам дур е можно, пред да ја правам платформата... секакви податоци што ги имате... бројот на столбови, на овој дел кај што се коцкасти и на делот понатаму накај Вардар, кај што се округли, таму мислам има повеќе..... итн итн..... еве уште една слика... како изгледа од стрит-вју.... |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Дали распоредот е добар? По некоја логика вака мислам дека треба да биде..... Колку што знам и сум видел столбовите ги држат деловите кај шините, оние вдлабнатите....
Edited by FoSsiL - 01-Oct-2010 at 15:48 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Напредуваме --> |
|
![]() |
|
Andrej_LJ ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2008 Location: Ljubljana Online Status: Offline Posts: 2954 |
![]() ![]() |
Браво што се нафати да го направиш Транспортниот. Одамна велам дека ќе изгледа монументално на ГЗ. Затоа би апелирал да не брзаш, туку навистина квалитетно и точно да го изработиш. Иако неможам да ти помогнам со информации (веројатно Владимир би бил најупатен), ја имаш мојата целосна морална поддршка.
![]() |
|
"Тaм, където глупостта е образец, разумът е безумие." Гьоте
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Ми се појави проблем.... почнаа да ми отстапуваат по малку.... дали е до сликата на гугл земја или до мене? И како можам да го поправам.... Едит: ја заборавив сликата Edited by FoSsiL - 01-Oct-2010 at 17:00 |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Фосил, транспортниов е навистина проект и пол, ќе треба цело истражување да се направи, вклучувајќи и на терен. Браво што си се одважил. Се надевам дека Владимир може да биде од помош. Ти треба ли некаква фотка од специфичен агол, да пребарам по архивава што ја имам на диск, може ќе ти биде од помош?
Edited by Cloverstack - 01-Oct-2010 at 18:52 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Секако.... има слики и на форумов.... но секоја слика е добредојдена..... јас ќе го направам.... како ќе излезе и дали е за на гугл земја тоа вие ќе кажете.... мене ми треба за друга работа... па затоа може и да не биде толку прецизен.... но ќе се потрудам колку што можам да направам да излезе поубаво...
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Не се разбравме, те прашав дали ти треба некоја специфична фотка, некој дел за кој имаш дилеми, па да побарам по нарачка
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
добро е некако поправив тоа отстапувањето.... мала грешка на почеток... и ми ја замрси цела работа.... еве.... Edited by FoSsiL - 01-Oct-2010 at 19:10 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
не сум сигурен околу растојанието од столб до столб дали насекаде е исто.... и се надевам не грешам.... од вудмарк до крајот кај што почнуваат кокруглите има 12 редови коцкасти... |
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
Супер си досега! За височината не му се секирај многу, тоа лесно се уредува. Се надевам дека столбовите ти се компоненти, а не секој посебно цртан, така?
|
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
да.... си ги направив на страна а после само пејст на местото каде што треба да бидат...
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Кловер... ме интересираат и деталите.... столбовите се некако внесени внатре во структурата, фасадата... мислам на делот кај автобуската, влезовите на железничка и од колосеум па до крај до паркингот..... Знам дека кај влезовите не се вклопени туку стојат надвор.... Е сега ме интересира... дали се скроз вклопени или пак до пола на дригуте места.... отприлика памтам слики ама ова го немам баш на сигурно.... |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
кловер... може да ми посочиш каде има најголеме збирка на слики на форумот од железничка.... преку нет најдов нешто.... ми отвори и тука ама незнам каде можам да најдам други....
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Е сега пак имам проблем за понатаму.... до подвозникот имав претстава, ама натаму кон автобуската не баш....
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
http://www.build.com.mk/forum/forum_posts.asp?TID=531 http://www.build.com.mk/forum/forum_posts.asp?TID=457 Од времето кога бев активен на ССЦ еве овде на прва страна имам ставено и еден куп стари мои слики од транспортниот центар: http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=395393 Еве и по нешто дополнително што присобрав од мојов компјутер: Оваа верувам ќе ти биде доста корисна особено за бројот и распоредот на столбовите: ![]() Еве и неколку поголеми панорамски: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Да. Приметив дека не е така како што ги замислував.... Па ќе го правам одпоново.... Ќе видам ако и Владимир има некои корисни информации и податоци. Ке одам и на терен.... Иако кога одам накај школо се концентрирам на ова и видов дека надворешните столбови се поголеми од тие внатрешните и дека не се унифицирани.... Целата Железничка е многу зае.ана градба.... а најлошо што не е симетрична по оската на главната пруга.... ах ааххахаахах.... ама не и се давам.... ако треба заедно ќе ја праиме ама ќе ја направиме... па и колку време да бара.... |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
По некоја претпоставка ваша.... Колку би биле високи столбовите? Отприлика.... Јас викам 8 метри....
|
|
![]() |
|
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
@FoSsiL: Структурата на подфорумот за Виртуелна Македонија ја замислив да биде со нишки за секој град посебно. Гледано од тој аспект, требаше оваа дискусија да се води во нишката "Модели во Скопје". Меѓутоа, поради габаритот на Транспортниот Центар, и тежината на изработка на самиот модел, мислам дека е во ред да си има своја нишка (барем привремено).
Тоа што го предлагам е, да ги здружиме силите за што побрзо и посоодветно да го изработиме моделов. Не верувам дека еден човек сам ќе може доволно прецизно да го изработи за кратко време. Деновиве ќе се собереме конечно, па да тргне координирано работава на ВрМК. |
|
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page 123> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |