![]() |
![]() |
![]() |
Облакодери во Скопје (општо) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 910111213 25> |
Author | |
twin ![]() Newbie ![]() ![]() Joined: 02-Aug-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
znae li nekoj sto se slucuva so zemjisteto karsi holidej in dali ima nekoj tender ili seuste nisto od toa
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
не
|
|
![]() |
|
Dragan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2009 Location: Tetovo Online Status: Offline Posts: 1172 |
![]() ![]() |
Во Скопје колку што ми е познато има уште 3 станбени згради со по 20 спрата: A ima stanbeni zgradi so poveke od 20 sprata ? |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Една од овие што се гледаат на сликата ( 42° 0'20.89"N 21°22'52.37"E ) има 20 спрата.
Во Скопје колку што ми е познато има уште 3 станбени згради со по 20 спрата: Аеродром 41°59'8.38"N 21°27'15.53"E Карпош 1 42° 0'9.30"N 21°24'43.17"E Автокоманда 42° 0'5.34"N 21°27'38.59"E Е веќе во опсег 15-18 спрата има еден куп згради |
|
![]() |
|
Dragan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2009 Location: Tetovo Online Status: Offline Posts: 1172 |
![]() ![]() |
e so ovaa skila sakam da prasam, dali onie dve zgradi se najgolemi vo skopje (mislim od stambeni zgradi) i ako znae nekoj koku sprata imaat ?
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() Edited by lslcrew - 12-Jul-2009 at 18:16 |
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
za moje mislenje ne ni trebaat stokatnici...... tamu kade se kucarkite da ima edna 18 katnica posle edna 32 katnica i edna 50 katnica
a ne 3 stokatnici...aj dojdi i kazi koj ce dojt so poll koffer so pari da investira kaj nas
ne gledate investiraat kucarki, koga ce vidis kaj balkanot kakvi investicii tamu imat i kakvi kaj nas ..kucarki...ne site ama najgolemiot del
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
abe ne e skopje za stokatnici.ne se zalazuvajte.golema rabota ako nasekade gi ima.pa mora i nie da gi imame.zoso be.so ke ni se. |
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
sigurno vladata planiralo vakvo nesto za skopje
![]() slikata e od bankok, tajlandija
kulite ne se bas isto no sepak.....
ova e metropola ne skopje
![]() |
|
![]() |
|
dimme.von.macedonia ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 30-Jun-2008 Location: Hrvatska Online Status: Offline Posts: 78 |
![]() ![]() |
Ke puknam od muka! ![]() ![]() ![]() Inaku EXTRA e ideava, dava navistina idea kako bi mozelo Skopje da lici. ( Mi se dopagja Skopjepolitan vo pozadina ![]() ![]() |
|
The beauty comes from within.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
za seto toa nema prvo pari ama ok .... jas sum siguren deka teatar centar ako se gradi ce izgleda ubavo deka taa belata zgrada e vo istiot mesto |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Не па ти, оваа „визија“ нема врска со реалните планови. Ова е направено чисто како некаква лабава презентација за Скопје во иднината. Нема никаква поткрепа во тоа како навистина се овиваат работите.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ama toj sto go napravil ova slika e super deka vaka nekako moze da izgleda skopje
1.Театар "Центар" koja treba da bide 25 ,e taa belata
2.Stokatnicite ili pedesetkatnicite levo , cervenoto
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Си ја погодил локацијата
![]() Ама кога веќе си се зафатил за оваа работа, си можел да го додадеш и облакодерот на Бојо (со кугла на кровот) ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
sorry.. ... vaka ako ja gradat g-mall togas vaka moze da izgleda od kalle
neli izgleda ubavo??
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|
Vladimir P ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Apr-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 3304 |
![]() ![]() |
![]() 102 % стојам зад оваја твоја констатација |
|
Клуб на љубители на железниците во Македонија, Macedonian Railways Fan Club
https://www.facebook.com/767277056651521/ |
|
![]() |
|
BOJAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2008 Location: SKOPJE Online Status: Offline Posts: 3438 |
![]() ![]() |
Какви стокатници, какви бакрачи. Нека не перат мозок на народот. Ние не можеме да одржуваме објект како Транспортен центар, дванаесеткатниците низ градов, а камоли вакви зданија. А дека сме мегаломани, тоа е точно, ќе направиме нешто, а потоа младите генерации по нас ќе се чудат како да го одржуваат!
|
|
![]() |
|
beTon ![]() Senior Member ![]() Joined: 25-Jun-2008 Online Status: Offline Posts: 3893 |
![]() ![]() |
абе јасно е дека ова со кризава беше одамна очекувано, само што нас ни се посреќи баш кога почнавме да подрипнуваме со волјата, но сеуште не дошол моментот за целосен колапс има уште нешто време да се гребеме те лево те десно... инаку на нет не да има муабети за кризава тоа само треба човек да не почне да чита инаку ќе зажали што воопшто почнал, мислам дека постојано сетне ќе го прогонува таа мисла и во најмала рака ќе му стане секојдневна тема за проверка или вечерен успивен коментар! инаку топло би ја препорачал анимиранава бајка за капиталистичкиот way of life (кој ако не пукне од прејадување сигурно сам ќе се изеде - сцена 26:30-28:30) http://isohunt.com/release/81272/?poster=Di...gVoice&cat=-1 што е до бојо, незнам зошто сите верувате дека се работи за негов вкус, човекот е од калапот на ѕинго, се пробил од 0 до 99 за кратко време и него освен трговско спонзорски муабети, друго ниту го интересира ниту пак има време за тоа! мислам дека овој муабет околу проектите им го има оставено на спонзорите кои нормално ќе ископаат асолни тимови за проектирање или веќе некој готов проект ќе му го отстапат! бојо е само фигура во цела приказна. нејќам да преудицирам кој стои зад него т.е. да клеветам, но човек не треба да биде многу упатен за да сконта како интендант на јна станал доктор на науки а капак па има и сопствен универзитет кој наоружан со најтоп акредитации! ќе биде смеење сега со телевизијата кога ќе ја отвори но не верувам дека ќе дотера до претседател на држава , амбиција која ја имаат пример други веќе утврдени медиумски координатори во МКД... |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 910111213 25> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |