![]() |
![]() |
![]() |
Општинска зграда Бутел |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <123> |
Author | ||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
KinDeR ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 04-Jun-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 78 |
![]() ![]() |
|
Не се радувајте пред време во врска со бојата. EDIT: Ипак ова е некоја нијанса на крем, не е сива. Извинете имам проблеми со боиве и нијансирањето, не ми замерувајте Edited by KinDeR - 22-Nov-2010 at 00:11 |
||
![]() |
||
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
|
Само да знаеш колку фушерајски е фасадирана. Самата боја по себе е супер, далеку подобра од дреч жолтата, секако. Меѓутоа, постојат премногу нерамнини.
|
||
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
||
![]() |
||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
Фино излезе бојата од фасадата. То ажолтото на ништо не личеше. Зградава најбрзо се крева од сите општински зграда за кои имаме најави, анајмалку беше рекламирана. Преку ноќ без помпа почна да се гради.
|
||
![]() |
||
Zoc ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Mar-2009 Online Status: Offline Posts: 101 |
![]() ![]() |
|
![]() ![]() Еве две фотки од денес.Оваа градба навистина брзо напредува во последно време. |
||
![]() |
||
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
|
Иако зградата брзо напредува (првата фотка е од 18.10, а втората од 04.11), тешко дека ќе се заврши до нова година, како што беше ветено.
Кружат гласини дека заборавиле да испланираат место за архивата, па бидејќи објектот нема подрум, решиле да додадат 3/4 од кат за архивата. ![]() ![]() |
||
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Хммм... камен темелник после 3 недели забрзана изградба?
|
||
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
|
Па без разлика, за таква локација општината да троши пари на повпечатливи зданија мене ми е како фрлање бисери пред свињи(ги молам жителите на Општина Бутел да не ја сфатат оваа метафора лично ![]() |
||
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Незнам од кај ти е овој податок, јас имам податоци дека од сите општини Бутел добива најмногу од буџетот на РМ. Не е вистина дека не можеле да направат некое повпечатливо здание. |
||
|
||
![]() |
||
lupo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Nov-2009 Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
|
covek imas pravo ali ovoj objekt se pravi za podolg period da sluzi, krevam race, bar malce estetika da ima ova kako da si go crtale vo kancelarija sekretarkite..... nz ok moze i imas pravo
Edited by lupo - 30-Aug-2010 at 18:04 |
||
![]() |
||
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
|
Лупо, Општина Бутел не е некаква финансиски моќна општина како Карпош и Центар па да гради ЗДАНИЈА, ниту па локацијата е некоја па да наложи високи естетски критериуми. Овој објект е тука да овозможи услови да функционира администрацијата, по можност на што помал трошок за општината и објектот од тој аспект е сосема на место ако ме прашуваш мене. |
||
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
||
![]() |
||
lupo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Nov-2009 Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
|
Katastrofa za opstinska zgrada. Ova vi se vika RADI REDA, prvo sto mi tekna bese industriska zona...
|
||
![]() |
||
Swimmer ![]() Senior Member ![]() ![]() Suspended Joined: 09-Aug-2010 Online Status: Offline Posts: 294 |
![]() ![]() |
|
Лопати и за зградата на Општина Бутел Неделава ќе биде поставен камен-темелник на новата зграда со модерна архитектура на Општината Бутел, која ќе се гради на просторот спроти паркот Живко Брајковски. Oбјектот треба да биде завршен до крајот на годинава. На местото на старите бараки за администрацијата на Општината ќе се градат 300 социјални стана. Градоначалникот на Општина Бутел, Петре Латиновски, на почетокот на својот прв мандат беше строго против изградбата на нова општинска зграда и имаше други приоритети.Новата општинска зграда ќе биде на вкупна површина од 2.168 квадратни метри. Објектот ќе чини 50 милиони денари. Парите ќе бидат обезбедени од буџетот на Општината. |
||
![]() |
||
![]() |
||
Bulldozer ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 18-Jul-2010 Online Status: Offline Posts: 149 |
![]() ![]() |
|
Се сложувам дека е едноставна и се сложувам дека личи на објект од индустриска зона
Mene ми личи на објектот на Бујото Home Centar ![]() Можеби треба да ја заменат жолтата боја со некоја помалку дречлива |
||
![]() |
||
Мартин ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-Jan-2009 Online Status: Offline Posts: 366 |
![]() ![]() |
|
Мене не ми фаќа око. Сепак, мислам дека можеле да бидат малку покреативни, вака ми изгледа како објект за во некоја индустриска зона.
|
||
![]() |
||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
|
Па добра е, ништо не и фали. Пристојана е. Ми се допаѓа. Проста, ама пристојна. И бојата е лесна, не е нападлива.
|
||
![]() |
||
Bulldozer ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 18-Jul-2010 Online Status: Offline Posts: 149 |
![]() ![]() |
|
Конечно ставија и асална табла со понормална висина од претходната "мрежа за комарци"
![]() |
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <123> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |