build.mk Homepage
Forum Home Forum Home > Главни теми > Изградба и ентериери
  Active Topics Active Topics
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Фасада

Bookmark and Share
 Post Reply Post Reply Page  <12
Author
Message Reverse Sort Order
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
+Protagorist View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Online Status: Offline
  Quote +Protagorist Quote  Post ReplyReply #21 Posted: 10-Mar-2014 at 12:50

fala Gjoko no na oglas i da najdam toa sigurno ke bide neshto apla staro, a sega kolku shto razbrav ima neshto novi so servo zapchanici za polesno rasprskuvanje i so pogolem kapacitet, so shto i poramnomerno i pobrzo bi zavrshil povekje kukji i vnatreshno i nadvoreshno, so ogled deka sakam starinski da deluvaat a moze i direktvo so var i pesok ke odam mesto cement pa naknadno da varosuvam

inaku so ona malite ezinja ima da se okozam od nafrlanje, shto vikat izgoreni ne e za amateri [1][1] ama so servo ke da e i za dedovci

pravo da si kazham ezhe imam ednash fateno vo raka zatoa i bash ne bi odel so toa minijaturite, a ova pa novive shto imav gledano na net kolku se sekjavam drzea cena iako ona so gabaritot i servoto znaat da namamat, duri pomisliv na nekoja alternativa ko improvizacija od zapchanici i osovini za tocak i nekakva chetka no dodeka bidne toa poprvo ke kupam nov Ezh za fasadiranje, iako opcija e i prskana fasada so kompresor no toj ja vadi fasadata grdo ispljukana ta pak treba izvlekuvanje peglanje opravanje t.e. ke se gleda od kilometar deka dunster ja prael em kje go izgubam onoj starinskiot efekt
HaјсилнoтoOpужјe е вo caмитeHac cинaпoвo3pнo co НaдeжВepaЉубoв
Back to Top
gjoko View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote gjoko Quote  Post ReplyReply #22 Posted: 09-Mar-2014 at 19:52
во огласникот на весникот Дневник ако побараш,сигурно ќе најдиш половен.Мислам дека нашиве фирми ги купуваат дирекно од странство.Ако го купиш евентуално дирекно овде,ќе биди многу поскапо
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Quote +Protagorist Quote  Post ReplyReply #23 Posted: 09-Mar-2014 at 16:28

znae li nekoj kaj ima da se kupi Ezh t.e. Ezhe za rasprskuvanje rapav malter po fasada, primer bauhaus ili hubo eventualno kolku chinat, so ogled deka na net ima samo nekoi skapi sovremeni ezoi
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Quote +Protagorist Quote  Post ReplyReply #24 Posted: 24-Sep-2013 at 15:21

http://fasade.com.hr/sikal-gradevinarstvo/demit-ili-stiropor-fasade/

kompletne fasadne sisteme:

- AUSTROTHERM
KEMA
- CHROMOS-SVIJETLOST
BAUMIT
- ROFIX
STO
- TECHNOKOLLA
JUB

- http://fasade.hr/hr/za-investitore/fasadni-sistemi/159-vrste-fasadnih-sistema

Edited by +Protagorist - 22-Dec-2013 at 18:56
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Quote +Protagorist Quote  Post ReplyReply #25 Posted: 06-Sep-2013 at 12:53

rbobi не е прашањето дали тоа е доволно туку дали тебе ти изгледа доволно односно колку и како размислуваш таму да живееш т.е. трошиш енергија,а ако тоа е случај повторно зависи од табиетот односно имаш луѓе кои сакаат дома да им биде сауна а имаш и такви кои постојано проветруваат та вториве незнам колку добра ил дебела изолација да стават бадијала кога ќе фрлат пак топлината в двор...

да не тупам оштар муабет со топла вода,викни си термална инспекција да востанови дали и каде имаш топлински мостови потоа сам одлучи дали ќе фрлаш отповеќе пари одма на појака изолација или пак на рати преку греење ќе ги истрошиш истите!

бидејќи си се истрошил а гледам пак сакаш да трошиш еве ти корисни линкови околу недоумицата па сам одлучи!

- ен.еф. на видови изолација http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1611&PID=126119#126119

- видео абер за изолација http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1611&PID=158515#158515

- +опции http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1172&PID=86976#86976

Back to Top
rbobi26 View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote rbobi26 Quote  Post ReplyReply #26 Posted: 06-Sep-2013 at 12:21
Другари,

Имам една дилема и ми треба ваш совет?
Градев нова кука сега сум во фаза на фасада, дилемата е куката е градена со сендвич Зид односно 12 блок + 5 тврдо пресуван камена волна + 12 блок, дали има потреба да трошам пари во стропор или да идам на малтерски фасади кој мегу другото се и потрајни, а богами и поевтини.

Back to Top
Baze View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Baze Quote  Post ReplyReply #27 Posted: 16-Oct-2012 at 12:31
Добра е нишкава јас сум направил привид, инаку објаснувањето е следно, јас би можел од внатрешната страна да ги излорам површините на надворешните зидови но не би можел да ја изолирам и површината од преградните зидови и плочи ( ке се појават топлински мостови во ќошевите), па целата ми е да ја изолирам и оваа површина која припаѓа на плочите и ѕидовите.
Ако најадм слика ќе поставам на што се мисли.
Back to Top
Cloverstack View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #28 Posted: 16-Oct-2012 at 01:00

Го префрлив постов од субфорумот урбани прашања, иако не го разбрав целосно овој дел:
со тоа што оваа втора фасада би се поставила и за покривање на столбовите, церкалжите и слично ( или со други зборови плус 1 метар од сите четири страни од основната површина на надворешниот ѕид)

Ако не е адекватна нишкава кажи да му бараме чаре
Back to Top
Baze View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Baze Quote  Post ReplyReply #29 Posted: 15-Oct-2012 at 22:45
Сакам да прашам нешто може некој има искуство со тоа. Живеам во зграда од 60-те година на минатиот век, надоврешните ѕидови се направени од црвена тула, без никаква изолација (сендвич или слично). Сакам на надворешниот ѕид од станот да поставам стиропор и нова фасада ( демит фасада) заради зголемување на енергетската ефикасност на станот со тоа што оваа втора фасада би се поставила и за покривање на столбовите, церкалжите и слично ( или со други зборови плус 1 метар од сите четири страни од основната површина на надворешниот ѕид). Па ме интересираат следниве работи:
1. Дали за овој зафат ќе ми е потребно дозвола од општината, проект и слично или нешто друго ?
2. Дали треба да соберам потписи од станарите (мнозинство)?
3. И кои се условите за изработка на фасада на зграда, претпоставувам еден од условите ќе е бојата на новата демит фасада да е приближна со постоечката боја на фасадата?

Фала
Back to Top
Danielbtmk View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Danielbtmk Quote  Post ReplyReply #30 Posted: 02-Oct-2010 at 19:20
Зависи од големината на фасадата која треба да се направи. Различна големина - различна цена. Roll%20eyes
Back to Top
brusl View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote brusl Quote  Post ReplyReply #31 Posted: 06-Sep-2010 at 23:56
Колку би чинело изведба на надворешна фасада со термо изолација.Roll%20eyes
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <12

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

This page was generated in 0.109 seconds.

Copyright ©2007 - 2025  build.mk

Коментарите на форумот претставуваат лично мислење на нивните автори и не претставуваат официјален став на build.mk.