![]() |
![]() |
![]() |
Плочки во ходник |
![]() |
Post Reply ![]() |
Author | |
Bojan10 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 21-Jun-2011 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 504 |
![]() ![]() Posted: 22-Apr-2014 at 22:23 |
Итно ми треба совет од некој стручен.
Мене ходникот ми е целосно со паркет, меѓутоа баш на влезот првите 2 квадрата оти е од северна страна влегува дожд кога врне, а и попрактично е за чистење оти ќе се гази со чевли тука кога ќе се влегува, одлучивме да ставиме плочки. ДАЛИ да ставиме плочки порај ѕидот, како цокле, 10тина центиметри во висина, или да ми продолжи лајсната од паркетот? Според мене ужасно ќе изгледа ако ставиме, се расправаме сега дома, така се правело, јас гледав слики, точно кај нас така се прави,за да можеш со џогер да поминеш а да не го извалкаш ѕидот, меѓутоа кај поубавите куќи видов дека се става подебела лајсна и иста е и кај паркетот и кај плочките во продолжение. |
|
Од чаламот си патиме!
|
|
![]() |
|
daci92 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Dec-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1937 |
![]() ![]() |
Бојан се тоа е лична одлука. Според мене најдобро е со цокле но можеш и да го решиш со некоја пластична лајсна, што лично мислам дека кај нас не се наоѓа така лесно а незнам колку е практична бидејќи не сум видел досега користена некаде..
|
|
![]() |
|
Bojan10 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 21-Jun-2011 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 504 |
![]() ![]() |
Епа готово, јас се одлучив да одам со лајсна, а не со плочки од страна. Површината е мала, грубо ќе изгледа според мене лајсна па во продолжение плочка.
Лајсната ќе биде во бојата на первазите на вратите, и таква ќе биде низ цеиот ходник. Постои ризик да се навлажни и да се оштети, ама убаво ќе се излакира и силикон ќе иде меѓу лајсната и плочките, па што и биде. Кога ќе биде готово, ќе сликам. |
|
Од чаламот си патиме!
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |