build.mk Homepage
Forum Home Forum Home > Главни теми > Изградба и ентериери
  Active Topics Active Topics
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Употребна дозвола

Bookmark and Share
 Post Reply Post Reply
Author
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
Zoran972 View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Online Status: Offline
  Quote Zoran972 Quote  Post ReplyReply #1 Topic: Употребна дозвола
    Posted: 14-Mar-2011 at 22:33
Поздрав до сите и ќе ве замолам за совет.

Имам индивидуална куќа во Хром која ги има сите дозволи од локациски услови до правосилна дозвола за градба со платени комуналии, но запнав кај употребната дозвола.
Документацијата е комплетна, се што се бара за употребната дозвола, но надлежниот во општина Ѓорче Шетров ми бара дооформување на градежната парцела.
Зарем тоа не е решено со локациските услови ?
Зошто во последната фаза, каде објектот треба да има технички прием јас сум вратен на дооформување на граджена парцела.

Благодарам однапред.
Back to Top
+Protagorist View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Online Status: Offline
  Quote +Protagorist Quote  Post ReplyReply #2 Posted: 27-Feb-2016 at 11:20

со скромно задоцнување добро е да се искоментира зошто тоа некој во општината "заборавил" да види дека маркицата во дупот е врз недооформена парцела

релеватно прашање е дали вакво нешто може да се превиди од страна на надлежните, ненамерно, патем ако тоа  било  така зошто не си се жалел до градежната инспекција, во случај да немаш волја (пари, време, согласност  и сл. да докупиш нечија парцела  и ја дооформиш твојата

во слични околности, прво што ќе направам е барање за промена на урбанистички план јасно во договор со општината, што иако не е ефтино (ајде бар поефтино ко измена него нов дуп) посекако е побрзо и полесно да се изведе  отколку комшијата/комшиката да ти продаде дел од својата парцела... 

HaјсилнoтoOpужјe е вo caмитeHac cинaпoвo3pнo co НaдeжВepaЉубoв
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

This page was generated in 0.949 seconds.

Copyright ©2007 - 2025  build.mk

Коментарите на форумот претставуваат лично мислење на нивните автори и не претставуваат официјален став на build.mk.