![]() |
![]() |
![]() |
Мислење: Лифт во дневна соба |
![]() |
Post Reply ![]() |
Author | |
nikola21m ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 04-Oct-2020 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 8 |
![]() ![]() Posted: 11-Apr-2021 at 16:54 |
Барам совет од вас, пред неколку дена гледав еден стан во зграда каде што лифтот, односно онаа „коцка“ каде што поминува лифтот е дел од дневната.
Погледнете на сликава како тоа изгледа (се обидов да илустрирам): https://i.imgur.com/fjN7dwO.png ![]() Ме интересира дали во некоја друга зграда имате сретнато ваква поставеност на лифт каде што еден ѕид од дневната ве дели со лифтот? Секако во денешно време има тивки лифтови кои не се слушаат, и добри методи за изолација но ме интересира мислење од вас искусните. Секој совет е добредојден! Благодарам.https://i.imgur.com/fjN7dwO.png Edited by nikola21m - 11-Apr-2021 at 16:55 |
|
![]() |
|
stef4o ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2015 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 21563 |
![]() ![]() |
Незнам во која зграда си го приметил тоа,јас таков сличен пример имам со зградата на Елена Лука во Мичурин каде лифтовите се близу спалната кај становите од 69м2.
Верувам дека во првите години се ќе биде ок ама по 10-15 години може да се појават одредени вибрации,шкрипење и други звуци кои би можело да прават проблем.Не сум некој експерт но си тргнувам од мојата зграда каде лифтот е доста стар и се слуша а не е залепен до ниту еден стан(во спротивно би било лудница). Требало поинаку да ги проектираат но ете така испаднало. ![]() Edited by stef4o - 12-Apr-2021 at 12:51 |
|
![]() |
|
nikola21m ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 04-Oct-2020 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 8 |
![]() ![]() |
Благодарам, не се работи за Елена Лука, но слични се распоредите. Реално ептен дебилно ми е ова со мало ѕидче во дневна да имаш каде што ќе поминува лифт.. Иако се спомнуваше дека ќе има јака звучна изолација и „децибелите“ кои ги вади лифтот се мали, пак не ми прави кејф.
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |