![]() |
![]() |
![]() |
Центар - Скопје |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 7891011 57> |
Author | ||
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
|
Водно
![]() DSC03161 by george k. 1981, on Flickr ![]() DSC03162 by george k. 1981, on Flickr ![]() DSC03167 by george k. 1981, on Flickr ![]() DSC03168 by george k. 1981, on Flickr |
||
За сè има вторпат
|
||
![]() |
||
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
|
чудовиштето наречено Водно
|
||
![]() |
||
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
|
Џоле на која локација се зградите. Посебно овие двете лепенки од десната страна на сликата. |
||
![]() |
||
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
|
Дебар Маало, на ул. Дане Крапчев или ул. Радњанска (не сум сосем сигурен, заборавив), а можеби во нивна близина.
|
||
За сè има вторпат
|
||
![]() |
||
BOJAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2008 Location: SKOPJE Online Status: Offline Posts: 3438 |
![]() ![]() |
|
Не се сложувам, моето мислење е дека оние што го контролираат пазарот ги диктираат цените во нивна корист. Без разлика дали би била хотел или станбена зграда, објектов за мене е тежок просек во однос на локацијата каде е изграден и вредноста што се обидува инвеститорот да ја прикаже.
|
||
![]() |
||
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
|
незнам дали знаете ама стариот хотел Парк непадна ни со употреба на експлозиви.Само се раздрма и се разруши,но непадна |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Станбена зграда во Центар (зад ТЦ Буњаковец)
![]() ![]() |
||
За сè има вторпат
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Дајте да ја ставиме зградава на гласање, баш ме интересира какви оценки ќе дадете... Една од моите омилени во Скопје, во последно време. Ја ставив на гласање и на ЅЅС, па кој сака нека гласа и таму.
![]() ![]() ![]() http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?p=113894052#post113894052 |
||
За сè има вторпат
|
||
![]() |
||
Teglarot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Nov-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 569 |
![]() ![]() |
|
Не можам да забележам места за клима уреди. Мислам дека тоа е единствената негативна работа која ја има објектов. Кога ќе ги постават ептен ќе ја нагрдат.
Инаку и според мене ова е убедливо еден од најубавите станбени објекти изградени во Центар во изминатиов период. |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
7
![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Всушност, клима-уредите се поставени кај балкончињата, отстрана, и се многу незабележливи. Погледни во горниот десен агол на последната фотографија. ![]() Edited by Џоле - 09-May-2014 at 17:02 |
||
За сè има вторпат
|
||
![]() |
||
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
|
Убава 8+
|
||
![]() |
||
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
|
Не се сеќавам дека сум видел на друго место вакво решение на прозорите така да од моја гледна точка доста креативно и пред се складно. Ова со климите навистина е добро решение иако веројатно има и подобри. Е сега не сум по оценување без да го видам објектот во живо, зошто многу битен елемент според мене е , вклопувањето во просторот и ова може да ги варира оценките. Затоа вака на од фотографија меѓу 7 и 9
|
||
![]() |
||
Teglarot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Nov-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 569 |
![]() ![]() |
|
Не приметив... Одлично е што е така. ![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
За сè има вторпат
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
На слика изгледа одлично, во живо се доловува блискоста
![]() |
||
![]() |
||
Dzeksi ![]() Senior Member ![]() Joined: 01-Apr-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 413 |
![]() ![]() |
|
ne izgleda ni na slikava odlicno!
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Ај пробај да ме разбереш што сакам да кажам ![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Оваа зграда е завршена...
![]() ![]() |
||
За сè има вторпат
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Задниот дел...
![]() ...на оваа зграда ![]() ![]() |
||
За сè има вторпат
|
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 7891011 57> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |