![]() |
![]() |
![]() |
Експресен пат Штип - Радовиш |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1112131415 24> |
Author | ||
Marxentric ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Apr-2020 Location: Paionia Online Status: Offline Posts: 334 |
![]() ![]() |
|
Клучка Штип Југ веќе се користи, а на експресниот има и хоризонтална сигнализација некои 3-4 км, колку што можеше да се види.
![]() ![]() Клучка Штип Југ веќе се користи, а на експресниот има и хоризонтална сигнализација некои 3-4 км, колку што можеше да се види. Edited by Marxentric - 07-Nov-2020 at 22:37 |
||
![]() |
||
jjmacedonia ![]() Newbie ![]() ![]() Joined: 31-Aug-2020 Online Status: Offline Posts: 31 |
![]() ![]() |
|
Убаво си пише три чешми до клуча радовиш, не до радовиш кај штип што е клучката за,радовиш
|
||
![]() |
||
Marxentric ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Apr-2020 Location: Paionia Online Status: Offline Posts: 334 |
![]() ![]() |
|
Ако прва фаза е Штип-Бучим, тогаш втора фаза не може да биде Три Чешми-Радовиш бидејќи се преклопува со првата фаза. Најверојатно мислат на секциите Три Чешми-Штип и Бучим-Радовиш. Гаф до гаф од министри и политичари, Дурловски не знаеше кај е Градско, овие прават 600 км автопат, талентчиња ![]() |
||
![]() |
||
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() од фб страницата на Јавно претпријатие за државни патишта |
||
За сè има вторпат
|
||
![]() |
||
The Wild Boy ![]() Senior Member ![]() Joined: 19-Jan-2020 Online Status: Offline Posts: 504 |
![]() ![]() |
|
Не реков за целиот проект, туку оној од Штип Југ па до клучка Радовиш, тој да. А делот со фабриките и бензинските за тоа секако ќе се почека.
Edit: Оти рече тој што е директор на ЈП Патишта дека правеле напори и тој дел заедно да се пушти со делот Штип - Југ до Бучим. Па така да, најдоцна до Февруари. Edited by The Wild Boy - 13-Oct-2020 at 01:13 |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Нема шанси целиот да го пуштат до Нова Година, скоро почнаа да раскопуваат кај последната секција . Пред Радовиш допрва се пробива трасата на некои места, за 2 месеца сигурно нема да се извршат сите бетонски работи, тампонирања, асфалтирања и се друго што испуштив. Но делот од Штип Југ би требало да го пуштат да му се порадуваме.
|
||
![]() |
||
The Wild Boy ![]() Senior Member ![]() Joined: 19-Jan-2020 Online Status: Offline Posts: 504 |
![]() ![]() |
|
Уште 2 - 3 месеци
![]() Се надевам ќе биде готов овој проект пред новогодишните празници, ќе биде од голема корист. |
||
![]() |
||
MKDSTRUGA ![]() Senior Member ![]() Joined: 20-Jun-2018 Online Status: Offline Posts: 465 |
![]() ![]() |
|
Od satelitski snimki na Sentinel hub se gleda izvesen progres osobeno sto e zapocnata delnicatata od Bucim do Radovish. Otanuva da se resi delot okolu industriskata zona vo Stip i benzinskite na Makpetrol vednas posle Avtopatot.
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Новости?
Немам поминато изминатиот месец, па немам увидено како што. Ако поминам за празниците ќе пишам, ама изгледа слабо. |
||
![]() |
||
none_ski ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 17-Jan-2019 Online Status: Offline Posts: 61 |
![]() ![]() |
|
Не смее да се намалува ширина на пат, може (ако има потреба) само да се намали дел од ширината на лентите за застанување на бензинските. Не знам како е точната ситуација, но верувам ќе се реши за брзо. Поголемиот проблем мислам дека се фабриките.
Кај Радовиш само се шири главниот правец од десна страна, другото останува како што е. |
||
the more you use your brain, the more brain you will have to use.
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Ах, океј тогаш. Мене тоа ме збуни оти кај подмоље го рушеа потпатникот.. Кај бензинските ако е така, тогаш просторот за лентата за запирање ќе се намали, или има доволно простор за цела лента за запирање? Клучка Радовиш си останува труба само проширена, така? |
||
![]() |
||
none_ski ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 17-Jan-2019 Online Status: Offline Posts: 61 |
![]() ![]() |
|
Затоа што нема потреба да се руши. Се прошируваат само крајните ѕидови од десна страна, се прават нови крила и се проширува плочата. Се работи за подпатник, не за надпатник, не се шири коловозот под него па да мора да се руши туку врз него, и така е возможно ширење без рушење. Експресниот пат завршува нешто после клучката, околу 250м после излезната рампа од Радовиш накај Струмица.
За секција 1 моментално како што знам може да се работи делот од после фабриките до клучка Штип Југ, поради тоа што сеуште не е решено што ќе биде со приклучувањето на фабриките и што со бензинските. Искрено, не верувам дека ќе се руши било која бензинска, може само да им се скрати дел од пристапот, не се шири толку многу патот за да мора да се руши. |
||
the more you use your brain, the more brain you will have to use.
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Надвожњакот кај клучка Ињево, и кај клучка Радовиш зошто не го рушат??
Како планираат да го прошируваат? Дали може еден одреден надвожњак, па и мост да се прошири без да се руши?? Како во овој случај им е во план да го изведат тоа проширување? Гледам само тоа железата и плочите од двете страни на надвожнаците се извадени, и асфалтот ако не се грешам е тргнат. И дали овој експресен пат завршува баш кај клучката Радовиш, или оди и малку после самата клучка? За другото, приметив после Три Чешми, правец Штип имаше табла дека ќе се изведуваат градежни работи. Не видов убаво ама очигледно е за првата фаза од овој експресен пат. Па така да, они веќе нашле решение чим ќе почнат со градежни активности за делот со бензинските и делот од ТИРЗ Штип (фабриките). Ако имате информации вие што сте по информирани споделете. Јас мислам почетокот на годинава слушнав, а и спомнав овде дека нешто на вести министерот збореше демек ќе ги рушеле бензинските кај Три Чешми. Е сега дали ќе ги рушат или не, тоа јас појма немам ама знам дека макпетрол по втора пат си ја реновираа, и средија бензинската правец Три Чешми - Клучка Кадрифаково. Имам и други новости, но тие како една целина ќе ги објавам во општата тема за автопатишта и експресни патишта. Се шетав малце низ Македонија, и имам доста што да кажам. Ако не е проблем од модераторите / админите на форумот ќе отворам и нови теми за нови и планирани идни патни правци. Edited by The Wild Boy - 17-Aug-2020 at 16:00 |
||
![]() |
||
Phalanx ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 06-Nov-2010 Location: Munich Online Status: Offline Posts: 70 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Здравје боже да положам, ќе ставам и dashcam и така ќе снимам. |
||
![]() |
||
WolfLeader ![]() Senior Member ![]() Joined: 03-Aug-2015 Online Status: Offline Posts: 694 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
||
Denko ![]() Senior Member ![]() Joined: 14-Aug-2010 Online Status: Offline Posts: 2271 |
![]() ![]() |
|
![]() Sledniot pat koga ke snimas sedni napred. |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Незнам, ама еве моментално минибусот на Струмица експрес мораше да се врати бидејки клучката кај Радовиш (таа после с. Ињево) ќе ја надоградуваат и најверојатно надвозникот ќе се руши како што направија кај Охрид.
Јас неможев никаде да најдам слики за тоа како ќе изгледаат новите клучки кај с. Ињево, и кај Радовиш, ако има некој или ако знар нека сподели На моето видео што го пратив погоре можеш да ги видиш градежните работи. Имам убаво објаснето во моето видео. И да, столбовите кај мостот лакавица и мене некако мали ми изгледаат. |
||
![]() |
||
Théoden ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 31-May-2018 Location: Р. Македонија Online Status: Offline Posts: 580 |
![]() ![]() |
|
Многу ретки некако столбовиве. ![]() Знае некој дали клучката за Радовиш и с. Ињево ќе прерасне во клучка од тип ромб? |
||
![]() |
||
stef4o ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2015 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 21563 |
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() https://www.facebook.com/alpineproekt |
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1112131415 24> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |