![]() |
![]() |
![]() |
Мост кај МНТ (првично планиран со Панорамско трк.) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1213141516 29> |
Author | |||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
||
![]() цени тешко е да се стандардизираат во дискусија, сепак има голема разлика од панаѓурски гето-реквизит и големите панорамски тркала по метрополиве во светот засега, вака пазарско-чаршиски (ама од искуство) може да ти кажам дека кај нас се гради првото, по цена на второто и инаку, за тркалово во Манчестер прочитав дека коштало некаде околу пет милиони евра, а за нашево никогаш нема да се знае затоа што цените на Ск2014 се менуваат како да се работи за берза... Edited by zabegan - 11-Mar-2015 at 17:55 |
|||
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|||
![]() |
|||
beTon ![]() Senior Member ![]() Joined: 25-Jun-2008 Online Status: Offline Posts: 3893 |
![]() ![]() |
||
конечно незнам зошто политиката се иземаше до сега од форумот, просто апстрахирање од истата не е возможно смиот урбанизам од секогаш кај нас е политички устроен, а и мене повтороно ми бевте тргнале пост во слична конотација во нишката ск'14 па остај друго кло и ми едитирал од куртоазија еден пост колку да ми стави до знаење дека за политика тука нема место ![]() можноста проектов да преживее навистина зависи од постојната власт, но кој верува дека истата сама ќе се повлече или пак сдс е способен револуционерно да ја симне, истиот очигледно е дека е кусоглед, но кога можеа екс министри ко фрче да бидат кусогледи што па ние кои сме политички лаици, иако неговата кусогледост е иронична та нели повикуваше на отфрлање или замена на постојната власт со странска интервенција она демек иктатура поинаку не можело нејсе, факт е дека тркалото се случува, факт е дека само така може да го избегнеме, а уште посигурно е дека ќе го биде, прашање е дали е можно некој да го испорача за поефтино, може ли некој да ископа цените на слични панорамски тркала, дали е точна таа бројката што ја посочува лу-ри за она во Манчестер |
|||
![]() |
|||
BOJAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2008 Location: SKOPJE Online Status: Offline Posts: 3438 |
![]() ![]() |
||
Јас не мислам да се расправам на форум. Можам само едно да кажам, сето она што е изградено од Архитектот и Урбанист од булевар Илинден јас не го прифаќам. Едноставно, доаѓа по неприроден пат на нештата. Кога ќе излезе сам, во јавност, на телевизија, да каже јас сакам Панорамско тркало во центарот на Скопје, па ајде да дискутираме на оваа тема, тогаш тоа ќе го прифатам како тема за муабет.
Вака, вакви проекти ги буткаат еден градоначалник на град, двајца-тројца архитекти што немаат една шахта претходно проектирано, уште десетина медиумски шарлатани и пар бизнисмени кои ќе си ги соберат парите и ќе му свртат грб. И тоа е. И кога влегуваме во политички муабети, и самите си знаат дека Центар веќе нема никогаш да го добијат во живот, а и Скопје ќе го изгубат. И не треба да се вртат наоколу, нивните архитектонски лудила ќе ги бутнат! |
|||
![]() |
|||
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
||
Ако се водиме од дневни настани,ништо не правиме
|
|||
![]() |
|||
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
||
Ѓоко и на мене некој работи не ми се допаѓат и за тоа веќе имам зборувано , тоа е и човечки. Не човечки е АПЛА ништо да не ти се допаѓа или обратно. Она што мене ми пречи е ПОЛИТИКАНСТВОТО кое почна на форумот да се промовира откога почна зајакот да пука петарди. Мислам дека сите заедно во минатиот период успеавме да го одржиме деполитизиран форумот и глупо е сега некоја политичка лудост или лажна политичка еуфорија да де шири а за таа цел да се злоупотребува форумот. |
|||
![]() |
|||
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
||
Ќе станам досаден ама јас како подржувач на ск2014 сум против тркалото,како и мост на тоа место
|
|||
![]() |
|||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
||
|
|||
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|||
![]() |
|||
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
||
Брее шо ти се вика опозициска еуфорија. Ако ќе ви помине. Кај и да е ќе завршат петардите.Патем ако сакаш може да се кладиме дека овој проект ќе се заврши. Edited by kultuzin - 10-Mar-2015 at 22:51 |
|||
![]() |
|||
BOJAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2008 Location: SKOPJE Online Status: Offline Posts: 3438 |
![]() ![]() |
||
Ова срање нема да стигнат да го доградат, тоа биди сигурен! |
|||
![]() |
|||
beTon ![]() Senior Member ![]() Joined: 25-Jun-2008 Online Status: Offline Posts: 3893 |
![]() ![]() |
||
ако е затворен буџетот тоа тешко, односно ако веќе е нарачано тркалото посекако ќе ни го испорачаат, прашање е дали на друго место би го паркирале во други околности други планери - макар што истите додека дојдат ќе мине може уште цела една деценија ако не и повеќе, веројатно бидејки го истрошија и својот последен адут за поткусурување мене би ме иненадило ако го направат некоја нова математика во случај да не е склучен договорот за трколото и за та сума стават 4 тркала наоколу, комотно по едно на сите скопски тумби |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
најискрено се надевам дека со овие кавгиве кај овие `горе`,нема да се гради тркалото,или барем нека се направи мостот ама без тркало
огромна морална подршка за кумот да истрае и малку пожестоко да се спротистави барем за ова(повторувам за објектите од ск2014 сум за,а за `дотаоците против) |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
ако не го направат со симболичен билет а социјалните случаи нема да бидне и сончево тркало, макар ставиле и тоа сончевата розета на него [1] комотно можат со секоја рата социјална помош да делат и по 4 бесплатни билета за тркалото и жичарата, каруселите јасно би требало да се бесплатни претпоставувам ќе стават уште |
|||
![]() |
|||
jyvation ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2013 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 4191 |
![]() ![]() |
||
![]() |
|||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
||
1
![]() 2 ![]() |
|||
![]() |
|||
Portal ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 452 |
![]() ![]() |
||
lele imame golemi trkali, brodovi toest univ restorani plazi prskalici, most star nov pa uste ponov pa statuetki pun most so sekoj i sesto... ali smizle su najubavi
![]() kao mali pariZ ... Leskoac i Vranje porano kompiri i kromid noseva sega idat kato turistii da se slukaat ![]() |
|||
![]() |
|||
MIKI1 ![]() Senior Member ![]() Joined: 14-Jan-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 313 |
![]() ![]() |
||
Целиов град одамна не е град, оти низ него гради кој ќе стигне.
Градов (?) на големо наликува на Лас Вегас, иако фелата од цел Балкан, а можеби и пошироко, напросто го исмејува проектот „Скопје 2014„. На власта нејќе да и‘ чуе и си го тера она кое го наумила, претворајќи го градов во збирштина од случајно поставени објекти, кои ќе ги гледам(е) дур‘ сме живи. |
|||
![]() |
|||
alexsend ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2011 Location: Скопје, Центар Online Status: Offline Posts: 2086 |
![]() ![]() |
||
Целиов град стана ироничен. Немаме луна парк ама на сред плоштад имаме глупава вртелешка и панорамско тркало...
|
|||
![]() |
|||
jyvation ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2013 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 4191 |
![]() ![]() |
||
Теренот за Панорамското тркало го лапна пола Вардар
![]() http://vecer.mk/skopska/terenot-za-panoramskoto-trkalo-go-lapna-pola-vardar |
|||
![]() |
|||
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
||
Со овој проект конечно ќе се стави крај на градската плажа под МНТ, што покажува колку кратковиди се проектите на Коце, како и дека нема сериозен пристап во планирањето на содржините, туку се работи на принцип „плукни-залепи“.
Edited by Џоле - 08-Nov-2014 at 18:18 |
|||
За сè има вторпат
|
|||
![]() |
|||
mirakuliks ![]() Senior Member ![]() Joined: 06-Feb-2010 Location: New York Online Status: Offline Posts: 831 |
![]() ![]() |
||
![]() |
|||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1213141516 29> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |