![]() |
![]() |
![]() |
Нови регистарски таблички |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 910111213 25> |
Author | ||
AmyntA ![]() Groupie ![]() Joined: 07-Nov-2011 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 91 |
![]() ![]() |
|
Предтсвката до уставен готова и е суд е јавна. Секој може да ја поднесе до Уставниот суд од свое име. еве го линкот:
http://www.scribd.com/doc/Представка до уставен за табличките место за поднесување - Уставен суд на РМ: http://www.ustavensud.mk/domino/контакт |
||
![]() |
||
AmyntA ![]() Groupie ![]() Joined: 07-Nov-2011 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 91 |
![]() ![]() |
|
+1 и од мене, и еден „like" |
||
![]() |
||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
Абе ајде, ова како алтернатива на аргументација на темата.
|
||
![]() |
||
tomi_z ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 24-Oct-2010 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 196 |
![]() ![]() |
|
+1 за горново. |
||
![]() |
||
Macedonicus ![]() Senior Member ![]() ![]() Google Maps: Regional Expert Joined: 29-May-2011 Location: Czech Republic Online Status: Offline Posts: 398 |
![]() ![]() |
|
Copyright секаде се преведува како Copyright. Знам дека си модератор ама не мислиш дека претеруваш со ова детсково препукување. Мислам не ти личи на титулата.. |
||
ಠ_ಠ
|
||
![]() |
||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
Еве седиме во подрум и заговараме. Се мислиме меѓу Хиероглифско и Линеар Б. Цената да имаме конфузен систем и смешни ознаки на сметка на демек патриотска одбрана на јазикот, а и така до сега не сме имале проблем со постојниот систем, за мене е излишно. Добивам впечаток дека од инат се прави ова веќе, не е од рационални причини по секоја цена кога веќе неможе со аргументи да се покаже дека наводно оваа кармакашата ќе ни донесе којзнае каква заштита на јазикот, барем "да се шутне кофата со млеко", како во поговорките, затоа и се оспори пред уставен.
Edited by lslcrew - 01-Dec-2011 at 22:05 |
||
![]() |
||
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
|
Не ми се верува дека си играш мајтап со кирилицата. Да не има некој скриен план за воведување на клинесто писмо во државава штом се мајтапиш со нас?
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Од многу "патриотизам" и "заштита" на јазикот, позади на таблиците она Copyright на Англиски излегло!
![]() |
||
![]() |
||
Macedonicus ![]() Senior Member ![]() ![]() Google Maps: Regional Expert Joined: 29-May-2011 Location: Czech Republic Online Status: Offline Posts: 398 |
![]() ![]() |
|
-
Edited by Macedonicus - 15-Jan-2012 at 21:31 |
||
ಠ_ಠ
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
ОЦБ, од искажаното можам да закључам дека ти текстот не го имаш прочитано, ама имаш насоки и забелешки по него!!!????
|
||
![]() |
||
ivanku ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 29-Nov-2010 Location: Куманово, Р.М Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Издржани забелешки!!! ![]() ![]() ![]() |
||
PRO PATRIA VITAM
|
||
![]() |
||
ivanku ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 29-Nov-2010 Location: Куманово, Р.М Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
[QUOTE=Macedonicus]Луѓето од МВР не се свесни каква грешка направија. Еднаш во живот ги менуваат и ги посраа. Незнам дали има надеж дека ќе го сменат правилникот и ќе ги земат во предвид предлозите дадени овде но срамота би било доколку вакви какви што се сега излезат во оптег. (со МК код помал од вообичаениот и срамнет со земја, со грдо црвено квадратче, со конвенционален и старомоден фонт итн.) Мојот последен предлог до Јанкуловска :
![]() Грбот што го користиш е официјална ознака на установата Претседател на Република Македонија па оттука и заклучокот дека како таков не може да се користи на регистарските таблици!!! Ќе мора да се бара друго решение!!! ![]() ![]() ![]() |
||
PRO PATRIA VITAM
|
||
![]() |
||
gorco ![]() Senior Member ![]() Google Maps: Regional Expert Joined: 22-Oct-2009 Online Status: Offline Posts: 642 |
![]() ![]() |
|
БРАВО Macedonicus!!! |
||
![]() |
||
OCB ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: 54 Online Status: Offline Posts: 921 |
![]() ![]() |
|
Регистарските таблици нема да бидат противуставни. Не сакам да ја оптеретувам нишкава со правни аргументи, ако сакаш да ги слушнеш контактирај ме приватно. Гледам на тебе и на други луѓе навистина ви смета новото решение, но енергијата е подобро да ја насочите на друго место. Правилникот го носи Министерот за внатрешни работи - тоа е вашата вистинска адреса. Наместо да настапите со неиздржани правни аргументи, испратете писмо во кое ќе објасните дека постои друго, поестетско а сепак функционално решение. Во писмото сублимирајте ги предлозите од нишкава кои се однесуваат на користењето на полиндроми, односно користење на буквите од двете азбуки кои се препокриваат. Дополнително испратете неколку примери (кои веќе ги има во нишкава) како тоа би изгледало визуелно. Писмото (поради економичност во дигитална форма и преку електронска пошта) испратете го и до сите медиуми. Гледам на фејсбук страната предлозите го имаат сонцето од Виргина и грбот со лав. Овој предлог не треба да се праќа од проста причина што првиот симбол како држава не смееме да го користиме, а вториот воопшто не е државен симбол. |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Еве и на кирилично т.е хибридно писмо ![]() ![]() |
||
ಠ_ಠ
|
||
![]() |
||
theMac3donian ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 30-Mar-2010 Online Status: Offline Posts: 306 |
![]() ![]() |
|
![]() Супер предлог. Само да се примени кириличното писмо (т.е. пресекот од букви) ама се друго според мене е супер. - Пропорциите и просторот помеѓу буквите/бројките. - Позицијата на амблемот (знаме/грб) - Местоположбата на МК - Фонтот е сон. Поздрав. |
||
(НУ)МНМБЗДИСМНВИМНЖНКР
|
||
![]() |
||
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
|
![]() Сигурен сум дека твојот предлог е подобар. А не, чекај... |
||
![]() |
||
buildz ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 09-May-2011 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
ОВА Е ЖИВА ГЛУПОСТ!!! ![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
И јас тоа се прашувам
![]() ![]() ![]() во споредба со GR.. ![]() и во споредба со MNE ![]() ![]() Единствено некој правник би можел да им сугерира на ова, медиумите се прилично незаинтересирани. Edited by Macedonicus - 30-Nov-2011 at 15:50 |
||
ಠ_ಠ
|
||
![]() |
||
Sashko ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Online Status: Offline Posts: 41 |
![]() ![]() |
|
Ми се допаѓа ![]() ![]() |
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 910111213 25> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |