Вести |
Post Reply | Page 123 46> |
Author | |||||
pbanks
Admin Group Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
Quote Reply
#1 Topic: Вести Posted: 09-Sep-2007 at 19:17 |
||||
Овој thread може да служи за постирање вести за одредени проекти кои се во зачетна фаза, иницијативи и сл. Се додека не се квалификуваат да добијат свој сопствен thread |
|||||
pbanks
Admin Group Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
Quote Reply #2 Posted: 21-Sep-2007 at 09:44 | ||||
блиц инфо, на Веро се копа интензивно сеа ѕирнав у градилиште... ја мислам за 10 дена максимум ќе биде готова дупката.
а на НЛБ дефинитивно се работи, дупката е огромна, и веќе е обложена колку што видов со првите изолациони слоеви.
а на објектот Партизанска/Св. Климент Охридски вчере веќе улетуваа бетоњери у градилиште
|
|||||
pbanks
Quote Reply #3 Posted: 05-Oct-2007 at 16:23 | ||||
pak jas so NLB... prvpat vidov denes da isturaat beton... rabotata ide... stariot salon na Mercedes skroz go ocistija, terenot e prazen no uste ne go ograduvaat niti ima kopanje. A kluckata na Trifun se gradi turbo, vekje gi napravija iskopite, gi postavija temelite na stolbovite i sl.
|
|||||
gotsomekicks
Senior Member Joined: 01-Sep-2007 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 305 |
Quote Reply #4 Posted: 06-Oct-2007 at 15:47 | ||||
Кај НЛБ има активност, редовно ѕиркам преку ограда... мммм.. многу ме возбудува целиот тој дел... стара железничка, рамстор, НЛБ, ГЕМА, Нова Македонија (ако се реновира), Европски универзитет, новиот хотел + трговски центар.. ммм.. ќе биде супер!!!
Абе нели ТИПО ќе го отвараа сеа почеток октомври? Ќе го отапат тоа изгледа до зимоска, а? |
|||||
Cloverstack
Admin Group Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
Quote Reply #5 Posted: 06-Oct-2007 at 17:27 | ||||
И јас многу се возбудив кога го видов. За малку не ме стрефи срце - до толку што ми беше гаден... |
|||||
gotsomekicks
Senior Member Joined: 01-Sep-2007 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 305 |
Quote Reply #6 Posted: 06-Oct-2007 at 17:57 | ||||
^^ Не ми е по ќејф зградата ни мене, али ми се допаѓа локацијата за таков објект (универзитет) т.е. баш на таа раскрсница. Од тој аспект беше кажано.
|
|||||
pbanks
Quote Reply #7 Posted: 06-Oct-2007 at 18:17 | ||||
od toj aspekt e OK, epten se ima napraveno guzva tamu, super izglea. No od aspekt na plavi stakla
BTW vo GEMA 1 (EBC) se otvori prviot dukjan, nekoja galerija
|
|||||
pbanks
Quote Reply #8 Posted: 03-Dec-2007 at 13:15 | ||||
Uste edna vest sto zaboraviv da ja napisam tuka i za zal nemozam da go najdam clanakot kaj sto ja procitav. Vsusnost bese intervju so direktorot na Vardar osiguruvanje vo vrska so primenite, novitetite, uslugite koi treba da gi ocekuvame od koga gi prevzemaa Triglav osiguruvanje od Slovenija. Megju drugoto najavi i investicija vo sovremena delovna zgrada za sedisteto vo Skopje. |
|||||
pbanks
Quote Reply #9 Posted: 11-Dec-2007 at 18:22 | ||||
Ако пробараме по старите thread-ови на SSC сигурно ќе ја најдеме информацијава за планиран приватен старечки дом во Гевгелија. Но не знаев дека проектот веќе бил во изградба т.е. бил при крај
Баш ме интересира што е деловно трговскиот центар. Дали е некој од странциве што се токмат за супермаркети или... Се на се...
Извор: Нетпрес |
|||||
Cloverstack
Admin Group Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
Quote Reply #10 Posted: 28-Dec-2007 at 21:09 | ||||
Денеска приметив (знам дека pbanks особено ќе се израдува ), дека рушењето позади цветен пазар продолжува, веќе се стигнати до самиот крај - кај паркот.
|
|||||
pbanks
Quote Reply #11 Posted: 28-Dec-2007 at 21:12 | ||||
веќе му се радувам подолго време на тоа. Објектот покрај паркот (за кој што не бев сигурен дали ќе го срушат бидејќи беше некоја цврста градба) го рушат веќе недела дена следна станица, Тинекс, Македонска куќа и сите други глупости на тој потег... |
|||||
UrbanFreak
Senior Member Joined: 28-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1732 |
Quote Reply #12 Posted: 02-Jan-2008 at 15:12 | ||||
И повторно убави вести од за мене најинтересниот реон во Македонија
|
|||||
La Linea
Senior Member Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
Quote Reply #13 Posted: 02-Jan-2008 at 17:58 | ||||
@UrbanFreak: исто мислиме за Гевгелиско Тој дел стварно има потенцијал да стане центар на случувањата во источна Македонија
|
|||||
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|||||
gotsomekicks
Quote Reply #14 Posted: 02-Jan-2008 at 18:24 | ||||
@La Linea, UrbanFreak: очигледно тука сите се слагаме, и јас и пбанкс еднаш дискутиравме на темава и дефинитивно сме прилично возбудени за тоа што му претстои на овој крај.
Edited by pbanks - 05-Nov-2008 at 00:00 |
|||||
La Linea
Senior Member Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
Quote Reply #15 Posted: 03-Jan-2008 at 14:32 | ||||
Канцеларијата на УНДП и Општината Ресен ги информираат граѓаните дека е
постигнат значаен напредок во обезбедувањето на услови за почетокот на
реализацијата на градежните работи за уредување и заштита на Голема
Река.
Преговорите со донаторот на проектот – Швајцарската агенција за развој и соработка (СДЦ), резултираа со обезбедување на дополнителни 1,000,000 Швајцарски франци кои ќе бидат искористени за изведување на работите на првата делница на реката во урбаната зона. Вкупната должина на делницата која е предмет на регулација изнесува 460 метри, а истата ќе биде уредена со оформување на минор коритото од природен камен, изградба на потпорен бетонски ѕид, значителен број на елементи од партерно уредување итн. Архитектонското решение за регулацијата на Голема Река е прикажано на сликите подолу. Со завршувањето на градежните работи на оваа делница ќе се комплетира првата фаза од целосниот проект за уредување и заштита на Голема Река. Целата должина на регулацијата изнесува околу 1 километар и се протега од мостот кај живинарската фарма, до мостот кај бензинската станица на излезот од Ресен. Истовремено, планирано е да се изведе и фекална канализација со чија помош ќе се зафатат отпадните води од објектите лоцирани по должината на речното корито. Истите ќе бидат транспортирани до главниот колетор и пречистителната станица во Езерани, каде што ќе бидат соодветно третирани пред нивното испуштање. PrespaSky, 24/12/2007 Edited by La Linea - 03-Jan-2008 at 14:35 |
|||||
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|||||
pbanks
Quote Reply #16 Posted: 03-Jan-2008 at 14:37 | ||||
кејот изгледа симпатично. Но немам никаква претстава во простор бидејќи само сум транзитирал низ Ресен. Не ни знаев дека таму има река |
|||||
Cloverstack
Quote Reply #17 Posted: 11-Jan-2008 at 04:18 | ||||
Ова ни промакнало... Ја регистриравме само првата локација.
Имате повеќе расфрлани информации по сајтот на министерството за транспорт и врски. http://www.mtc.gov.mk/
|
|||||
Cloverstack
Quote Reply #18 Posted: 22-Jan-2008 at 20:07 | ||||
Населба кај Хиподром + индустриска зона од другата страна на автопатот
За мене најинтересен момент е оној „надвозник“ што го најавуваат. Тоа е всушност планирана дијамант-клучка (прва после клучката хиподром во правец на градот). Веќе постои проширување на 2x4 ленти кај Хиподром и кај клучката кај Маџари и Ченто. Ако набрзо се претвори постојниот втор надвозник меѓу Маџари и Ченто во дијамант-клучка (како што е планирано според ГУП) и ако се придодаде оваа нова клучка што треба да се изгради за населбава и индустриската зона, ќе ја добиеме првата 2x4 автопатска делница во Македонија. Ќе биде долга нецели 4km, ама и тоа е нешто за почеток http://www.vecer.com.mk/?ItemID=C174F4250584564890FE6A190601AFB0
Edited by Cloverstack - 22-Jan-2008 at 22:16 |
|||||
ProMKD
Senior Member Joined: 25-Feb-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 244 |
Quote Reply #19 Posted: 28-Feb-2008 at 01:15 | ||||
http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=405EA102E6FD9B48B7CB88E48C875DA3 А дали некој има слушнато за ова? Ако е заедничи објект меѓу спомнатите фирми, тоа може да прерасне во нешто многу убаво за Гевгелија! |
|||||
pbanks
Quote Reply #20 Posted: 28-Feb-2008 at 09:55 | ||||
тоа се многу генерални најави кои нонстоп кружат по медиумите. Додека не се случи нешто поконкретно ќе останат само убави прикаски. Од сите досегашни проекти најавени за Гевгелија евентуално се гради само наводниот Шератон на турски Принцес. |
|||||
Post Reply | Page 123 46> |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |