![]() |
![]() |
![]() |
Употребна дозвола |
![]() |
Post Reply ![]() |
Author | |
Zoran972 ![]() Newbiе ![]() Joined: 14-Mar-2011 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() Posted: 14-Mar-2011 at 22:33 |
Поздрав до сите и ќе ве замолам за совет.
Имам индивидуална куќа во Хром која ги има сите дозволи од локациски услови до правосилна дозвола за градба со платени комуналии, но запнав кај употребната дозвола. Документацијата е комплетна, се што се бара за употребната дозвола, но надлежниот во општина Ѓорче Шетров ми бара дооформување на градежната парцела. Зарем тоа не е решено со локациските услови ? Зошто во последната фаза, каде објектот треба да има технички прием јас сум вратен на дооформување на граджена парцела. Благодарам однапред. |
|
![]() |
|
+Protagorist ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Nov-2012 Online Status: Offline Posts: 3588 |
![]() ![]() |
со скромно задоцнување добро е да се искоментира зошто тоа некој во општината "заборавил" да види дека маркицата во дупот е врз недооформена парцела релеватно прашање е дали вакво нешто може да се превиди од страна на надлежните, ненамерно, патем ако тоа било така зошто не си се жалел до градежната инспекција, во случај да немаш волја (пари, време, согласност и сл. да докупиш нечија парцела и ја дооформиш твојата во слични околности, прво што ќе направам е барање за промена на урбанистички план јасно во договор со општината, што иако не е ефтино (ајде бар поефтино ко измена него нов дуп) посекако е побрзо и полесно да се изведе отколку комшијата/комшиката да ти продаде дел од својата парцела... |
|
HaјсилнoтoOpужјe е вo caмитeHac cинaпoвo3pнo co НaдeжВepaЉубoв
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |