![]() |
![]() |
![]() |
Телеком арена (арена Филип II Македонски) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 169170171172173 209> |
Author | |
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
poubo e starata da se urne i da se gradi nova
|
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
i mene mi izgleda vaka, sakav i porano da prasam no ne bev siguren dali imav pravo
|
|
![]() |
|
Dragan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2009 Location: Tetovo Online Status: Offline Posts: 1172 |
![]() ![]() |
mene mi izgleda malku navalena tribinata kon zapadnata, sto vikate vie??
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Dragan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2009 Location: Tetovo Online Status: Offline Posts: 1172 |
![]() ![]() |
ПОГЛЕД Гладијаторска арена
Ќе се претвори ли Градски стадион по неговата
реконструкција во гладијаторска арена или во импозантен фудбалски
храм!? Со оваа дилема се соочува јавноста по шпекулациите дека по
реконструкцијата на објектот ќе никнат лавови, сонцето од Вергина,
војници со копја и штитови, дваесетметарски скулптури... Античките
обележја на спортскиот комплекс би се оправдале со неодамнешното
преименување на стадионот во „Филип Втори“. Демек, џабе било името на
објектот без симболики на македонскиот војсководец. http://www.utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=4FB5157724C28C4394299CDD168B1790 Edited by pbanks - 14-Jun-2009 at 13:44 |
|
![]() |
|
Raisinloaf ![]() Senior Member ![]() Joined: 31-May-2008 Location: Gevgelija Online Status: Offline Posts: 227 |
![]() ![]() |
јас мислам дека сепак не е безбедно статуи да се постават , а и тоа е стадион , таму се игра фудбал............ не се одржуваат гладиаторски борби
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
abe kade si videl ti stadion so simboli ?
ako ste vidile, togas postirate da vidam kade... malku po malku mi bega interessot za stadionot Edited by Cloverstack - 13-Jun-2009 at 16:30 |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Не ми е јасно како некој би настрадал од статуите при некаков „бунт“ повеќе отколку што би настрадал од нешто друго.
Причината зошто не треба да има статуи на стадионот е дека ваљда градиме современ стадион, а не некаква античка арена. Таа причина е повеќе од доволна. Edited by Cloverstack - 13-Jun-2009 at 11:42 |
|
![]() |
|
Raisinloaf ![]() Senior Member ![]() Joined: 31-May-2008 Location: Gevgelija Online Status: Offline Posts: 227 |
![]() ![]() |
тие не сфаќаат дека ако таа цела маса на навивачи направат бунт на стадионот т.е нереди може да се случи некој да настрада поради тие статуи иако бидат добро прицврстени.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
me plasi moze stadionot nema da dobi licenca za igranje na natprevari tokmu pradi ovi raboti
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
i vo stadionot sega so anticki simoboli. STO IMA SPORTOT RABOTA SO SIMBOLITE
vladata da PRESTANE so ovie, deka stvarno preteraa!!!
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
Добрите вести кратко трајат
![]() Иако и ова делумно носи добри вести, не сум задоволен ![]()
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=21B91F2E82DC654BBAC589AC5EF8484A |
|
![]() |
|
Cibi ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-May-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 167 |
![]() ![]() |
значи сепак ќе се градат источната и западната трибина. И ќе биде готово до пролетта 2011 година.
|
|
![]() |
|
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
eve ti pisuva gore na ovoj postot
![]() |
|
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
|
![]() |
|
extras ![]() Newbiе ![]() Joined: 31-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Koga se pocnuva so rusenje na Zapad i Istok?? Neli najavija zadocnuvanje ??? Znae nekoj nesto okolu ova?
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
После подолго време една добра вест не само со овој проект туку воопшто
![]() ![]() Меѓу другото и доста богат текст со интересни податоци за новиот стадион... под претпоставка дека истите се точни.
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=F9B4E9EF3B6A2249A68C0E8957D95992 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() Ама за да не се цепка премногу работата има и принцип клуч на рака. Од сите овие контрадикторни информации мене сега ништо не ми е јасно... Ваљда поради промената на околностите го смениле и целиот план, па ќе имаме функционален стадион со функционална северна трибина и осветлување по пропис, без разлика што источна и западна ќе доцнат, како и обновата на јужна. |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
[offtopic]
Како бе така Гитар?! Па тендерот треба да е столб на пазарната економија кога станува збор за државни институции. А тоа со штекер што викаш, нема везе. За сите јавни набавки над 2000 евра институцијата е доилжна да распиште тендер. [/offtopic] |
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
Муабетот ми беше откако почнаа за cè тендери да прават во државава, ќе почнат за секој штеќер посебно да прават тендер. Еве ја веста, ама испадна дека грешно ја пренесов. Тендерот е за сите овие работи (освен за исток и запад), иако сигурен сум дека на друго место па поинаку пишуваше. Како и да е, како мислат да го осветлуваат стадионот ако не се готови источна и западна, еднаш за југ и север, а по 2 години ќе се вратат за другите?
Edited by гитардемон - 09-Jun-2009 at 16:27 |
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 169170171172173 209> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |