![]() |
![]() |
![]() |
Телеком арена (арена Филип II Македонски) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 138139140141142 209> |
Author | |||
Buliwyf ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Mar-2010 Online Status: Offline Posts: 473 |
![]() ![]() |
||
|
|||
![]() |
|||
OCB ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: 54 Online Status: Offline Posts: 921 |
![]() ![]() |
||
Најавата е дека од септември ќе се отпочне со последната фаза - тревникот, атлетската патека, фасадата и на крај надворешната илуминација.
32,580 |
|||
![]() |
|||
dule ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Mar-2011 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 255 |
![]() ![]() |
||
Стадионов според мене го отворија ради реда,и исто така ме разочара и преносот на МТВ барем некој друг медиум да викнеа 100 пати подобар пренос ќе пренесеше.Иначе стадиот како стадион е супер освен уште да се добрават и другите работи.А за двете пеачки што пееа на отварањето немам зборови(во негативна смисла).
Edited by dule - 25-Apr-2011 at 12:51 |
|||
![]() |
|||
toasumjas ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Jun-2010 Location: Skopje/ljubljan Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
||
Затоа што понатака се наоѓаат електронските читачи на карти со рампа (ко во секое метро) кој веќе се поставени. |
|||
![]() |
|||
Superman ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Jun-2010 Online Status: Offline Posts: 154 |
![]() ![]() |
||
А кој медиум требаше да го викнат? Сител?! А1?! МТВ сепак е НАЦИОНАЛНА телевизија, преносот не беше совршен, но не беше ниту лош со оглед на опремата на МТВ. Треба да го цениме она што го имаме а што е наше заедничко. Edited by Superman - 25-Apr-2011 at 14:22 |
|||
The One Whose Name Cannot Be Spoken...
|
|||
![]() |
|||
vlatko.mk ![]() Senior Member ![]() Joined: 17-Sep-2010 Online Status: Offline Posts: 259 |
![]() ![]() |
||
Што да ценам ??? Лошата слика, мешањето на бои?
Дали можеби техниката е одговорна за лошата режија и поставеност на камерите? Само ќе те потсетам колку добар пренос ни овозможи од натпреварот Ирска-Македонија - кога се вклучи во 40 мин, кога во 50 минути пренос 30 имаше реклками и згора на се лажеа дека трасата оди само за нас, а јас преносот го гледав на SkySports ... Можам да кажам дека квалитетот, а и гледаноста им е во ранг на локалните тв станици ... криво ми е само што секој месец 150 денари ми одат во вода ... Се надевам дека нема во иднина да пренесуваат вакви настани и дека ќе си гледаме добар пренос ... |
|||
![]() |
|||
strajk ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 19-Mar-2011 Location: Skopyeah Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
||
Vkupen kapacitet 33.460 North (main stand): 10.974 of whom 494 VIP, 141 for journalists and 245 for radio and TV commentators South: 10.562 East and West: 5.962 |
|||
ФК Вардар гордоста на Скопје
|
|||
![]() |
|||
Buliwyf ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Mar-2010 Online Status: Offline Posts: 473 |
![]() ![]() |
||
Edited by Buliwyf - 25-Apr-2011 at 16:20 |
|||
![]() |
|||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Еве едно видео на кое наидов на јутјуб
|
|||
![]() |
|||
sedat ![]() Newbiе ![]() Joined: 12-Mar-2011 Location: struga Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
||
lelee poubavo otvaranje na stadion ne sum videl, tribinite prepolni do poslednoto stolce prekrasno, atmosfera nevidena lol ni zaviduvaat site baklanci za otvaranjevo
![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
Zoc ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Mar-2009 Online Status: Offline Posts: 101 |
![]() ![]() |
||
da da top bese jas odvaj vlegov nemase mesto vise
![]() |
|||
![]() |
|||
Observer ![]() Senior Member ![]() Joined: 13-Oct-2010 Location: MK Online Status: Offline Posts: 271 |
![]() ![]() |
||
Отварањето беше аматерско но побитно е што се изгради. А тоа е една прекрасна арена која ги задоволува европските стандарди. Нашиот град и нашата држава заслужуваа репрезентативен објект на кој може да се одигруваат натпревари и концерти од светски ранг. Среќно!
|
|||
http://www.facebook.com/suvenirimakedonija
|
|||
![]() |
|||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
||
што се фативте за отварањето сите, битно е како ќе функционира и изгледа стадионот, многу ми е гајле каква била снимката од отварањето
и всушност, кога ќе престанат кај нас да отвараат објекти предвреме? и кога ќе почнат да ги отвараат со одреден настан во нив, а не како со лопата што се сликаат! |
|||
![]() |
|||
Observer ![]() Senior Member ![]() Joined: 13-Oct-2010 Location: MK Online Status: Offline Posts: 271 |
![]() ![]() |
||
еве најдов убави слики на еден блог http://zoriv.blog.mk/2011/04/25/noviot-gradski-stadion-photo-gallery/
|
|||
http://www.facebook.com/suvenirimakedonija
|
|||
![]() |
|||
Dragan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2009 Location: Tetovo Online Status: Offline Posts: 1172 |
![]() ![]() |
||
Малку оф топик не критикувам но гледајте ја логикава исток и запад 5.962 седишта ( капацитет), па предходните трибини беа по 1500 седишта, градеа 2 години го зголемија капацитетот за уште по 1500 ???, бравоо нека продолжат така па ММФ радии евро обрзници се земаат, ама когај тогаш некоа планина или езеро ќе ни летне на странции ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
vladegf ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Dec-2009 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 638 |
![]() ![]() |
||
a koja ti e matematikava ziti se 1500+1500=5962? bravo!! inace edna tribina e 5962 a ne dvete vkupno |
|||
![]() |
|||
krale ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 28-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 1487 |
![]() ![]() |
||
Ти што имаше по математика? ![]() |
|||
![]() |
|||
vladegf ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Dec-2009 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 638 |
![]() ![]() |
||
1500+1500=5962!!
![]() inace edna tribina e 5962 mesta a ne dvete vkupno Edited by vladegf - 25-Apr-2011 at 20:38 |
|||
![]() |
|||
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
||
Дај бе оладете какво било отворањето и преносот. Дали е ок стадинот? Е. Дали задоволува некои европски стандарди? Задоволува. Остајте кој што сака нека прави со отворањето. Мене ми е побитно што е со лед-дисплејон, да не отишле у 21:9, затоа што премногу долг ми изгледа за 16:9, а верувајте форматот многу значи кога ќе биде пренесуван натпреварот на него, али ајде веројатно размислиле кога го ставале, а можда е и 16:9, али на сликите лошо се гледа, а и поради тоа што веројатно е пуштена на него слика со формат 4:3.
|
|||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 138139140141142 209> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |