![]() |
![]() |
![]() |
Битолски сообраќај (општо) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1112131415 18> |
Author | ||
JOE ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2010 Location: Bitola Online Status: Offline Posts: 226 |
![]() ![]() |
|
Многу бавно одат работите на влезот од Скопје и Прилеп,тампонирнао е се ивичњаци се пристигнати ама не се поставени,сега е убо времето наместо да го искористат се влечкаат.Срамота еден булевар од 1 километар цела година се прави,а да не збораме дека треба да се продолжи дури до петлето кизнај колку години ке не фати.
|
||
![]() |
||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
Младен ми се допаѓа фразава „баш таму паркирав“ филозофија. Многу е распространета, особено кога доаѓа до некои вакви значајни урбани реформи во сообраќајните режими секогаш има голема лоби група за задржување какво-такво решение одколку некое промислено. Силите на статус квото се длабоко навлезени и на микро ниво. Секако не треба да бидат причина за ретерирање пред проблемите.
|
||
![]() |
||
mladen_s ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-May-2010 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 407 |
![]() ![]() |
|
Па, некој мора да се осмели, и да испадне поголем кабадаја од Охриѓани
![]() ![]() Edited by mladen_s - 02-Nov-2010 at 14:05 |
||
![]() |
||
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
|
интересна поема
![]() |
||
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
||
![]() |
||
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
|
Кога во Охрид не можат да го затворат старото jадро за возила, Edited by гитардемон - 02-Nov-2010 at 10:46 |
||
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
||
![]() |
||
mladen_s ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-May-2010 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 407 |
![]() ![]() |
|
Добро што се сетиле дека има сообраќаен отсек на универзитетот.. Ако бидат отворени за сугестии, како што беа за касарните (мене ми прифатија 3 приговори нпр.) ќе биде одлично. Единствено ме загрижува дали ќе имаат доволно храброст да ги спроведат решенијата. Зголемувањето на пешачките зони, прекрасна заложба, ќе ги засегне сите оние со „баш таму паркирав“ филозофија, и ќе предизвика отпор. Сепак, ако вложат малку во едукација, брошурки и сл. ќе има подршка.
И добро е ако проектов го истакнува името на факултетот, чисто да биде малку отпорен на политичка идентификација (колку што е тоа можно кај нас). Еве тоа што лично ме интересира е дали ќе предвидат зони за интерен сообраќај - пешачки улици во старото градско јадро. Знам колку ова би наишло на првичен отпор.. Edited by mladen_s - 02-Nov-2010 at 09:47 |
||
![]() |
||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Гитар добро се сеќавам на овие рендери и претпоставив вчера дека се работи за истиот проект, но ме мрзеше да проверувам и не прашав да не стварам конфузија.
|
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
|
А, за така ![]() |
||
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
А после малку пребарување гледам дека постот не ми е тука! |
||
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Информирав за ова со скечови, рендери и нацрти уште пред 5 (ПЕТ) месеци, ама кој ме тркала... ![]() |
||
|
||
![]() |
||
Danielbtmk ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 26-Jan-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 693 |
![]() ![]() |
|
Обележаното со зелено е улицата која треба да биди под земја...
![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Од постов на lslcrew сфатив за која улица се работи и апсолутно се слагам околу потребата. Но кои се поточно тие згради „грозд“? И дали имало некаква објава за ова каде има некаква информација за кога поточно се планира, или е типичен македонски проект на хартија.
Edited by Cloverstack - 21-Sep-2010 at 10:38 |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Таа локација за Битола е потполно истото што е рекорд за Скопје. Централна возачка улица пресекува централна шетачка улица. Мене ми изгледа ова апсолутно потребно да се премости сообраќајот и да се се запази континуитет за пешачката зона Широк Сокак.
|
||
![]() |
||
Danielbtmk ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 26-Jan-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 693 |
![]() ![]() |
|
90000 денари?? Изгледа е грешка. А инаку наскоро во Битола ќе се гради подземна улица од зградите "грозд" до Епинал. Знае некој нешто повеќе за тоа?
|
||
![]() |
||
axel ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Dec-2009 Location: kumanovo Online Status: Offline Posts: 3654 |
![]() ![]() |
|
Булевар на влезот во Битола До крајот на годинава на влезот во Битола од страната на Прилеп треба да се доизгради булеварот, кој е предвидено да има четири сообраќајни ленти. Со тоа ќе се олесни протокот на возила, а Битола ќе се ослободи од стариот тесен пат полн со дупки и крпеници, кој им оставаше лош впечаток на посетителите.- Планирано е оваа градежна сезона да завршиме со сите активности околу булеварскиот влез во градот. Во еден дел тој е веќе направен, односно на потегот до црквата Света Недела. За другиот дел имаше проблем со преклопување на парцелите, па моравме дополнително да интервениравме во делот на ридот - изјави битолскиот градоначалник Владимир Талески. Инаку, патот се реновира со пари на Владата, која за овој проект издвои 90.000 денари. (Ж.З.) http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=CF68360DF976DE4180EF849E67B4ED47 |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Да. По целата должина на улицата, веќе првиот дел е нареден со плочки, а другиот сега го копаат...(слики од утре...)
![]() |
||
![]() |
||
G.I. Joe ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Aug-2009 Online Status: Offline Posts: 417 |
![]() ![]() |
|
pesackata pateka ke bidi po cela dolzina na ul ''vasko karangelevski'' ili samo na toj delot ''bugarite'' kaj so bea ???? neka ja naprat po cela dolzina , 100m vaka idat samo
|
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1112131415 18> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |