![]() |
![]() |
![]() |
Бензински пумпи |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 89101112 27> |
Author | ||
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
|
оваа е фирмата што ја купи локацијата во Аеродром за 1.6 милиони евра(како и пола Кичево)-сликата ја позајмив од мојот сограѓанин my Macedonia
![]() |
||
![]() |
||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
http://aerodrom.gov.mk/tl_files/za%20opstina/generalni%20podatoci/urbanistichki%20planovi/NovoLisice.jpg
Ова е таа плавата маркица 1.41, малку неправилен облик има, онаа долгата што ја следи линијата на паркингот. |
||
![]() |
||
axel ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Dec-2009 Location: kumanovo Online Status: Offline Posts: 3654 |
![]() ![]() |
|
Спроти „Лук оил“ во Аеродром ќе никне нова бензинска![]() Во зелениот појас наспроти бензиската пумпа „Лукоил“, во близина на
монтажниот паркинг во населбата Ново Лисиче, ќе се гради нова бензинска
пумпа. Парцелата со површина од 3.042 метри квадратни, денеска на
електронско јавно наддавање ја купи фирмата „Пуцко Петрол“, за цена од
1,6 милиони евра. Оваа фирма има ланец од неколку бензински пумпи и е во
сопственост на Исмаил Јаоски, градоначалник на општина Пласница. |
||
![]() |
||
JOE ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2010 Location: Bitola Online Status: Offline Posts: 226 |
![]() ![]() |
|
Акционерското друштво “Макпетрол“ по целосното реновирање и модернизирање на своите бензиски пумпи кај “Довлеџик“, “Св. Недела“ и кај “Транскоп“ продолжува со реновирање на своите бензиски пумпи.
Имено, деновиве, откако претходно беше затворена “Макпетрол“ почна со целосно реновирање и модернизирање на бензиската пумпа кај Клиничката болница. Со нејзиното реновирање “Макпетрол“ практично ќе го заокружи процесот со целосно реновирање и модернизирање на своите бензиски пумпи. Во “Макпетрол“ истакнуваат дека реновирањето на бензиската пумпа кај Клиничката болница ќе трае нешто повеќе од еден месец. За тој период луѓето од овој дел на Битола ќе мора со бензин да се снабдуваат на другите бензиски пумпи во градот. Но за кусо време Битола ќе добие уште една современа и модерна бензинска пумпа. ![]() |
||
![]() |
||
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
|
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
||
![]() |
||
GI ![]() Newbiе ![]() Joined: 08-Aug-2009 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Бензинската пумпа кај хотелот Рамада Плаза не ја гради Лук Оил требаше да проверам пред да постирам пред десетина дена. Инфо на http://gevgelija.gov.mk/mk/index.php?option=com_content&view=article&id=753:2011-09-30-14-43-25&catid=8:actual&Itemid=1
|
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
Тркало ![]() Senior Member ![]() Joined: 31-Dec-2010 Location: Охрид Online Status: Offline Posts: 1179 |
![]() ![]() |
|
БП Елтерм ,локација Тополчани на стариот (регионален) пат Битола - Прилеп одма до надвозникот шо го спојва со магистралнио
![]() Не е баш нова ,ама да ја регистрираме.На истиов пат е уште една БП кај Могила. ![]() |
||
![]() |
||
BOJAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2008 Location: SKOPJE Online Status: Offline Posts: 3438 |
![]() ![]() |
|
Браво за Лукоил, во секој случај овој проект сеуште не навеле дека е започнат на нивната страница. |
||
![]() |
||
Macedonicus ![]() Senior Member ![]() ![]() Google Maps: Regional Expert Joined: 29-May-2011 Location: Czech Republic Online Status: Offline Posts: 398 |
![]() ![]() |
|
Во секој случај добро е што почнаа да градат повеќе пумпи, чисто за споредба Лукоил само во Софија има 18-19 бензински пумпи (колку што имаме ние во цела земја)
|
||
![]() |
||
GI ![]() Newbiе ![]() Joined: 08-Aug-2009 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Лук оил започна со градба и во Гевгелија - поточно во непосредна близина на хотелот Рамада Плаза.
|
||
![]() |
||
axel ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Dec-2009 Location: kumanovo Online Status: Offline Posts: 3654 |
![]() ![]() |
|
Нова бензинска станица на Лукоил во Охрид Охрид, 10. септември 2011 (ИНПРЕС) Лукоил Македонија, денеска ќе ја отвори новата бензинска станица на улицата „7 Ноември“ бб, наспроти новата автобуска станица во Охрид. На церемонијата ќе учествува вицепремиерот Владимир Пешевски, претставници од Амбасадата на Руската Федерација во Република Македонија, како и претставници на локалната самоуправа од Охрид. Манифестацијата ќе почне со осветување на објектот, а со чинот ќе раководи митрополитот Дебарско-кичевски г. Тимотеј, во сослужение на свешетеници од оваа епархија. Лукоил Македонија ја почна својата комерцијална дејност на 17-ти август 2005 година, согласно Меморандумот за соработка потпишан помеѓу Владата на Република Македонија и нафтената компанија ОАД ЛУКОИЛ. Првата бензинска станица во Македонија почна со работа на 1 септември, а официјално, со свеченост на која присуствуваше и премиерот на Република Македонија, беше пуштена во употреба на 8 септември 2006 година. (Крај) http://daily.mk/cluster3/95183e021ed22598b923d8409f06f124/897111 |
||
![]() |
||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
Овој допис од Минитерство за Транспорт и Врски од пред неколку месеца ни прошол за 13 бензински со дополнителни услуги. Линковите не работат. http://mtc.gov.mk/new_site/mk/storija.asp?id=3281
|
||
![]() |
||
slepci ![]() Newbiе ![]() Joined: 24-Jul-2011 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
горивото кај лукоил е почисто затоа што резервоарите им се нови и имаат подобра контрола а дека земаат гориво од окта можам да ти потврдам и со фактури и со договори
|
||
![]() |
||
Тркало ![]() Senior Member ![]() Joined: 31-Dec-2010 Location: Охрид Online Status: Offline Posts: 1179 |
![]() ![]() |
|
Епа објасни ми ја разликата сум турал и на Окта и на Лукоил.И на овие вториве секој пат сум поминувал поголема километража со иста количина гориво како Окта.Не знам дали се само адитиви? Друга работа ,вработен таму ми се колнеше дека е од Бугарија носено горивото.Се надевам не е лажго. |
||
![]() |
||
slepci ![]() Newbiе ![]() Joined: 24-Jul-2011 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
zamo da znaes deka kupuvaat od okta zarem mislis deka im se isplati da pravat trosok za dovoz na gorivo od bugarija |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Каснат едно недела дена со отворањето.Ситуација од денес,сликано набрзина од кола: ![]() ![]() Edited by lslcrew - 08-Aug-2011 at 17:29 |
||
![]() |
||
fusion ![]() Newbiе ![]() Joined: 17-Jun-2011 Online Status: Offline Posts: 12 |
![]() ![]() |
|
20,ako ne nesto promeneto
|
||
![]() |
||
BOJAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2008 Location: SKOPJE Online Status: Offline Posts: 3438 |
![]() ![]() |
|
А дали некој знае колку е финалната бројка на бензински пумпи кои Лукоил планира да ги изгради во Македонија, земајќи го предвид фактот дека Макпетрол сеуште има неколкукратно повеќе бензински станици.
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Изгледа не им се одамна ажурирани податоците.Во Битола се две,имаат и во Кичево,слушнав дека градат во Струмица.За брзо време и во Струга. Инаку,бензинската во Кичево им е едно 200 метри пред бензинската на Макпетрол на излезот накај Охрид.Два пати во последниов месец полнев гориво на неа и интересно за разлика од Макпетрол (2-3 коли),кај нив и првиот и вториот пат имаше по 10-12 возила!А имаше 3-4 вработени,најверојатно не планирале дека толку ќе се 'популарни'. |
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 89101112 27> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |