![]() |
![]() |
![]() |
Агенција за електронски комуникации |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 14151617> |
Author | |||
Mobile ![]() Groupie ![]() Joined: 19-Mar-2011 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
||
od www.makfax.com.mk ili www.mia.com.mk
samo go mrzelo da ja namali fotkata malce pred da ja postira |
|||
![]() |
|||
G.I. Joe ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Aug-2009 Online Status: Offline Posts: 417 |
![]() ![]() |
||
lsl od kade gi naogjas ove sliki ? prisustvuvas na nastanite ? se shalam
![]() |
|||
![]() |
|||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
||
![]() |
|||
![]() |
|||
G.I. Joe ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Aug-2009 Online Status: Offline Posts: 417 |
![]() ![]() |
||
da i jas pred se mislev na toj so nametna tamu da se vcrtaat markici posto ne veruvam deka nekoj od strukata dobil takva brilijantna idea ..zboram za od Ustaven do MNR objektite |
|||
![]() |
|||
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
||
После свадба - тапани, ко што се вика. А за врв, односно дно, баш и не сум сигурен. Мислам дека секој објект во „проектов“ е во конкуренција за таа позиција. Башка сеуште не сме виделе се (хинт: барокно панорамско тркало. |
|||
![]() |
|||
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
||
Некои од авторите се познати, УС е на Слободан Живковски, Театарот на Јован Стефановски Жан, ВМРО музејот на Зоран Петров, а уште се спомнуваат и Мангаровски, Божиновски, Паско Кузман (???), Марјан Камиловски (???) и други. Овие шо се за резил ок, ама јас лично вината/одговорноста најмногу ја гледам во нарачателот на објектите кој ги има поставено параметрите за изглед на истите и ги има измислено маркиците во најневозможни локации. |
|||
![]() |
|||
Gradinarot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Aug-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 369 |
![]() ![]() |
||
bljak....the end
|
|||
..... .......
|
|||
![]() |
|||
spaceman091 ![]() Senior Member ![]() Joined: 26-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 516 |
![]() ![]() |
||
eve tuka bas se gleda agencijata i amfiteatarot
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
se nadevam ke docekame da gi doznajme so ime i prezime odgovornite za ovaj kriminal , posto jas kako arhitekt ne veruvam deka ima nekoj kolega so bi postavil tamu objekti samo za da se pokrijat drugi objekti . toa nema nisto zaednicko so arhitekturata i urbanizmot .. site politicari dali levi ili desni si dozvoluvaat premnogu i mislam deka e redno da gi trgnat racete od nasata struka ...... p.s dali ne ve potsekja fasadata na AEK na fasadata od krivata kula vo Piza ? ![]() Edited by G.I. Joe - 24-Mar-2011 at 01:53 |
|||
![]() |
|||
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
||
Потпис за триумфалната капија и црквата. Но не ми е јасно, кога се прикажа видеото, зошто од КБ никој не излезе јавно да каже дека се затвора видикот кон нивната зграда. Ако уставен ете ради естетски изглед мораше да помине, ова зградуле сигурно можеше со притисок од јавноста да биде тргнато. Вака иаме античка градба (судот), па овој АЕК во некој италијански стил, па недефинираната зграда на финансиската полиција (мислам беше тоа) и на крај една зграда со некаков микс. Јас не бев критички настроен кон проектов се додека не ја започнаа капијата, а со овој АЕК-ов се достигнува врвот. Се прашувам само какво ќе биде разминувањето меѓу зградава и КБ.
|
|||
![]() |
|||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
||
Апсолутно тоа е една од главните цели. Повторно немаше да го оправдам СК2014, но ќе бев многу помалку разочаран доколку се работеше само за естетски но не и за урбанистички криминал. Во урбанистички криминал го вбројувам редот згради од Уставен суд до новото МНР, црквата на плоштад и триумфалната капија. |
|||
![]() |
|||
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
||
![]() Да да знам кој ресторен е, таму бев еднаш на свадба. ![]() |
|||
![]() |
|||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
||
Ресторан на локацијата веќе има, само е оставен на забот на времето. Горната закосена платформа на времето беше прекрасен ресторан со поглед на Вардар и на кејот. |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
На местово на зградава баш фино ќе дојдеше една отворена пешачка зона, можда мал ресторан и кафуле и отворени тераси. За мерак.
|
|||
![]() |
|||
Шпер ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Jun-2009 Location: Струмица Online Status: Offline Posts: 310 |
![]() ![]() |
||
И јас го делам мислењето дека локацијата не чини.
МОБ е доста маркантна и убава градба... |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
||
Нејасно е до крај како планираат да го изведат трибинскиот дел од амфитеатарот. Ќе беше фино да го уклопат во рамки на долниот дел од кејот па во слободно време да биде како некои скали од долниот дел на кејот до горниот каде што се филхармонија и операта. Прашувам зашто на планот се гледаат трибините како пресечени.
|
|||
![]() |
|||
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
||
Според мене непотребно силување на толку мал простор бутат огромен број на објекти како Јапан да сме и да немаме место. Неколку објекти како што се овој и филхармонијата можеа да ги поместат на лево веднаш до новиот театар. Според мене многу подобар ефект се постига кога околу објектот има поголем простор со што самиот објект добива на значење и доага до израз неговата евентуална убавина.
|
|||
![]() |
|||
spaceman091 ![]() Senior Member ![]() Joined: 26-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 516 |
![]() ![]() |
||
znaci ke se izgradi amfiteatarot, i teoretski pozadi nego ili pa amfi teatarot ke bide vo nekoja smisla kako vlez kon filharmonijata ? posto filharmonijata bi se naogala pozadi nego taka?
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Испомешале нешто. Во дуп-от си постои амфитеатараот а во клипот го нема. Сепак дупот е официјалната верзија, имало и најави амфитеатарот, така да ќе се прави.
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
sega mene edna rabota ne mi e jasna, izmegu agencijava i financiskata policija ke bide li toj amfiteatarot ili ovie dve zgradi ke bidat spoeni?
|
|||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 14151617> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |