build.mk Homepage
Forum Home Forum Home > Главни теми > Проекти > Спортски
  Active Topics Active Topics
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Спортска сала Ново Лисиче

Bookmark and Share
 Post Reply Post Reply Page  <12
Author
Message Reverse Sort Order
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
Тркало View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Online Status: Offline
  Quote Тркало Quote  Post ReplyReply #21 Posted: 21-Jan-2011 at 02:36
Originally posted by my Macedonia

Originally posted by lslcrew

Рендерот личи на затвор! Катастрофа!!!OhnoПред се северозападната фасадаBash

Фала ти,myMacedonia!
Се чудев од прееска на шо ме потсети оваа грдотија;ваква стражарска кула имат затворот во Охрид
Back to Top
my Macedonia View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote my Macedonia Quote  Post ReplyReply #22 Posted: 20-Jan-2011 at 19:16

Рендерот личи на затвор! Катастрофа!!!OhnoПред се северозападната фасадаBash
Back to Top
Cloverstack View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #23 Posted: 20-Jan-2011 at 18:48
Имам впечаток дека низ дискусијава се провлече забуна дека ќе се покрива постојното игралиште. Тоа всушност треба да се реконструира, а мала сала ќе се гради каде што сега е руинираниот објект што граничи од северозападната страна:
41°58'53.01"N  21°28'38.73"E

Еве ја моменталната состојба. Поради смрдеата не ја документирав внатрешноста на полуизградениот објект (кој е супер место за снимање на хорор филмови)

1

2

3

4

5

6

7

Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #24 Posted: 20-Jan-2011 at 17:40

Општина Аеродром распиша тендер за реконструкција и изградба на спортска сала и отворено повеќенаменско спортско игралиште во Ново Лисиче.

Ова го објави градоначалникот на Општина Аеродром, Ивица Коневски, на денешната прес-конференција, 20.1.2011 година, на местото на руинираното игралиште во Ново Лисиче, кое почнало да се гради пред 20-тина години.

„Новата сала ќе го оплемени и повторно заживее просторот, а жителите ќе добијат уште едно модерно место за дружење, спорт и рекреација", изјави градоначалникот Коневски.

Станува збор за повеќенаменска спортска сала за кошарка, мал фудбал и одбојка, како и дополнителни сали за фитнес и за пинг-понг, на површина од околу 1.100 квадратни метри на две нивоа со целосна инвестиција од буџетот на Општината, така што вкупната површина заедно со отвореното игралиште ќе биде околу 4.000 квадратни метри.

Новата сала ќе биде целосно опремена со неопходните реквизити, санитарни јазли, канцеларии, соблекувални и други неопходни простории и монтажни трибини со капацитет од околу 100 гледачи во салата и над 1.000 на отвореното повеќенаменско игралиште.

Околината на објектот, кој се очекува да биде изграден до крајот на 2012 година, ќе биде хортикултурно уредена, со пристапни патеки, тераси, кафулиња и детски игралишта, а ќе има доволен број паркинг места на околните паркиралишта.

http://aerodrom.gov.mk/novosti-zhivot.213/items/ruiniranoto-igralishte-vo-novo-lisiche-e-stane-moderen-sportski-obekt.html
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #25 Posted: 20-Jan-2011 at 17:29
Мене ми е смачено од таа група "граѓани" што секаде се појавува и каде што треба и каде што не треба. Од невозможни барања до барања малтене уште по дома да им кречат. Нити знаеме во вакви поедини случаеви дали се стварно незадоволни од нешто ниту дали некој ги инструментализриа, веќе ништо не знаеме од што е толку честа појава и каде што може и каде што неможе. Во случајов не ни знаеме дали се побуниле, барем нема никаква вест за тоа или некое соопштение, само Сале што пиша, но во секој случај веќе почнувам да по дифолт застапувам државната страна  кога се во прашање вакви поедини групи што по секакви основи опструираат проекти.
Back to Top
гитардемон View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote гитардемон Quote  Post ReplyReply #26 Posted: 20-Jan-2011 at 17:22

Сигурно не сакаат дувло џаначко. Башка што е бино дали некој сака нешто околу ако не е нивна сопственост. Маркетот кај мене до зграда си има сопственик или околните згради сме сопственици акционерски. Како така, општината е стопанственик и ја застапува државата. Ако решиле да направат сала ќе ја направат, секој обид за опструкција е незаконски.

А државата кого застапува ако не граѓаните? Ќе градела државата иако не сакале граѓаните... Така е! Ама оти е тоа така?

Edited by Cloverstack - 20-Jan-2011 at 17:27
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #27 Posted: 20-Jan-2011 at 17:08
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #28 Posted: 20-Jan-2011 at 14:24
Сигурно не сакаат дувло џаначко. Башка што е бино дали некој сака нешто околу ако не е нивна сопственост. Маркетот кај мене до зграда си има сопственик или околните згради сме сопственици акционерски. Како така, општината е стопанственик и ја застапува државата. Ако решиле да направат сала ќе ја направат, секој обид за опструкција е незаконски.
Back to Top
Sale SK View Drop Down
Senior Member
Senior Member

БАНИРАН

Quote Sale SK Quote  Post ReplyReply #29 Posted: 20-Jan-2011 at 05:35
Глупост.Нека го израмнат теренот,нека стават голови и кошеви и сите ќе бидат задоволни.Или е финтата да се ќари нешто со покривањето?Коневски знае дека никој од Н.Лисиче не сака на ова место да се гради сала.Ако е наредба,тоа е нешто друго.
Back to Top
axel View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote axel Quote  Post ReplyReply #30 Posted: 19-Jan-2011 at 12:36

Градоначалникот на општина Аеродром, Ивица Коневски, ќе одржи прес-конференција на отворено во четврток, на 20 јануари, со почеток во 11:00 часот.

stadion500

Прес-конференцијата ќе се одржи кај напуштеното спортско игралиште во Ново Лисиче (спроти бутикот „Боксер“).

Тема на прес-конференцијата ќе биде најавата за изградба на нова спортска сала на местото на таканаречениот жабарник, каде сега се наоѓа руинираното игралиште.

http://www.time.mk/read/NONE/6d4a9b2a2a/index.html
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <12

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

This page was generated in 0.191 seconds.

Copyright ©2007 - 2025  build.mk

Коментарите на форумот претставуваат лично мислење на нивните автори и не претставуваат официјален став на build.mk.