![]() |
![]() |
![]() |
Св. Константин и Елена - Центар |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1011121314 22> |
Author | |
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
I toaletot na vrvot
![]() |
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
Камбанаријата...
![]() |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
Еден Дечко ![]() Senior Member ![]() Joined: 24-Nov-2013 Online Status: Offline Posts: 277 |
![]() ![]() |
Претпоставувам се шегуваш, барок стилот нема никаква врска со типот на нашите цркви, вистински барокни зданија и цркви ќе најдиш во Италија и Франција. Но тоа незначи дека нашите се помалку вредни, да бидам искрен мене нашите кои што веќе ги имаме низ Македонија ми се дури и поубави, интересен е принципот на кој се изработува фасадата од истите и особено покривот доколку истиот е од ќерамиди.
Колку една таква црква ќе се вклопи во скопската урбана џунгла ќе видиме по завршувањето на градбата, но мислам дека ќе формира интересен впечаток. Edited by Еден Дечко - 08-Mar-2014 at 00:37 |
|
![]() |
|
sashakv ![]() Senior Member ![]() Joined: 24-Mar-2013 Online Status: Offline Posts: 147 |
![]() ![]() |
Jas mislam deka e barok najavtenticen za ovije prostori
![]() |
|
![]() |
|
Еден Дечко ![]() Senior Member ![]() Joined: 24-Nov-2013 Online Status: Offline Posts: 277 |
![]() ![]() |
На рендерите куполите беа изработени од некоја легура најверојатно што би била налик златно жолта, но јас повеќе преферирам со ќерамиди затоа што ми е некако по афтентично за нашите простори и повеќе ќе ми се допаѓа доколку покривот се изработи од ќерамиди.
|
|
![]() |
|
sashakv ![]() Senior Member ![]() Joined: 24-Mar-2013 Online Status: Offline Posts: 147 |
![]() ![]() |
Ami,na slikite gledav deka ke bidi nekoja zolta boja na pokrivot na kupolite?
|
|
![]() |
|
daci92 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Dec-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1937 |
![]() ![]() |
Еве од друга страна, се гледа дека почнале на една од куполите да ставаат кров од ќерамиди.
![]() |
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Feb-2008 Location: Lerinsko Online Status: Offline Posts: 754 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Z|evzek ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Jun-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 423 |
![]() ![]() |
Крстот не е тој од рендерите се надевам дека моменталниот ќе биде заменет во иднина
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
денес
![]() . by george k. 1981, on Flickr ![]() DSC02377 by george k. 1981, on Flickr ![]() DSC02378 by george k. 1981, on Flickr |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
Djole88 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-May-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 611 |
![]() ![]() |
нема некое правило на која страна од црквата мора да е камбанаријата ? незнам, само прашувам
![]() |
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
takov e agolov samo, ne e tolku strashno
|
|
![]() |
|
marko.kostoff ![]() Senior Member ![]() Joined: 10-Oct-2013 Online Status: Offline Posts: 104 |
![]() ![]() |
![]() Edited by marko.kostoff - 29-Jan-2014 at 19:57 |
|
![]() |
|
mackomk ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 130 |
![]() ![]() |
Од овој агол, мислам дека многу подобро ќе беше камбанаријата да ја позиционираат во спротивниот агол,некако цела црква ќе ја скрие.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Камбанаријата
![]() |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
И на мене ми се допаѓа, позитивна работа е што дизајнот е така изработен па на тој начин ниту црквата ја игнорира околината ниту пак околината ја игнориа црквата, останува да видиме само како фасадата која ќе биде изработена од бел травертин ќе се вклопува во околината.
|
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
Темпото е супер! Многу голема за просторот. На еден верски објект им треба место! Се надевам дека до лето ќе ја видам црквата во финална фаза.
|
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
i mene, mislam deka mi e favorit ako moze taka da se kaze od celiot proekt. isto i mestopolozbata e dobra, e sega krajniot rezultat ke vidime kakov ke bide, na rednderive izgleda pristojno. |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1011121314 22> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |